Istuta inspiraatio! Viherpihan parhaat vinkit

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Nyt alkaa viherpeukaloiden suosikkiteema: Istuta inspiraatio! Tiedän, että siellä jo monet multasormet syyhyävät ja miettivät mitä siemeniä ja sipuleita hankitaan. Vielä ehdit napata tästä Viherpiha-lehden monipuoliset vinkit kevään istutuksiin.

Osallistu myös haasteeseen. Tee StyleRoomiin oma albumi pihasi, puutarhasi tai parvekkeesi istutuksista. Muista käyttää ainakin seuraavia hakusanoja: PIHA/PUUTARHA/PARVEKE ja ISTUTUS, jotta löydämme kuvasi. 7.4.2014 Viherpiha-lehden toimitus valitsee suosikkinsa ja koostaa niistä leikekirjan. Näistä valituista arvomme yhdelle uudistuneen Viherpihan puolivuosikerran (6nroa).

HUOM! Kilpailuaika päättynyt. Voittaja valittu ja kilpailuaika päättynyt. (Muokattu 20.1.2015)

Tästä pääset leikekirjaan:http://www.styleroom.fi/users/Viherpiha/scrapbooks/29085

Ja voittajaksi arvoimme SusannaKuorikosken. Onnea Susanna!

1. Istuta ruukkuun herkullisia syötäviä kasveja – saat samalla kertaa kauneutta ja hyötyä. Keltaisena kukkivan kääpiösamettikukan terälehdet koristavat salaatin. Poimi mukaan myös punasuonisen viinisuolaheinän lehtiä. Hopeinen, kapealehtinen kasvi on curry-yrtti. Intiaaniminttu ryöppyää ruukun reunan yli.

2. Ruusut kuuluvat kesään. Perennat sopivat niiden seuraan hyvin. Jalopähkämö ja valkoinen ruusu muodostavat hienon väriparin.

3. Kevään ensimmäisissä kukissa saa olla värejä kuin ilotulituksessa. Narsissimättäiden juurella vaaleanpunaiset esikot ja sinivioletit helmililjat tuovat kaivattua räiskettä.

4. Koristeheinät keventävät ja tuovat modernia ilmettä istutuksiin. Vaaleanpunaisen tähkäpähkämön ylle kaartuvat elefanttiheinän pitkät lehdet. Taustalla koristekastikan lämpimänruskeat kukintotähkät.

5. Yksivuotisilla kylvökukilla saat helposti näyttävän ryhmän. Tässä istutuksessa hallitsevina kasveina ovat valkoinen punakosmos ja isotsinnian punaiset sävyt.

6. Sävy sävyyn suunniteltu kukkaistutus on harmoninen. Matalat nukenkaulukset muodostavat mattomaista kasvustoa petunioiden alle. Korkeimmalle nousevat sinitähtösen pilvimäiset kukinnot. Välistä pilkahtelevat sinisalvian kirkkaansiniset kukat.

7. Tummalehtiset kasvit tuovat ripauksen dramatiikkaa ja yllätyksellisyyttä. Etualan keltalehtisen kuunliljan takana tummalehtinen keijunkukka, jonka vaaleat kukinnot ovat keveitä ja ilmavia. Keskellä kuvaa kohentelee lehtiään syyskimikki ja sen takana purppuraheisiangervo. Raitalehtinen heinä oikealla on viiruhelpi.

8. Keltainen ja vaaleanpunainen ei välttämättä kuulosta kovin hehkeälle värikombolle, mutta kasveissa se kuitenkin toimii, kun mukana on paljon vihreää. Heinä-elokuussa keltakukkaiset nauhukset ja vaaleanpunakukkaiset jaloangervot ovat hehkeimmillään.

Kiitos Viherpihalle ihanista kuvista ja täsmällisistä vinkeistä. Nyt vaan kaivamaan omia pihakuvia tai ottamaan uusia.

- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia