Kun loft-projekti vaihtuu remppakohteeseen...

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Projekti Verkaranta -blogia kirjoittava Jutta asuu vanhalla tehdasalueella Littoisissa, kahdeksan kilometrin päässä Turun keskustasta. Remppaprojekteja on luvassa pian, sillä uusi koti on jo hankittu.

Loft-asunnosta puutaloon

Nykyinen kotimme on 124 m2 kokoinen loft-asunto, joka on jo toinen kotimme täällä tehtaalla. Ensimmäinen sijaitsi naapurirapussa ja oli paljon pienempi, mutta sitäkin rakkaampi. Nyt olemme ostaneet uuden kodin - muttemme vieläkään ole valmiita lähtemään Verkarannan tehdasalueelta pois.

Tuleva kotimme on vain 200 metrin päässä nykyisestä. Puinen talonpuolikas on tyyliltään ja tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin nykyinen kotimme. Luvassa on siis isoja muutoksia ja paljon remonttia tulevan vuoden aikana.

Vain ahdas eteinen ärsyttää

Parasta nykyisessä kodissamme on huonekorkeus ja yhtenäinen avoin tila. Viiden metrin huonekorkeus ei pääse täysin oikeuksiinsa valokuvien kautta.

Ärsyttävintä on eteinen. Se on pieni ja ahdas. En ole vielä keksinyt ratkaisua, jossa kengät lentäisivät itsestään lattialta hyllyille taikka takit olisivat aina ojennuksessa avonaulakossa. Onneksi uuden kodin eteinen on lähes keittiön kokoinen, joten säilytystila tuplaantuu. Tämä ei taida kuitenkaan poistaa kenkä- ja takkiongelmaa…

Image titleKuva: Suvi Kesäläinen

Selkeät linjat yhdistettynä itse tehtyyn

Tyylimme on vahva sekoitus uutta ja itsetehtyä. Pidän selkeistä linjoista mutten voisi asua kodissa, jossa kaikki pintamateriaalit, kalusteet ja esineet olisi ostettu samaan aikaan kaupasta.

Kun remontoimme keittiötä, koin ahdistusta liian selkeästä ja kliinisestä uudesta keittiöstä. Ahdistus helpotti kun suunnittelin itse seinille metallihyllyt ja rakensin puuriman pyyhetelineeksi. Näin sain tilaan jotakin, joka oli täysin minua. Sellaista, jota ei löydy kaupasta.

Muotoilijan opinnot ovat muokanneet minua jonkin verran sisustajana siihen suuntaan, että haluan enemmän ikiomaa ja vältän tusinatavaraa. Uuden kodin kalustuskin on suunniteltu tätä silmälläpitäen ja ideat ovat jo muhimassa päässäni.

Image title

Tekstitarrat saavat karvat pystyyn 

Ikinä ei kannattaisi sanoa ei ikinä, mutta tällä hetkellä täysin valkoinen koti tuntuisi vieraalta ja kiiltävät pinnat samoin. Mieluummin valitsen itse mattaa, vaikka tiedostankin korkeakiiltoisten pintojen avartavan tilaa.

Tekstitarrat saavat myös karvani pystyyn. Persoonalliset vielä menevät mutta ”home sweet home” -tyyppiset tekstit aiheuttavat ikäviä tuntemuksia...

Laskutasot täynnä keskeneräisiä projekteja

En stailaa kotia kuvien vuoksi, mutta siivoan kyllä. En siis tartu kameraan silloin kun kaikki on hujanhajan. Arki on kuitenkin enemmän tasoilla lojuvia kahvikuppeja ja pyykkivuoria kuin mitä kuvista voisi päätellä. Intohimoisena tee-se-itse-ihmisenä tuntuu toisinaan että elämme keskellä kaaosta, kun jokainen laskutaso on täynnä keskeneräisiä projekteja.

Image title

Itse tehty leposohva ei mahdu uuteen kotiin

Paras muisto sisustamisessa on ollut ehdottomasti itse tekemämme daybed. Muistan edelleen ne hetket kun hioimme ja lakkasimme lankkuja mieheni kotitilalla. Kun sitten lankut tuotiin kotiin, tajusimme leposohvasta tulevan mielettömän suuren. Ei se koko suunnitelmissa niin isolta tuntunut, mutta kun aloimme koota ja siirtää laveria, tarvitsimme siihen melkoisia kevätjuhlaliikkeitä. 

Valitettavaa on, ettei tuo suurin ja kaikista rakkain kaluste mahdu uuteen kotiimme, joten sille tulisi keksiä uutta käyttöä.


Tutustu Jutan valoisiin sisustusalbumeihin sekä Projekti Verkaranta -blogiin.

Lue myös aiemmat esittelyjutut muista StyleRoom-blogien kirjoittajista:

Vihreä talo

TarjasSnowland

Hunajaista

Diagnoosi sisustusmania

Nuapurissa

Hajottamolla

Kirpparikeiju

Muita ihania

Kaikki jäsenesittelyt löydät tämän linkin takaa.

-Anna / StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia