"Isäntä remontoi, minä ideoin ja tarkkailen laatua"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Odetsu on aktiivinen StyleRoom-jäsen, jonka kotona tapahtuu koko ajan niin paljon, että uusia ideoita ja kuvia riittää jaettavaksi.

Jatkuvasti uusien remppakohteiden perässä

Asumme mieheni kanssa 65-neliöisessä 1972 valmistuneessa rivitalokaksiossa Kuopion seudulla. Ostimme nykyisen kotimme vuonna 2014. Asunto oli alkuperäisessä kuosissaan, joten se vaati täyden remontin ennen muuttoa. Meillä isäntä rakentamisen ammattilaisena toteuttaa remontit. Minä puolestani ideoin ja suunnittelen, lisäksi olen tiukka työnjohtaja ja armoton laaduntarkkailija. Vaikka vahvatahtoinen olenkin, niin kaikkia ideoitani en saa aina miehelleni myytyä.

Image title

Vieraat ihmettelevät sitä, että miten ihmeessä me viitsitään ja jaksetaan aina vaan uusia remppakohteita haalia itsellemme, tässä kun ei enää mitään nuoria olla. Moni pitää kotiamme varmaankin aika modernina ja nuorekkaana, mutta itselle ja omien mieltymysten mukaan tätä on remontoitu ja sisustettu - tämä nyt ehkä sitten on vaan vähän modernimpi mummola.

Torkkupeittohurahdus

Kotimme sisustus on aika hillitty ja vaalea. Väriä ja tunnelmia on helppo vaihdella pienillä jutuilla kuten tekstiileillä. Koristetyynyissä päälliset vaihtuvatkin muutamia kertoja vuodessa ja torkkupeittoihin olen aivan hurahtanut. Viherkasvit ovat nyt taas vuosien poissaolon jälkeen löytäneet kotiimme – pitää nyt vaan toivoa, että saan pidettyä ne hengissä, niin ihanasti ne tuovat viihtyisyyttä ja kodikkuutta. Sisustamme omien fiilisten ja mieltymysten mukaan, mutta varmaankin moderni skandinaavinen on lähinnä se meidän tyyli.

Image title

Jonkin verran on vuosien varrella sisustustyyli muuttunut, mutta periaatteessa aina on menty selkeällä ja simppelillä linjalla. Kartan tavarapaljoutta jo pelkästään sen takia, että siivoaminen ei kuulu minun mielipuuhiin. Olemme mieheni kanssa ostaneet ja remontoineet vajaan kymmenen vuoden sisällä kolme rivitaloasuntoa ja kaikki ovat olleet erilaisia, mutta silti meidän ”näköisiä”. Edellinen koti remontoitiin vuonna 2010 ja silloin värimaailma oli tummanruskeaa yhdistettynä valkoiseen ja beigensävyihin.

Lattia on parasta, takapiha ärsyttää

Asunnon sijainti järvimaisemissa ja toimiva pohjaratkaisu olivat ne asiat joihin ensimmäiseksi ihastuimme. Vaikka asunto oli suorastaan järkyttävä, niin näimme heti tässä potentiaalia. Tuntuu, että nykyään ihmiset haluavat ostaa muuttovalmiin kodin ilman remonttihuolia, mutta me haluamme tehdä omannäköisen kodin ja silloin tällaiset räjäytettävät kohteet ovat parhaita.

Image title

Lattiaan olen erityisen tyytyväinen. Edellisessä kodissamme oli tummanruskea lattia, ja tällä kertaa halusin ehdottomasti vaalean lattian – miten paljon armollisempi tuo vaalea onkaan pölyn näkymisen suhteen. Lattia olikin se ensimmäinen asia, jonka tähän asuntoon valitsin, sen ympärille on kaikki muu suunniteltu.

Image title

Eniten ärsyttää meidän pieni takapiha, josta en meinaa saada mitään otetta. Valitettavasti pelkkä järvinäköala ei riitä tekemään siitä viihtyisää, vaan jotain siihen pitäisi keksiä. Ison katetun terassin rakensimme toissa kesänä ja viime kesänä oli tarkoitus jatkaa pihan laittoa istutuksilla. Homma tyrehtyi pariin viljelyslaatikkoon ja terassin kylkeen tehtyyn kukkalaatikkoon sekä kesäkukkaistutuksiin. No toisaalta onpahan jotain mitä suunnitella ja tehdä ensi kesänä.

Image title

Tätä et kuvissa näe...

Kun vanhaa asuntoa alkaa remontoimaan niin kyllähän sen tietää, ettei kaikki varmasti mene ihan niin kuin eräässä tv-ohjelmassa. Mieleenpainuvin probleema tämän asunnon kohdalla on ehkä se, kun mieheni alkoi purkamaan makuhuoneen kaapistoa uuden tieltä pois. Yläkaapeista löytyikin sitten vesiputket. Putket tulivat naapurista, kulkivat läpi koko kaapiston ja jatkoivat matkaa seinän läpi wc:n puolelle. Jonkin verran piti luovuutta ja kekseliäisyyttä käyttää, että vanha kaapinrunko saatiin purettua. Putkilinjan takia vanhan kalusteen purkaminen kokonaan oli täysin poissuljettu, joten osittain vanhaa kalustetta jouduttiin jättämään putkien ympärille. Komerosyvennykseen teetettiin mittatilauksena uusi liukuovilla varustettu kaluste. Päällisin puolin ei voi kuvitellakaan, mitä viritelmiä kaapiston yläpeitelista kätkeekään sisäänsä.

Katso paljon lisää kuvia Odetsun kodista ja diy-tuotoksista hänen albumeistaan.

 

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia