Luo valoa syksyyn ja juhli venetsialaisia

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Onko teillä tapana juhlia venetsialaisia? Vai oletko kuullutkaan koko juhlasta? 

Venetsialaiset on veneily-, ulkoilu- ja mökkikauden päätösjuhla, jota on alunperin viettetty elokuun viimeisenä viikonloppuna. Veden, tulen ja valon juhlan perinteet tulevat Suomen länsirannikolta, mutta nykyään venetsialaisia vietetään koko maassa. Eikä ajankohdallakaan ole niin väliä, mikä tahansa syksyinen ilta käy. 

Image titleMökittömienkään ei kannata ohittaa tätä loistavaa juhlan syytä, vaan pistää kemut pystyyn vaikka pihalle, parvekkeelle tai merenrantapiknikille. Venetsialaisten ajatus on tuoda valoa hämärtyvään syksyyn. Kaunis ulkovalaistus luo tunnelmaa jo sellaisenaan.

Image titleLyhdyillä, kynttilöillä ja pehmustetuilla ulkotuoleilla juhlat ovat jo lähes valmiit, tarvitaan enää vain ihmiset. Viileässä syysillassa on ihana käpertyä viltteihin ja ihmetellä ympäröivää pimeyttä. Sateenropinakin on ok, jos saa itse olla katoksen alla.... Image titleRapujuhlat voi hyvin yhdistää venetsialaisiin. Juhliin kuuluu kaunis kattaus, herkullinen ruoka ja hilpeä tunnelma. Etsi syksyisiä reseptejä esimerkiksi www.maku.fi -sivulta.

Image title

Miten sinä juhlit syksyn tuloa? Minä aion leipoa kauden ensimmäisen omenapiirakan ja kaivaa kynttilät vihdoinkin kaapista.

Jos sinulla on mökki, parveke tai piha, niin muistathan osallistua pihavalohaasteeseemme.


Tunnelmallista viikonloppua!

- Laura/StyleRoom


(Kuvat by leenakarhunen, MalinT, rullakatariina, LeilaKoistinen,
Minna-Leena ja SisustusUnelmia)


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia