"Koti on sekoitus kaikkea mistä tykkäämme"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Punahallakon 3-lapsisen perheen sympaattinen koti on rakennettu alusta asti itse. Asukkaiden mukaan tyylissä yhdistyvät modernit, vanhat ja uudet, boheemit, romanttiset ja graafiset elementit.

LApset tuovat lisänsä sisustukseen

Minä, mieheni ja kolme tyttöämme asumme 3,5 vuotta sitten valmistuneessa omakotitalossa Siilinjärvellä, Pohjois-Savossa. Rakensimme kotimme alusta lähtien lähes kokonaan itse. Rakentaminen ei suinkaan loppunut muuttoon, vaan viimeisiä hommia on naputeltu näiden vuosien aikana. Tällä hetkellä töitä on enää pihan puolella.

Image title

En osaa kuvailla kotimme tyyliä millään yhdellä sanalla. Kai tämä on sekoitus kaikkea, mistä tykkäämme. Sulassa sovussa ovat modernit, vanhat ja uudet, boheemit, romanttiset ja graafiset elementit. Näitä yhdistelemällä olen kuitenkin pyrkinyt harmoniseen kokonaisuuteen.

Lapset tosin tuovat tähän oman lisänsä ja se luonnollisesti näkyy myös sisustuksessa. Kaksi vanhinta tyttöä ovat alakoulussa ja sisustavat jo mielellään omaa huonettaan. Äidin mieltymykset eivät aina kelpaa, mutta se heille suotakoon.

Aina on myös jotain mikä ärsyttää

Sisustus on muotoutunut mutkien kautta. Aikaisemmin olen mm. tykännyt romanttisemmasta ja "talonpoikaisemmasta" tyylistä, joka on sittemmin selkeytynyt ja modernisoitunut. Aiemmasta tyylistä on jäljellä mm. vanhat ruokapöydän tuolit ja joitakin valaisimia. Myös värimieltymykset ovat kerinneet vaihtua useampaan otteeseen. Ne muutokset näkyvät lähinnä tekstiileissä ja pienesineissä. Olen tällainen ikuinen muutoksen suunnittelija.

Image title

Parasta on se, että koti tuntuu omalle ja kodikkaalle. Olen myös edelleen tyytyväinen, että rakennusvaiheessa panostimme tiettyihin ratkaisuihin, esimerkiksi eteisen lautaseiniin ja tapetteihin.

Toki aina löytyy myös jotain, mikä ärsyttää. Meillä se on ehkä liian pieni kuraeteinen. Maisemat voisivat myös olla toiset, sillä kaava-alueelle ja vanhalle pellolle rakentaessa ikkunasta näkyy aina jonkun toisen talo, kunnes istutetut puut ja pensaat kasvavat. Kaikessa on puolensa, seuraa on aina lähellä.

IHailen persoonallisia ratkaisuja

Monet vieraat ovat ihastelleet kotimme valoisuutta. Myös aiemmin mainitsemani persoonalliset ratkaisut ovat kiinnittäneet vieraiden huomiota. On ollut mukava kuulla, että omat valinnat ovat olleet myös joidenkin muiden mieleen.

Image title

On hienoa, että ihmiset uskaltavat tehdä kodeistaan oman näköisiä. Juuri näihin persoonallisiin ratkaisuihin tulee kiinnitettyä huomiota myös muiden luona vieraillessa. Ihailen myös koteja, joiden sisustus on hallittu ja yhtenäinen kokonaisuus, oli tyyli sitten mikä tahansa.


Katso kaikki Punahallakon albumit, joissa on kuvia myös mm. perheen saunasta ja kodinhoitohuoneesta. Kurkkaa myös hänen blogiinsa.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia