Kuukauden sisustusidea: Toimiva kesäkeittiö kuormalavoista

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

StyleRoomin kuukauden ideaksi valittiin LeilaKoistisen itse rakentama kesäkeittiö kuormalavoista. Toteutuksessa yhdistyvät mökkimiljööseen sopiva ulkonäkö, edullinen ja ekologinen kierrätysidea sekä hyväksi todettu toiminnallisuus.

Image title

Mistä idea kesäkeittiöön lähti? 

Meillä oli pihalla savustusuuni, jota käytin lähes päivittäin ruoanlaittamiseen. Käytin uunia ruokien hauduttamiseen tavallisen uunin tapaan, ilman savuavia leppälastuja. Uunin viereen hankittiin muuripata, jotta saimme lämmintä vettä helposti. Seuraavana huomasimme, että näiden ”keittiökoneiden” viereen kaivattiin laskutasoa… Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kuka suunnitteli, kuka rakensi?

Suunnittelimme kesäkeittiötä mieheni kanssa monta kuukautta. Yleensä saunanlauteilla istuskellessamme. Ideat vaihtelivat tiilimuurista hirsimajaan ja kaikkeen siltä väliltä. Kesä on kuitenkin lyhyt ja emme halunneet käyttää koko kesää rakennustyömaalla, joten kaipasimme helpompaa ja yksinkertaisempaa ratkaisua. Nyt on pakko tunnustaa, että lopullinen idea syntyi mieheni päässä. Hän keksi käyttää rakennusmateriaalina kuormalavoja ja myöskin sijainnin aivan grillikatoksen vieressä. Rakennusmiehenä toimin minä ja rakennustekniset ratkaisut ovat myös käsialaani. Mieheni avusti ansiokkaasti.

Onko keittiötä jo ehditty käyttää?

Keittiö on jokapäiväisessä käytössä aina, kun olemme mökillä.

Image title

Miten se toimii käytännössä? 

Parasta on keittiön hyvä koko. Tilaa on liikkua ja seurustelukaverillekin löytyy penkki. Keittiö toimii kaiken kaikkiaan erittäin hyvin. Eri toiminnoille on omat paikkansa. Tiskipiste on grillikodan ikkunaa vasten. Sen vieressä on penkki, jossa voi säilyttää mm. pesuvateja ja muuta tarpeellista. Seuraavana on korkeampi työpöytä, joka on aivan upea kivitasoineen. Sitten vastakkaisella seinustalla ovat savustuspönttö, muuripata ja grilli. 

Olisiko jotain voinut tehdä toisin vai tuliko lopputuloksesta täydellinen?

Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Mukavinta oli puuhastelu yhdessä aviomiehen kanssa. Lisäksi tyydytystä tuottaa keittiön edullisuus. Kuormalavat saimme ilmaiseksi ja muuhun materiaaliin upposi noin 150 euroa. Lopputulos on meidän tarpeisiin erittäin hyvä ellei täydellinen :)

Mitä vinkkejä annat muille kesäkeittiötä suunnitteleville? 

Rohkeasti vaan rakentamaan. Minä käytin rakenteen tukevoittamiseen rautalevyjä ja rautakulmia, jotka piilotettiin rakenteiden sisään. Lisäksi käytin vieressä kasvanutta puuta tolppana, johon rakennelma tuettiin. Puu toki katkaistiin ensin ja puun nokkaan asensin kynttilälyhdyn. 
Jos rakentamisessa käyttää kuormalavoja, ne kannattaa maalata ennen asentamista. Maalaukseen saa kulumaan aikaa, sillä pensseli pitää ulottaa jokaiselle puupinnalle. Radio vierelle soimaan ja pensseli heilumaan, niin valmista tulee hyvällä tahdilla.

Tsemppiä! T. LeilaKoistinen

Image title

Ei hassumpaa sekään, että kokkaillessa saa katsoa tällaista maisemaa...

Tutustu Leilan lukuisiin kivoihin albumeihin mökiltä ja kodista.


- StyleRoom-tiimi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia