Koti täynnä hillittyä ja kaunista tunnelmaa

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

EmiliaKarenina alkoi ideoida uuden kodin sisustusta heti kun taloa alettiin rakentaa. Suunnitelmallisuus ja varma maku välittyvät perheen kotikuvista. Lempeä, tyylikäs ja luonnonläheinen tyyli kiertää huoneesta toiseen.

Uusi unelmien talo

Asun mieheni Jonin ja kahden lapsemme, Robin (8) ja Milanan (4) kanssa Kuopiossa, Saaristokaupungissa. Kotimme on vuonna 2014 valmistunut paritalo. Talo ei ollut perinteinen talopaketti, vaan olemme vaikuttaneet sen syntyyn, ulkonäköön ja pohjaan rakentamisen alkumetreiltä lähtien. Rakensimme talon mieheni siskon perheen kanssa. He asuttavat talon toista päätyä. Kotimme sijaitsee Kallaveden välittömässä läheisyydessä. Veden läsnäololla on minulle rauhoittava vaikutus.

Image title

Aloin suunnitella kotimme sisustusta heti rakentamisen alkuvaiheessa. Ideoita kerätessä minuun teki vaikutuksen vaalea, pelkistetty, skandinaavinen sisustustyyli. Halusin kotiimme erilaisia pintoja, joten meiltä löytyy esimerkiksi kivipinnoitetta takkaseinältä, kalkkimaalia makuuhuoneesta, sisustuspaneelia keittiöstä ja kolmiulotteista kaakelia keittiön välitilasta.

Image title

Uudenkarheiden pintojen vastapainoksi olen hankkinut ja kunnostanut vintage-kalusteita sekä tuonut monia lapsuudenkodissani olleita esineitä lisäämään kerroksia. Teemme paljon kalusteita myös itse. Viimeksi olemme valmistaneet makuuhuoneen sängynpäädyn ja lastenhuoneeseen talosängyn.

Sisustusmaku, johon luotetaan

Olen meidän perheen luova visionääri. Mieheni luottaa makuuni täysin, joten saan vastata sisustuspäätöksistä aika lailla itsekseni. Usein kuitenkin sisustusideat vaativat miehen ammattitaitoa, jolloin esimerkiksi uuden huonekalun teknisestä toteutuksesta päätämme yhdessä.

Image title

Parasta kodissamme on toimiva pohja, valoisuus ja harmoninen sisustus. Eniten pidän tilan tunnusta olohuoneessa, sekä makuuhuoneen rauhallisesta tunnelmasta. Kun muutimme kotiimme, olin hyvin innoissani kaikesta säilytystilasta mitä rivitaloasumisen jälkeen saimme. Nyt kaapit alkavat olla täynnä ja uudelle säilytystilalle olisi taas tarvetta!

Image title

Haaveilen aina uusista matoista. Mattojen ostaminen on iso investointi ja niiden valinta on muutenkin hankalaa, sillä mattojen tulisi kestää aikaa ja kulutusta. Tällä hetkellä haluaisin uusia koko talon matot, mutta haavelistalla ykkösenä on ruotsalaisen Layered-merkin optinen Illusion-matto, jonka sijoittaisin olohuoneeseen.

Image title

Jotain mitä sisustuskuvat eivät kerro...

Sisustuskuvien ottaminen on työssäkäyvälle äidille aika vaikeaa. Olen välttänyt siivousstressin stailaamalla vain yhden huoneen tai yhden nurkan huoneesta kerrallaan. Viimeksi, kun kuvasin tytön huoneen uutta tauluseinää, oli lattia täynnä pehmoleluja ja roinaa. Keräsin lelut korkeaksi keoksi sängyn päälle ja istuin niiden päälle ottamaan sisustuskuvia.


Kaikki EmiliaKareninan ihanat kuva-albumit löydät täältä. Lisää kuvia ja juttuja voit katsoa hänen blogistaan: emiliakarenina.blogspot.fi/

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia