Entisöityä tyyliä 1800-luvun talossa

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Mikä unelma kotina. Sanna asuu avomiehensä kanssa Domargårdin kartanon sivurakennuksessa Villa Oliviassa. Porvoossa sijaitseva talo on rakennettu 1800-luvun alussa palvelusväen käyttöön ja siinä on asunut muun muassa kanalanhoitaja, puutarhuri sekä hevosenkuljettaja.

Sanna on ammatiltaan huonekalurestauroija ja huonekalupuuseppä, joten osaamista vanhan talon ja esineiden kunnostukseen löytyy. Sanna ja hänen miehensä ovat laittaneet Villa Oliviaa kodikseen vuodesta 2011 alkaen.

Image title

Suurten huoneiden tunnelmaa

Lähes jokainen meillä vieraileva kommentoi kotimme tunnelmaa. Tänä kesänä huomiota on saanut myös julkisivun maalinpoisto.

Paras ja samalla ärsyttävin ominaisuus tässä kodissa on isot huoneet. Isot huoneet antavat paljon mahdollisuuksia kalustamisen suhteen, mutta samalla meiltä puuttuu pienempiä tiloja kuten kodinhoitohuone ja vaatehuone.

Image title

Värikästä ja muovia vältellen

Omaan sisustustyylini ovat aina kuuluneet vanhat tavarat. Vuosien varrella osa vanhasta tavarasta on vaihtunut antiikiksi. Tyylipuhdasta antiikkikotia meillä ei kuitenkaan ole vaan yhdistelemme paljon vanhaa ja uutta. Eniten minua inspiroivat englantilaiset sisustuslehdet ja luonto.

Värikäs retrotyyli on kaikista vierain itselleni. Materiaalina muovi on varmasti se mitä eniten vältellään kun perinnekohteessa asutaan.

Image title

Annatko blogikuvissa oikean kuvan elämästänne?

Yritän ainakin antaa. Toki täällä siivotaan ennen valokuvia ja nähdään vaivaa kauniiden kuvien eteen, mutta mitään ei lavasteta blogia varten. Blogi on kauniita hetkiä arjesta ja meidän elämästä.

Image title

Kerro joku kotiin tai sisustamiseen liittyvä muisto.

Ensimmäisenä tulee mieleen kesällä maalaamani ovenkarmit. Olin huolissani sotkevatko koirat itsensä maaliin, kun perinnemaalit kuivuvat melko hitaasti. Koirat osasivat kuitenkin väistää hienosti, mutta miehellä oli useampaan otteeseen maalia olkapäässä ja selässä.


Lisää kuvia Villa Oliviasta löydät täältä. Sanna on myös StyleRoomin bloggaaja. Hänen tyylikästä ja tunnelmallista blogiaan voit lukea osoitteessa: www.tuomarinkartano.blogspot.fi


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia