MiiMiin kotiin on helppo ihastua

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

"Ihmettelen hyvien tavaroiden pois heittämistä", sanoo MiiMii. Hänen kotinsa on kodikas yhdistelmä kierrätyskamaa, itse tuunattuja esineitä ja designia.

Miten ja missä asut?

Asun avomiehen, kahden pienen pojan ja kissavanhuksen kanssa Helsingin kantakaupungin laitamilla. Kotimme on 70 neliön kolmio 1972 valmistuneessa kerrostalossa.

Asuntonäytössä ihmiset kääntyivät järkyttyneinä yksi toisensa jälkeen takaisin ulko-ovea kohti. Asunto olikin huonokuntoinen, mutta itse olimme valmiita käärimään hihamme suurta remonttia varten. Ihastuimme asunnon erinomaiseen pohjaratkaisuun ja Helsingin ylle levittyvään uskomattomaan näköalaan.

Image title

Mikä tekee kodistasi sinulle ainutlaatuisen?

Meillä oli puoli vuotta aikaa suunnitella remonttia ennen kuin saimme avaimet tulevaan kotiimme. Siinä ajassa ehti tehdä sen verran varmat ja pysyvät päätökset, etten laittaisi vieläkään mitään asunnossamme uusiksi. Remontoimme itse koko asunnon lattiasta kattoon kylpyhuonetta lukuun ottamatta. Omaleimaisuutta kodillemme antaa myös lukuisat kirppari- ja kierrätyslöydöt, sekä tuunatut ja DIY-huonekalut ja tavarat.

Image title

Miten nykyinen sisustustyylisi on muodostunut?

Pidän selkeästä sisutuksesta ja että koti on kotoisa ja asujiensa näköinen. Mustavalkoisuus on selvästi juttuni, mutta varsinkin keväisin haluan lisätä sisustukseen enemmän värejä, kuten keltaista ja vihreää. Olen viehättynyt vanhoihin, lähinnä 1950–60 –luvun tyylisiin huonekaluihin ja tavaroihin. En kuitenkaan halua sisustaa kotiamme kokonaan retroluolaksi.

Valkoinen laminaattilattia ja valkoisiksi maalatut seinät raikastavat ja modernisoivat kotiamme, vaikka suurin osa huonekaluista ovatkin kierrätettyjä. Ihmiset heittävät vieläkin paljon hyviä tai vain vähän kärsineitä tavaroita herkästi pois. Itse vierastan ja ihmettelen tällaista ajatusmallia. Esimerkiksi maalilla ja pienellä vaivalla tavaroista saa loihdittua uudennäköisiä jos niin haluaa. Pyrin löytämään mahdollisimman paljon tavaraa käytettynä, mutta ostan kyllä välillä jotain ihan uutenakin.

Image title

Kerro kotisi paras ominaisuus ja yksi muutosta vaativa asia.

Rakastan keittiötämme. Vietän siellä päivittäin paljon aikaa, joten keittiön täytyy olla toimiva ja kivannäköinen. Säilytystilaa voisi ehkä olla enemmänkin, tai sitten vain pitäisi osata luopua joistain vähemmälle käytölle jääneistä purkeista ja purnukoista. Remonttivaiheessa halusin keittiön välitilaan tapetin, enkä esimerkiksi laatoitusta. Keittiö on suorassa yhteydessä olohuoneeseemme ja tapetin ansiosta keittiö sulautuu paremmin olohuoneen yhteyteen. Keittiön saarekkeella saa tarvittaessa rajattua keittiötä omaksi tilakseen, sillä asensimme pyörät saarekkeen alle.

Välillä kaipaan kotiimme enemmän neliöitä. Eniten kuitenkin ärsyttää, ettei talossamme ole oikein oleskeluun soveltuvaa pihamaata.

Image title

Mistä kotiin liittyvästä haaveilet?

Suurin haaveeni on oma rintamamiestalo, mutta unelmoin jatkuvasti myös tilavasta kodinhoitohuoneesta. Kahden pienen lapsen ansiosta meillä pestään pyykkiä lähes päivittäin. Olisi ihanaa hoitaa pyykkirumbaa siististi suljettujen ovien takana, eikä levitellä isoa ja rumaa kuivaustelinettä ympäri asuntoa niin kuin nyt joudun tekemään.

Image title

Kerro joku kotiin liittyvä kommellus tai hauska muisto.

Kyllästyimme olohuoneemme epäkäytännöllisiin ja raskaisiin huonekaluihin ja laitoimme kaikki huonekalut kerralla Huuto.netiin myytäviksi. Viikon päästä olohuoneemme kaikki huonekalut oli noudettu uusiin koteihin ja hetken katselimme televisiota kaikuvassa tilassa lattialta käsin. Sohvan ostimme uutena, mutta kaikki muut huonekalut hankimme vähitellen käytettyinä joista osaa tuunasimme vähän itse.


Katsele albumeista lisää MiiMiin kotikuvia ja kurkkaa hänen MiiMiin koti -blogiinsa.


- Laura /StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia