Esittelyssä yksinkertaisen tyylikäs "mustaovi"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Moni StyleRoom-jäsen on toivonut esittelyyn naista nimimerkin "mustaovi" takaa. Tässä hän nyt on ja kertoo upeasta, uudesta kotitalostaan.

Miten ja missä asut?

Asun mieheni kanssa vuonna 2014 valmistuneessa omakotitalossa pääkaupunkiseudulla

Kerro kolme asiaa, joista olet kodissasi ylpeä?

Olen ylpeä kotimme hyvästä pohjaratkaisusta: talossamme ei ole yhtään käytävää. Iloitsen joka päivä kodissamme vallitsevasta valosta, jonka lattiasta alkavat ikkunat saavat aikaiseksi sekä häkellyn positiivisesti joka kerta, kun saavun kotiin: vastassa on avara alakerta, jonka kiintopisteenä on valtava betoninen seinäelementti.

Image title

Kuvaile itseäsi sisustajana viidellä sanalla?

Olen sisustajana rohkea ja impulsiivinen sekä aina valmis kokeilemaan hurjemmaltakin kuulostavia suunnitelmia ja ideoita. Toisaalta olen hyvin käytännönläheinen ja tunnen aika tarkasti oman makuni.

Mitä esinettä, väriä tai materiaalia et missään nimessä ottaisi kotiisi?

Sisustus ei mielestäni koskaan ole niin vakava asia, että voisin tosissani sanoa, etten ottaisi koskaan jotain tiettyä esinettä, väriä tai materiaalia omaan kotiini. Todennäköisesti kuitenkin ottaisin!

Image title


Kerro joku remppa- tai sisustusmokasi.

Ensimmäisen asuntoni vaaleansininen makuuhuone sekä olohuoneen keltaiset kukkatapetit ovat ehkä kamalinta, mitä muistan. Ja nämä olivat ihan oma valintani!

Taloa rakentaessa tulee mokailtua ihan tyhmyyttään ja tietämättömyyttään lähes päivittäin. Jotain ratkaisuja, kuten sitä ettei tajunnut upottaa liukuovien kiskoja alaslaskuun, tulee harmiteltua jälkikäteen, mutta onneksi tämä ei ole niin vakavaa.

Minkä vinkin antaisit talon rakentamista suunnittelevalle?

Oma projekti on vielä niin tuore, että tässä kohtaa mieleen putkahtaa vain kaikki kliseet, jotka liittyvät rakentamiseen. Projektin läpiviemisen kannalta on kuitenkin mielestäni tärkeää, että perheellä on yhteiset toiveet tulevan talon suhteen. Raksa-aikana saa vääntää ulkopuolisten tahojen kanssa enemmän kuin tarpeeksi. Energiaa ja aikaa ei kannata haaskata enää kanssarakentajan kanssa kaakeleiden väristä kiistelemiseen. Tehkää vaikka kuinka rohkeita ratkaisuja: pääasia että teette ne yhdessä.

Rahan suhteen kannattaa olla myös hyvin realistinen. Rakentaminen on useimmiten aina kalliimpaa kuin haluaisi uskoakaan. Oikein mitoitettu kustannusarvio ja budjetti auttavat projektin loppuun viemisessä ilman raskaita ratkaisuja ja uusia lainaneuvotteluja.

Image title


Mikä on suurin kotiin liittyvä unelmasi?

Suurin unelmani on tällä hetkellä se, että voisin käpertyä nojatuoliin takkatulen ääreen ja vain nauttia yhteisestä ajasta ja kaikesta siitä mitä olemme saaneet talossamme aikaan. Vielä tähän ei kuitenkaan ole aikaa: niin paljon on vielä tekemättä. Lisäksi puuttuu se nojatuoli.

Oletko löytänyt StyleRoomista jäseniä, joiden tyylistä ja kodeista pidät?

Styleroomissa on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia jäseniä. Näin pikaisesti tulee mieleen muun muassa SaijaCosyhome sekä jasmiinak. Olisi mukava nähdä esittelyssä seuraavaksi JuttaMuotopuoli.


Kiitos mustaovi ja tsemppiä remppaan ja kodin viimeistelyyn!

Täältä näet mustaoven kuvia, myös vanhasta kodista. Ja tästä pääset hänen kauniiseen blogiinsa.

- StyleRoom-tiimi


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia