"Hyväkuntoista ei kannata remontoida aina kun trendit vaihtuvat"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Tee-se-itse-naisen-sisustusblogissa näkyy talon alkuperäinen henki. Tätä kotia ei remontoida trendien mukaan vaan sisustetaan tuunaten ja itse tehden.

TEE-SE-ITSE-NAINEN ASUU "KIRVESMIEHEN TALOSSA"

Asun 1990-luvun alussa rakennetussa omakotitalossa Tampereella avopuolison kanssa. Perheeseen kuuluu myös miehen 12-vuotias tytär ja koira. Talossa näkyy sen edellisen omistajan, talon rakentaneen kirvesmiehen kädenjälki. Talo on persoonallinen ja sen sisustaminen haastavaa.

Image title

Talossa on käytetty kierrätettyjä rakennusmateriaaleja sekä itse tehtyjä ratkaisuja. Olemme halunneet jatkaa samalla linjalla ja kunnioittaa talon alkuperäistä henkeä.

Vanhan talon yhä hyvässä kunnossa olevat pinnat on haluttu säilyttää ja muokata talosta sisustamalla sen nykyisten asukkaiden näköinen koti ilman suurempia remontteja. Varmasti monella muullakin on sama tilanne: hyväkuntoisia pintoja ei kannata lähteä remontoimaan viimeisimpien sisustustrendien mukaan aina kun trendit vaihtuvat. 

Image title

TALON HENKEEN SOPIVA, KÄYTÄNNÖLLINEN SISUSTUS

Tämän kodin sisustus koostuu kahden aikuisen ihmisen aikaisemmista kodeista tulleista, jo olemassa olleista kalusteista ja tavaroista. Sisustusta on täydennetty hankkimalla uutta sekä käytettyä. Niistä on pyritty rakentamaan yhtenäinen, talon henkeen ja tyyliin sopiva, käytännöllinen, toimiva ja nykyisten asukkaiden näköinen sisustus.

Sisustustyyliäni on vaikea kuvailla. Se on sekoitus selkeää, modernia, mustavalkoharmaata, hieman romanttista sekä mummolamaista tyyliä. Sisustus on kokoelma eri vuosikymmeniltä. Eri aikakausien tyylit on pyritty päivittämään tähän päivään ja sovittamaan yhteen itse tekemällä ja tuunaamalla, perinteistä modernisoimalla.

Image title

PARASTA ON VINTTIKAMARI, KEITTIÖ KAIPAA MUUTOSTA

Parasta kodissani on yläkerran vinojen kattojen alle sijoittuva vinttikamarimainen makuuhuone ja sen keskellä oleva erikoinen, järkälemäinen takka. Muutosta kaivataan puolestaan keittiössä. Jääkaappitilaa on liian vähän, tarvitsemme isomman jääkaapin.

Toivoisin myös, että pihaan vasta istuttamani kasvit leviäisivät ja kasvaisivat pian isommiksi ja että pihasta ja talo taakse suunnittelemastani puutarhasta tulisi nopeasti runsas ja vehreä.

Image title

Tyyli muuttuu, trendit vaihtuu, silmä tottuu

Mitä väriä, materiaalia tai esinettä et haluaisi kotiisi? 

Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan. Tyyli muuttuu, trendit vaihtuu ja silmä tottuu. Riippuu aina paljon myös siitä mitä muuta ympärillä on, toisiinsa sopivien yhdisteleminen tuo parhaat puolet esille. Tilaan sopiva ja toimiva voi olla juuri se mitä tarvitaan ja tuunaamalla saa rumastakin kaunista.


Kurkista Tee-se-itse-naisen-sisustusblogin omille sivuille ja StyleRoom-albumeihin.

Lue myös StyleRoomin aiemmat jäsenesittelyjutut.

Anna/ StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia