"Koristetyynypaheeni saa perheen hulluksi"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

AnnicaP on yksi uusista jäsenistämme. Hänen sympaattisen rento ja ihailtavan tyylikäs kotinsa on lumonnut meistä jo monet.

"Moheemi" eli modernin boheemi koti

Asun perheeni kanssa 86 neliön, 2004 rakennetussa paritalossa Kangasalla. Täällä meitä asustaa minä Annica, mieheni Tuomo sekä lapset Wanilla ja Williami. Nelijalkaisia meillä edustavat mäyristyttö Szotyi, kilpikonnat Kimmi, Kiipi sekä Minttu-Sateenkaari. Wanillalla on myös suloinen pieni hiiri Olli.

Meillä on juuri sopivasti tilaa kaikille meille, vaikka muutama lisäneliö ei tietenkään haittaisi. Niin ja on meillä myös ihanat naapurit!

Image title

Kodin sisustus on elänyt yhdessä kodin kanssa ja pikkuhiljaa muotoutunut sellaiseksi kuin nyt on. Meni melkein pari vuotta ennenkö uskalsin alkaa maalaamaan ja tekemään täällä yhtään mitään. Ihan ekaksi revin sairaaloista tutun muovimaton reunoineen rappusista ja maalasin ne valkoisiksi. Niistä tuli ihanat! Siitä sitten alkoi seinäkin kaipaamaan uutta maalia pintaansa ja lopulta kaikki talon seinät olikin saanut maalit päälleen.

Sohvat, sängyt ja muut isommat huonekalut ovat pysyneet samoina, muut kaikki menneet vaihtoon tässä vuoden sisällä. Tämä tyyli on sisustussiskoni vahingossa lanseeraamaa "moheemia" linjaa eli modernia ja boheemia! Perusjutut on simppelin moderneja, pienemmillä jutuilla on tuotu boheemia, kotoisaa fiilistä. Sydäntä lähellä on myös tehdasmainen industrial, joka näkyy sekin meillä pieninä paloina, ei liikaa, ettei tule kolkko vaikutelma.

Image title

Meillä on paljon mustaa, valkoista, luonnonsävyjä ja -materiaaleja. Rakastan puisia leikkuulautoja ja kaikkia korkkisia juttuja! Koristetyynyt on myös yksi paheeni ja saa muun perheen hulluksi kun niitä on sohva täynnä.

Keittiö dc-fixillä täysin uusiksi

Pääsääntöisesti vastaan itse kodin sisustuspäätöksistä. Kysyn kyllä mieheltä mielipiteen ennen kuin teen radikaaleja muutoksia, ja yleensä miehen mielipide onkin ekaksi, että "ei ikinä!" Kun visio on kuitenkin jo päähäni tullut, on siitä harvoin paluuta ja seinä onkin muuttunut mustaksi tai sohva vaihtunut erilaiseksi, on mieskin kuitenkin ollut lopputulokseen aina hyvin tyytyväinen.

Parasta tässä kodissa on avaruus ja valoisuus. Kiitosta antaisin myös pohjalle, joka on sen verran simppeli, että se on helppo sisustaa. Alakerta on yhtä tilaa joten seinät ei rajoita huonekalujen asettelua. Toisaalta harmi, meillä olisi kivoja tauluja seinille.

Image title

Ärsyttävintä tässä kodissa taitaa olla se, että ASO-asuntona tätä ei voikaan rempata ihan oman mielen mukaan eikä siis keittiö- tai kylppäriremppa tule kysymykseen. Keittiön tosin sai muutettua kätevästi dc-fixillä huomattavasti kalustemaisemmaksi ja nyt se sulautuukin kivasti seinään eikä alleviivaa liikaa olemassaoloaan! Kylpyhuoneen kohdalla sanonta "jos ei voi peittää, korosta" toteutettiin hankkimalla muitakin lattian muovimaton sinisiä juttuja, käsipyyhkeitä, hammasharjamukeja jne.

Jos saisi sisustaa toisen kodin...

Jos saisin jonkun ihanan vanhan pitsihuvilan, sisustaisin sen vaalein sävyin jopa hieman romanttiseksi; pitsejä, pellavaa, aitoja materiaaleja. Semmoinen 1900-luvun vaihteen runsaahko, mutta kuitenkin suht simppeli tyyli. Lakanoissa pitsit, kattokruunut kristalleineen, hulmuavat verhot. Rakastan myös semmoista vähän jo kulunutta ja rapistunuttakin rakennusmaisemaa, jotenkin rouhea rustiikkisuus saa sydämen pamppailemaan!

Image title

Sisustuselementtinä tynnyreittäin maalia

Meillä oli viime kesänä koko tämä koti pakattuna ja uuden kodin ostopaperit allekirjoitusta vaille valmiit, mutta kuntotarkastuksessa löytyi hometta ja meillä ei rohkeus moiseen riittänyt... Ihana iso rintamamiestalo jossa oli aivan fantastisen upea puutarha, omenapuita, kirsikoita, luumuja, ruusuja, pioneja... Sisällä kolme kerrosta, seitsemän huonetta. Silmissä jo kuva kuinka upealta se näyttäisikään rempan jälkeen... Innoissamme ostimme uuteen kotiin remppatarvikkeita, ainakin sata litraa valkoista maalia ja iiiso pönttö mustaa, joilla oli tarkoitus maalata ainakin keskikerros sekä yläkertaa.

Image title

Homelöydön jälkeen olimmekin sitten ilman uutta kotia ja tämä koti irtisanottuna. No hups! Siihen hätään emme jaksaneet enää kattella toisia taloja vaan soitimme taloyhtiöön, josko saisimme sittenkin jäädä tähän. Onneksi tämä ei ollut vielä ehtinyt mennä ja hieman murtunein mielin aloimme täyttää uudelleen samat keittiön kaapit, sohvat samoille paikoille. Siinä sitten oltiin tavaroinemme ja kivana sisustuselementtinä vielä tynnyreittäin maaliakin. Johonkin nekin oli varastoitava joten aloin maalaamaan niillä seiniä. Valkoista ja mustaa. Niitä sekottamalla saa myös kivasti ainakin 50 eri harmaata. Tai tehdä mustavalkoisia juttuja. Vaikkapa pandan. Siitä se ajatus sitten lähti...


Käy katsomassa lisää Annicap:n kuvia ja myös hänen Sådant är livet -bloginsa.

Ainiin, ja vielä yksi juttu Annica. Kuka on tehnyt upean pandaseinämaalauksen?

Mä maalasin sen ihan itte omin pikku kätösin! :) Otin netistä jonkun pandan kuvan ja kännykkä toisessa kädessä mallailin mittasuhteita hiilikynällä seinään. sit vaan telalla ja pensselillä pandaa!


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia