"Maalaisromanttista, mutta ei liian hempeää"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Janikaorren romanttinen kasvihuone räjäytti StyleRoomin Facebookissa pankin, siitä tykättiin valtavasti. Eikä ihme! Myös Janikan kodissa riittää ihasteltavaa. Tyylin taikasanat ovat "maalaisromanttista, mutta ei liian hempeää".

Kompromissi hirsiseinästä kirpaisi

Asun Pohjanmaalla Vaasassa 60-luvun omakotitalossa mieheni, 2-vuotiaan tyttäreni sekä kahden koirakaveruksen kanssa.

Sisustuksessa tykkään yhdistellä uutta ja vanhaa. Olemme pikkuhiljaa vaihtaneet huonekaluja täyspuisiin. Olen tehnyt hyviä löytöjä paikallisilta kirpputoreilta sekä nettikirppiksiltä. Meiltä löytyy myös mummini vanhoja huonekaluja, kuten esimerkiksi astiakaappi, jonka sain hänen muutettuaan vuosi sitten palvelutaloon. Tyylini on sekoitus maalaisromanttisuutta ja shabby chickiä. En kuitenkaan tykkää sisustuksessa liiasta hempeilystä.

Image title

Pääasiassa vastaan kodin sisustuspäätöksistä itse, mutta jos on kyse remonteista, niin toki teemme päätökset yhdessä. Meillä on kotona yksi seinä otettu pystyhirrelle. Olisin itse halunnut siitä ehdottomasti valkoisen, kun taas mieheni mielestä meillä oli liian valkaistua. Teimme yhdessä kompromissin tummasta hirsiseinästä, vaikka kieltämättä se hieman kirpaisi.

Image title

Remontin keskellä asuen

Tykkään kovasti kotimme puolipaneeleista sekä pystyhirsiseinästä. Tapettivalintoihin olen myös ihan tyytyväinen, vaikka olisin halunnut enemmän tapettitalo Philgren ja Ritola Oy:n tapetteja. Meillä oli suhteellisen nopea remonttiaikataulu, koska asuimme koko remontin ajan talossa, eivätkä tapetit ehtineet aikatauluumme. Onnistuin kuitenkin saamaan tyttäreni huoneeseen kirsikkapuu-tapettia.

Meillä on edelleen remontti hieman kesken. Syksyllä on tarkoitus muun muassa vaihtaa kodinhoitohuoneeseen lattia; tällä hetkellä vanha keltainen muovimatto pistää ärsyttävästi silmään.

Image title

Haavelista on pitkä...

Teimme yhden lisähuoneen taloomme isosta ruokailutilasta. Huoneeseen ei ole vielä ovea. Haaveilen vanhasta täyspuisesta pariovesta, jossa saisi näkyä eletyn elämän jäljet. Olemme tehneet remonttia pienellä budjetilla paljon tuunaten. On maalattu laattoja ja ovia sekä vaihdettu vetimiä. Haaveilen myös kunnon keittiö- ja kylpyhuoneremontista.

Kerro jotain kotiin liittyvää, jota kuvien perustella ei näy

Etsimme pitkään omakotitaloa. Haaveilimme rintamamiestalosta tai pohjalaistyyppisestä vanhasta talosta maalla. Olimme talojen suhteen hyvin kriittisiä ja välillä tuntui, että välittäjätkin olivat "sormi suussa" kysymystemme kanssa. Aloimme jo itsekkin turhautua,koska sitä oikeaa taloa ei tuntunut löytyvän.

Image title

Teimme poikkeuksen ja tulimme katsomaan tätä. Talo ei vastannut julkisivultaan odotuksiamme eikä talo ollut maalla. Sijainti oli kuitenkin meidän arjelle loistava ja remontoimalla talon sai omannäköiseksi. Teimme spontaanin ostotarjouksen, hetken aikaa pallottelimme ja tarjous oli hyväksytty.

Olemme sittemmin miettineet, että talosta löytyykin melkein kaikki haluamme elementit. Olemme olleet tyytyväisiä. Jos tässä viihtyisi tovin...


Täältä löydät kaikki Janikaorren albumit. Hänellä on myös suloinen Castle in the sky -blogi.

Image title


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia