Aikuisen silmille ja lapsen mielelle

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

StyleRoom-jäsen Nipalanipanat on neljän lapsen äiti, joka kehittelee nokkelia diy-ideoita. Kaunis koti kestää elämää ja vilskettä.

Image title

Rennonronskia ja korutonta

Asun aviomieheni ja neljän lapseni kanssa Turussa, pikkuisessa rintamamiestalossa jota kutsumme Nipalaksi. Kotimme on rennonroski rintamamiestalo. Lapsiperheen koti, jossa on paljon tehty itse. Säilytystilaa on niukasti, mutta mutkattomalle elämälle ja vieraille on aina tilaa.

Sisustuksen tyyli on muodostunut raakalautaseinien tuoman rouhean koruttomuuden täydentäjäksi. Liian koristeelliset kalusteet tai toisaalta uudet täydellisen korkeakiiltoiset kaunottaret eivät oikein löydä paikkaansa.

Pienessä talossa etsitään aina säilytysratkaisuja ja kalusteiden mittasuhteet ovat tärkeitä.

Image title

"Nipala on omanlaisensa sisustusjuttu"

Kotia sisustetaan yhdessä perheen kanssa, välillä jopa isovanhemmat tuovat löytöjä tuunattavaksi. Minä ideoin useimmat muutokset, mutta uskollisena toteuttajana isommissa timpurihommissa toimii puolisoni.

Meidän koti ja tyyli rakentuu ronskeista puupinnoista, putkirunkoisista kalusteista ja vanhojen esineiden tuomasta kerroksellisuudesta.

Pidämme tietystä arkisuudesta, mutkattomuudesta ja käytännöllisyydestä joka on rintamamiestaloille tyypillistä. Emme kuitenkaan ole uskollisia tietylle aikakaudelle vaan Nipala on muodostunut omanlaisekseen sisustusjutuksi.  Lopputuloksen pitää olla kaunis, mutta kestää myös lapsia ja arkielämää.

Image title

Esineitä on hauska käyttää "väärin"

Kotona parasta on omanlainen leppoisa tunnelma, meillä vieraat uskaltavat nostaa jalat sohvapöydälle ja lapset ajaa rallia pikkuautoilla. Olemme koittaneet tehdä kodin joka viehättää aikuisen silmää ja lapsen mieltä.

Neliöitä on niukasti, joten joskus harmittaa, kun ei ole tilaa toteuttaa kaikkia kivoja ideoita. Joskin se lienee hyväkin, ainakin jos puolisolta kysytään.

Ideat syntyvät usein tarpeesta tai sitten jonkun ihanan löydön innoittamana. Minusta on hauska käyttää esineitä "väärin" eli eri tarkoitukseen kuin alunperin on ajateltu.
Suosikkijuttuja viimeisimmistä tuunauksista ovat esimerkiksi höyläpenkin hyötykäyttö kodinhoitohuoneen kuivaustelineenä tai vanhat postin lajittelulaatikot aterinlaatikoina. Kotona ei tosin taida olla ainuttakaan kalustetta, jota ei olisi jotenkin tuunattu meidän näköiseksi.

Image title

Tämä koti oli rakkautta ensisilmäyksellä, vaikka talo vaatikin täysremontin. Aikanaan tullessamme katsomaan taloa ensimmäisen kerran puolisoni sanoo nähneensä ilmeeni seistessäni keittiössä. Hän tiesi siinä hetkessä että tässä oli meidän koti.


Katso lisää kuvia Nipalanipanien hauskoista diy-ideoista ja kauniista sisustuksesta. Kurkkaa myös Nipalanipanat-blogiin

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia