Kotipalapelin Rilla ei pelkää remppamokia - aina voi aloittaa alusta

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Valtava 70-luvun omakotitalo, muovimattoja, kukertavia tapettikerroksia, kiemuraiset takorautaiset porraskaiteet, boordeja, tunkkainen sauna ja ankea keittiö - siinä pääpiirteittäin haaste, jonka Keski-Suomessa asuva lapsiperhe kohtasi muutama vuosi sitten ostaessaan uuden kodin.

Kotipalapeli-blogin Rilla ja hänen miehensä remontoivat luovasti ja taitavasti taloa valmiiksi, edelleen. Loppusuora häämöttää onneksi ja lopputulos on ihastuttava. Rilla esittelee StyleRoomissa remontin kohteeksi joutuneita huoneita havainnollistavin ennen/jälkeen-kuvin ja kertoo työn vaiheista hauskalla tyylillä.

Mutta miten ihmeessä kahden pienen lapsen vanhemmat jaksavat vetää projektia läpi vuodesta toiseen?


1. Remontoitte valtavaa omakotitaloa. Mistä kumpuaa tuo into ja energia?

Rehellisesti on sanottava, että into ja energia ovat aika-ajoin kovinkin hakusessa. Remonttia on tehty kolme vuotta ja välillä tuntuu, että valmista ei tule ikinä! Välillä pakertaminen aloitetaan tauon jälkeen hammasta purren, mutta loppujen lopuksi jossain vaiheessa iskee onneksi aina voittajafiilis; kannatti aloittaa, vitsi kun tästä tulee hyvä! Lopputulos onneksi aina palkitsee, sitten saa taas vähän aikaa ottaa löysästi, kunnes sama alkaa taas alusta. ;)

2. Käytättekö lainkaan ammattilaisten apua vai teettekö kaiken itse?

Lähes kaikki on tehty itse, mutta onneksi perheestä ja ystäväpiiristä löytyy monen alan ammattilaisia, joiden kanssa on tehty talkootyötä puolin ja toisin. Kosteusmittauksiin yms on tietenkin käytetty ammattilaista.

3. Paljasta mitä kaikkea sinä oikeasti osaat tehdä? Siis remppahommia?

Paklata, hioa, maalata, tapetoida, eli kaikkea, mihin ei aivan älyttömästi tarvitse voimaa tai ammattiosaamista. Levyttämisen, listojen laittamisen ja laatoittamisen esimerkiksi jätän ihan mielelläni sen paremmin osaavalle.


4. Mistä ja miten olette oppineet kaiken miehesi kanssa?

Mieheni on sekä puuseppä että talonrakentaja ammateiltaan, joten sitä kautta on hyvinkin luonnollista, että osaamista löytyy. Itse toimin eräänlaisena apupoikana, eli mieheni tekee isot työt ja itse keskityn lähinnä vaikkapa saunasuojan sivelemiseen. Meillä on mieheni kanssa hyvinkin samanlainen maku ollut tätä taloa rempatessa, joten vaikkapa alakerta on oikeastaan kokonaan mieheni ideoima ja tekemä ja yläkerrassa taas ehkä menty enemmän emännän toiveitten mukaan.

5. Mikä on lempihommaasi remontoimisessa? Entä lempityökalu?

Lempihommaa on ehdottomasti maalaaminen ja sisustaminen. Mieheni on pikkutarkka työtä tehdessään, eikä oikein ymmärrä vaimonsa leväperäistä maalaustyyliä, joten eräänkin kerran olen saanut kuulla siitä, miten maalia on vähintäänkin yhtä paljon maalaajassa kuin itse seinässä. Lempityökaluni on siis ehdottomasti maalipensseli.

6. Mistä taidosta tai tekeleestäsi olet erityisen ylpeä?

Jos asiaan herkästi tarttumista voi sanoa taidoksi, niin sanon sen. Se voi olla joko heikkous tai vahvuus, riippuen aivan keneltä kysyy, mutta tällä kertaa se olkoon vahvuus. Ei meinaan kauan nokka tuhise, kun tämä marjatta saa päähänsä tuunata asuinympäristöään uuteen kuosiin! Hyvänä esimerkkinä toimii pojan huoneen uudelleen maalaus, joka suoritettiin teippailusta valmiiseen tuotokseen asti muun perheen saunahetken aikana eräänä iltana.


7. Onko teillä aina selvä visio siitä mitä millekin huoneelle tehdään? Vai onko 2 eri visiota?

Riippuu oikeastaan ko. remontoitavasta tilasta, että miten selkeä visio on päässä ennen aloitusta. Yleensä visio on ollut päässä kauankin, mutta saattaa remontin aikana muuttua hieman, jomman tai kumman toimesta. Muutamasta asiasta on jouduttu vääntämään mutta yllättävänkin vähällä riitelyllä on tähän asti selvitty.

8. Mitä sitten, kun tuo talo on valmis?

Talo alkaa olla melko valmis, muutama vessa odottaa vielä ahkerointia. Uudet kalusteet, peilit ja pöntöt ovat odotelleet varastossa jo pari vuotta, joten kohta niitäkin päästään laittamaan paikoilleen. Loppusuoralla ollaan siis! Meillä on ollut 1,5 vuotta tontti odottamassa, jolle rakentuu talo tässä joskus tulevaisuudessa. Mutta välissä otetaan rennosti ja huokaistaan!

9. Mitä haluaisit sanoa niille, jotka eivät uskalla tarttua edes yksinkertaiseen remppahommaan, kuten seinän maalaukseen?

Kun inspiraatio iskee, niin tartu toimeen samantien! Jos vaikkapa seinän väri jännittää, niin muista, että sen voi aina maalata uudestaan. Netistä löytyy vinkkejä työn tekemiseen ja jos vieläkin jännittää, niin kysy apuun ammattilaista. Pienikin muutos piristää kummasti ja lopputuloksesta pääsee nauttimaan sitä nopeammin, mitä rohkeammin maalitelaan tarttuu!

10. Paljasta loppuun vielä joku remppamoka!

Liukuvärjätyistä portaista voisi melkeinpä puhua mokana. Ajatus oli hyvä ja kutkuttava, mutta lopputulos niin laimea, että kukaan meillä käynyt ei ole koskaan maininnut tuosta mahtavasta liukuvärjäyksestä sanallakaan!


No huhhuh. Olette sissejä. Kiitos Rilla kannustavista sanoista ja rohkeasta asenteesta. Tsemppiä loppurutistukseen!

Rillan kuva-albumit löydät täältä ja hänen ihanaan blogiinsa pääset tästä.

Rilla on mukana myös StyleRoomin SUURESSA REMPPAHAASTEESSA mm. tuomarina. Lue mistä on kyse ja lähde rohkeasti mukaan!

- Laura/StyleRoom

Ps. Liukuvärjätyt portaat on loistava idea! Saisimmeko kuvan lopputuloksesta?

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia