Kuva lämpimät voileivät - Ruokia
8 täysjyväruis- tai kaurapalaa
1¼ dl pestoa tai tilkka öljyä
1 pkt Vuolu-kanafileetä tai 300 g maustamattomia kanasuikaleita
1 ps juustoraastetta
2 kananmunaa
(1 tl oreganoa)
LISÄKSI
1 avokado
½ kurkkua
1. Säädä uuni 225°:een. Sivele leipäpalat pestolla tai öljyllä ja laita ne tiiviisti vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kuutioi tai riivi kana ja jaa se leiville. Riko kananmunien rakenne kulhossa ja sekoita juustoraaste joukkoon. Lusikoi seos leiville.
2. Paista leipiä uunin keskitasolla 8–10 min, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Jos käytät oreganoa, ripottele se pinnalle.
3. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla. Kuutioi avokado ja kurkku. Lisää kuutiot leipien päälle. Irrota leipäpalat veitsellä tai pizzapyörällä.