Innostutko sinäkin 50-luvun kodeista ja esineistä?

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

1950-luku oli toivon vuosikymmen. Sota-ajan jälkeen rakennettiin rohkeasti ja uskallettiin panostaa kotiin. Sisustuksessa ja suunnittelussa design koki 50-luvulla suuren nosteen. Tuon vuosikymmenen esineet ja huonekalut ovat nykyään kirpputorien halutuinta kamaa. 

Tässä StyleRoom-jäsenten 50-luvulla rakennettuja koteja. Moni haluaa kunnioittaa asunnon kymmenlukua myös sisustuksessa.


Kerrostaloissa 50-luvun muistoja ovat mm. tehokkaat neliöt, kauniit yksityiskohdat, lautalattia, pienet parvekkeet ja suuret patterit. StyleRoom-jäsenistä esimerkiksi Kaksinkaksiossa ja kotiAni asuvat 50-luvulla rakennetuissa kerrostaloissa.

Image title

Kaksinkaksiossa on kaivanut vanhan lautalattian esiin. Kirpparilta löydetty nojatuolikin saattaa olla 50-luvulta. Ranskalainen parveke on täytetty kukilla.

Image title

KotiAni: "50-luvun asunnon henkeä täydentävät ihanat ja sähäkät nojatuolit."


Image title

Anne-Maria asuu 50-luvun rivitalossa, jossa on tilaa ja valoa. Sisustuksessa on klassikoita eri vuosikymmeniltä.


50-luvulla rakennetut rintamamiestalot ovat suomalaisten kestosuosikkeja, vaikka niiden kunnostuksessa tarvitaankin kärsivällisyyttä. Tässä kaksi StyleRoom-jäsentä, jotka haluavat kunnioittaa talonsa rakennusajan tyyliä.

Image title

Kootutmurut on remontoinnin taituri. Kodin keittiöön etsittiin ja kunnostettiin puiset 50-luvun kaapit. Värikäs lopputulos on kaunis ja persoonallinen.

Image title

Pilviraitin makuuhuoneen harjakatto on rintamamiestalon yläkerran tyypillinen piirre. Virkattu päiväpeitto ja astiakaappi ovat myös 50-luvulta. 


Katso kooste myös 60-luvun ja 70-luvun kodeista. Momokoti-haaste päättyi tässä samalla. Ilmoitamme MOMO-kirjan voitosta henkilökohtaisella viestillä. Kiitos osallistujille!


- StyleRoom-tiimi


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia