Annakreeta ideoi, kierrättää ja tuunaa

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Bongasin Annakreetan StyleRoomin jäsenten joukosta paitsi aitojen kotikuvien myös hänen mielenkiintoisten tarinoidensa ansiosta. Annakreetan albumeita on kiva selata, koska hänen on kirjoittanut kuvissaan näkyvistä asioista taustatietoa ja kiinnostavia yksityiskohtia. Otimme siis selvää mikä Annakreeta on naisiaan.


1. Miten ja missä asut?
Asun vireässä kylässä, noin 13 km päässä Kokkolan keskustasta. Muutimme tähän uudehkoon hirsitaloon vasta viime kesänä.

2. Mitä vieraat yleensä sanovat, kun tulevat teille ensimmäistä kertaa?
On ihasteltu miljöötä, sisällä vaaleita pintoja ja hirsipaneelin tuomaa kotoisaa tunnelmaa. Kun esittelen, mitä meillä on viimeaikoina tehty, on kommentti usein ”Ei sulta ideat lopu!” ja ”Mistä sää keksit näitä!?”


3. Kuvaile itseäsi sisustajana viidellä sanalla?
AKTIVISTI – Vastustan kaupallisuutta ja kertakäyttökulttuuria. Pyrin hankkimaan käytettyä ja muokkaamaan vanhaa tai sitten tekemään ”loppuelämän sijoituksen” hankkimalla laadukasta ja omannäköistä, joka ei mene pois muodista.
TUUNAAJA – Harrastan kädentaitoja melko monipuolisesti, se näkyy sisustuksessa.
KEKSELIÄS – En tyydy valmiiseen persoonattomaan ratkaisuun ja minut saa ärsyyntymään ajatus, että pitäisi ostaa sitä, mitä kaupassa satutaan myymään. Sen pitää olla just eikä melkein niin kuin meille tehty, sekä käytännöllisyydeltään että esteettisyydeltään. Niiden yhdistämisessä tarvitsee kekseliäisyyttä ja usein myös niitä kädentaitoja.
SELKEÄ– Liika tavara on liikaa. Selkeys tulee säilyä.
SKANDINAAVINEN – Pidän skandinaavisesta tyylistä, modernilla ripauksella ja vanhoilla esineillä höystettynä. Pidän skandinaavisuutta punaisena lankana, mutta se ei näy kovin vahvasti, sillä ainahan voi tehdä harkitun poikkeuksen.

4. Kerro kolme asiaa, joista olet kodissasi ylpeä?
Olen ylpeä koko miljöön avaruudesta ja raikkaasta ilmasta, joita ei voi kaupungissa samalla tavalla saada. Vaikka talossa on reilusti neliöitä, on sen mittasuhteet pienet. Mittasuhteet ja pintamateriaalit tuo kotoisan tunnelman, josta olen ylpeä. Tykkään väreistä ja minua kiinnostaa värioppi. Meillä käytetään värejä, mutta ne ovat harmonisia ja tarkkaan valittuja sävyjä.

5. Mitä suunnittelet tai teet tällä hetkellä kodissasi (tai pihassasi)?
Koska olemme asuneet talossa vasta vähän aikaa, on suunnitelmien lista loputon. Talo ei kaipaa suurempaa remonttia, joten nyt listalla ensimmäisenä on pihan laittaminen: Hedelmäpuiden ja marjapensaiden istuttamista, kasvimaan perustamista ja pientä rakentelua on luvassa. Ison pihan haasteena on saada se jäsenneltyä selkeäksi, mutta yhtenäiseksi alueeksi.

6. Mitä esinettä/väriä/materiaalia et missään nimessä ottaisi kotiisi?
Arvoantiikkia olevat huonekalut ei tule meille päätymään, sillä arvostan huonekaluissa enemmän käyttöarvoa. En halua siihen ristiriitaiseen tilanteeseen, että huonekalu on arvokas ja se pitäisi säilyttää, mutta sellaisenaan ei löydä paikkaansa tai on väärän värinen.


7. Mikä on suurin kotiin liittyvä unelmasi?
Odotan sitä kesää, kun taloa ympäröi vehreä puutarha, jossa voin kierrellä katselemassa sadon kypsymistä ja haukata samalla pari kesäomenaa.

8. Oletko jo löytänyt StyleRoomista jäseniä, joiden tyylistä ja kodeista pidät? Paljasta muutama.
"kahdenvaiheilla", "Kotipalapeli" ja "nuapurissa" – kolme jäsentä, joilla on jotain samaa selkeyttä värien ja geometristen kuvioiden käytössä. SaaristohuvilanTarun elämäntyyli taas kolahtaa minuun.

Kiitos Annakreeta! Hienoja ajatuksia ja suunnitelmia sinulla. Tuosta aurinkoisesta puuliiterin edustasta olen melkein kateellinen.
- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia