"Haaveilen talon perälle lasikuistia ja pariovia"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Mylittlesilverlinings asuu monen unelmakodissa: puutaloalueella vanhassa hirsitalossa, jonne tunnelmaa luovat kaakeliuuni, keittiön tiiliseinä ja vanhat huonekalut. Talven kylmyys talttuu villasukilla. 

VINOT HIRSISEINÄT JA PUULATTIAN NARINA

Asumme vanhassa punaisessa 1860-luvulla rakennetussa hirsitalossa Pietarsaaressa. Kotimme sijaitsee vanhalla puutaloalueella, Skatassa, Suomen suurimmalla yhtenäisellä puutaloalueella, joka oli jäädä 1970-luvulla kerrostalojen alle. Onneksi Skatan asukkaat pistivät sen verran kapuloita rattaisiin, etteivät suunnitelmat kerrostaloalueesta koskaan toteutuneet.

Talon rento tunnelma tekee siitä minulle ainutlaatuisen. Kattohirsien ja puulattian narina ja vinot hirsiseinät, joista näkee kirvesmiehen yli 150 vuotta sitten tekemät varmat veistot.

Image title

TANSKALAINEN SISUSTUSTYYLI ILAHDUTTAA

Olen aina tykännyt vanhoista tavaroista ja sisustustyylini on rakentunut vanhojen huonekalujen ympärille. En ole pitkään aikaan ostanut uusia huonekaluja, vaihtelen vain joskus harvoin huonekalujen paikkoja tai uudistan vanhoja huonekaluja uudella maalikerroksella.

Perittyjen huonekalujen lisäksi teen löytöjä antiikkiliikkeistä tai toreilta. Valkoista, mustaa ja sopivasti puunsävyä kuuluu sisutukseen. Tällä hetkellä tanskalainen sisustustyyli tuo iloa silmilleni.

EI TÄYTEYILLE ELÄIMILLE JA SINISELLE

En tahtoisi kotiini täytettyjä eläimiä. Ne ovat mielestäni epäeettisiä ja pelottavia – lapset varmaan myös pelkäisivät niitä. En haluaisi kotiini myöskään mitään merihenkistä tai sinistä. Sininen ei ole lempivärini ja merihenkinen sisustus sopii mökille.

Image title

KAAKELIUUNI, TIILISEINÄ JA HAAVEIDEN LASIKUISTI

Kodissamme parasta on esille jätetyt hirsiseinät ja -palkit sekä olohuoneessa sijaitseva valkoinen kaakeliuuni. Keittiön tiiliseinäkin on kovasti mieleen.

Haaveilen talon perälle lasikuistia ja pariovia. Kesällä varmaan asuisimme lasikuistilla. Haaveilen myös isosta vaatehuoneesta kylmälle vintille. Nämä on näitä haaveita, joista en melkein ääneen ole uskaltanut kotona puhua.

Seuraava remonttikohteemme on kylpyhuone/wc, ja keittiökin vaatisi uudistusta. Myös peltikatto ja terassi vaatisivat ainakin uutta maalipintaa. Mutta asia kerrallaan ja hitaasti hyvä tulee -mentaliteetilla.

Image title

"ENSIMMÄISINÄ ÖINÄ HAIMME EKSTRA-PATTERIN"

Ärsyttävin ominaisuus kodissa on talven tuoma kylmyys. Vanhassa talossa villasukille ja takeille on käyttöä. Kun nukuimme ensimmäisiä öitä talossa, jouduimme hakemaan ekstra-patterin vanhemmiltani. Naureskelimme siinä sitten mennen tullen vähän vaikeina toisillemme, että nyt tuli vissiin ostettua kylmä talo.

Vanhan talon vetoisuuteen on jo tässä viiden vuoden aikana tottunut, ja onhan tuossa kaakeliuunin vieressä kieltämättä tunnelmallista istuskella talven pimeinä ja kylminä päivinä. Enkä tänä päivänä vaihtaisi taloamme mihinkään. Minä tykkään villatakeista ja -sukista.

Image title

Tutustu Mylittlesilverliningsin inspiroiviin ja valoisiin albumeihin ja lue myös aiemmat jäsenesittelyjutut.

Anna/ StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia