"Kun koen saaneeni jotain valmiiksi, aloitankin alusta."

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

StyleRoom-bloggarit esittäytyvät 4/4: Hunajaista-Riikka, joka rakastaa suomalaista designia, värejä ja astelmien pyörittelyä.

Oletko aina ollut visuaalisuudesta ja sisustuksesta kiinnostunut?

Jo ala-asteikäisenä pyöritin huoneeni huonekaluja. Nautin pienten muutosten tekemisestä ja kiinnitin yksityiskohtiin huomiota. Innostus saattoi alkaa tuttavaperheemme kodista, graafinen sisustus jäi mieleeni jo lapsena.

Opiskeluaikana koti täyttyi Ikeasta. Omistusasunnon saatuani (2007) aloin kiinnittää enemmän huomiota design-huonekaluihin. Koti on muodostunut kokonaisuudeksi hankinta kerrallaan. Ostan huonekaluja, jotka kolahtavat heti. Säästän mielelläni pitkiäkin aikoja unelmaa varten.

Hunajaista-blogin perustamisen myötä (2010) aloin valokuvata kotia todella paljon, ja tätä kautta koen kehittyneeni sisustajana, kun kodin näkee “etäältä” kuvien kautta. Blogi myös lisäsi asetelmien tekemistä kodin tasoille, ja yksityiskohtien hiominen meni astetta pidemmälle.

Image title

Onko kodin sisustus päivittäin ajatuksissasi, seuraava suunnitelma jo mielessä?

Mietin kodinlaittelua päivittäin, varsinkin nyt uudessa kodissa mielessä on pienet pintaremontit. Kun koen saaneeni jotain valmiiksi… aloitankin alusta.

Vaikka mietin muutoksia paljon, varsinainen lopputulos syntyy innostuneisuuden puuskissa ja impulsseina. Saatan heittää suunnitelmani romukoppaan ja päätyäkin aivan erilaiseen ratkaisuun kuin aiemmin oli ajatus.

Paljasta joku sisustusmokasi tai entinen tyyli, jota et enää ymmärrä.

Sisustusmokani on ehdottomasti ollut “itämaalaishenkinen” sisustus, kotimme oli kuin hippiasunto parisen vuotta suitsukkeineen ja Buddha-patsaineen. Ex-mieheni kiinnostus itämaalaista mytologiaa kohtaan heijastui kotiin, mutta se ei tuntunut omalle.

Moka on myös ollut ostaa jotain väliaikaista, varsinkin opiskeluaikoina. Vinkkinä antaisin muillekin, että hyvää kannattaa odottaa ja keskeneräisyyttä sietää... Taloudellisesti ja ekologisestikaan ei ole järkevää ostaa esineitä joiden käyttöikä on lyhyt.

Image title

Mitä sisustuksellisia esineitä, trendejä tai asioita et ymmärrä tai haluaisi kotiisi?

Maalaisromanttinen tyyli tekstitarroineen ja tähtityynyineen on oma kauhistukseni. En tarkoita, etteikö sellainen koti voisi olla kaunis, mutta ei yhtään minua varten. Tällaisia koteja on nyt paljon, toivoisin niistä pilkistävän asukkaan persoonallisuuden enemmän.

Vaikka pidän designista, menee myös italialainen moderni tyyli liian pitkälle. Sellainen Elle Decoration -lehden mainosaukeamakoti jättää kylmäksi. Kodin pitää olla kodin näköinen, en osaisi elää hyvin minimalistisessa kodissa. Futuristisuus menee minulta yli ymmärryksen.

Kotiini en haluaisi tummia huonekaluja tai raskaita esineitä. Tässäkään en tosin voi sanoa ei koskaan, sillä naisena voin aina muuttaa mieltäni :) 

Image title

Jos sinulla olisi 3 kotia, ja tekisit jokaisen eri tyylillä, minkälaisia kodit olisivat?

Haluaisin 1800-luvun lopulla rakennetun puutalon Hämeenlinnan keskustasta. Sen sisustaisin aikakautta kunnioittaen, kukkatapetit olisivat tärkeä osa sisustusta. Jugendin henkeen vihersisustamista ja pieniä posliiniesineitä. Seinille ryijyjä ja paljon taidetta. Sekoittaisin nykyisiä design-huonekalujani vanhoihin aarteisiin. Hvitträsk ja Visavuori ovat innoittajani. Kakluuniuuni olisi ehdoton juttu.

Toinen olisi loft. Oli se sitten Hämeenlinnassa tai New Yorkissa, asunnossa näkyisi jazz- ja hip hop -musiikki taiteen ja vinyylien muodossa. Levysoittimet, korkeat levy- ja kirjahyllyt, nukkumaparvet, avaruus… minimalismi. Polkupyörä eteisessä. Haluaisin tällaiseen asuntoon nahkasohvan ja lasipöydät. Tarjoilukärry juomille ja kirppareilta ostettuja yksityiskohtia, pehmeät suuret matot. Suuret taulut nojaamassa seinään lattialla.

Kolmannessa olisi mummolatyyli. Verannalla kukkivat pelargoniat, pitsiverhot, sinivalkoiset astiat, räsymatot, tikkipeitot ja keräilyaarteet. Narisevat lattiat ja nurkissa hiiviskelevä kissa.

Vieraile "livenä" Riikan ja Siirin kotona


Näitkö jo muiden bloggareidemme - Tarjan, Marian, Annikan - esittelyt ja videot? Syksyllä StyleRoom-blogien joukko sitten kasvaa! Sinäkö se oot -haku on päättynyt, kiitos kaikille hakijoille. Palataan asiaan pian!


- Laura ja muut StyleRoom-tiimiläiset

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia