Mitä sisustustyyliä sinun kotisi edustaa?

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Vai edustaako mitään? Vastaaminen ei välttämättä ole helppoa. Kodissa yhdistyy usein eri tyylejä, minkä huomaa StyleRoom-kuvia selatessakin. Esimerkiksi modernia skandinaavista tyyliä yhdistetään tällä hetkellä 50-lukuun.

Kaikki eivät edes halua yrittää määritellä tyyliään. 

Tässä StyleRoom-jäseniltä viisi kotia, jotka edustavat melko puhtaasti perinteisiä sisustustyylejä. Jokaisessa on toki piirteitä ja yksittäisiä esineitä, jotka sopisivat myös muiden otsikoiden alle.


Moderni

Moderni skandinaavinen tyyli on ajaton ja pelkistetty. Valkoinen väri, puu ja lasi näkyvät pinnoissa ja huonekaluissa, mutta turhat tavarat ja rönsyilyt siivotaan silmistä kaappeihin. Modernistikodikas on jo nimensä mukaisesti sopiva esimerkki tästä suositusta tyylisuunnasta.

Image title


Romanttinen

Vaaleat pinnat, kristallikruunut, kiiltävät kyntteliköt, pitsi, pylväät, pastellisävyt... Romanttinen tyyli on kenties helpoiten tunnistettavissa. Sen rinnalla kulkee maalaisromantiikka, jossa on myös paljon kauniita yksityiskohtia, mutta asetetta rennompi ja maanläheisempi ote. Wilhelmiinashomen koti on huoliteltu esimerkki romanttisesta tyylistä.

Image title


Retro 

Retroilevassa kodissa on aitoja vanhoja huonekaluja, lähinnä 50-70-luvuilta. Värit ovat rohkeita ja murrettuja, muotoilu klassista. Suomalaisille retrotyyli tuntuu olevan erityisen rakas, koska meillä paljon omaa arvokasta tuotantoa noilta vuosikymmeniltä, kuten Tapiovaaran huonekalut ja Marimekon kankaat. Analoginenmieli kertoo, että heidän olkkarissaan moni huonekalu on 50-luvulta.

Image title


Klassinen

Klassinen tyyli voi edustaa montaa asiaa, riippuen vastaajasta. Yleisesti siihen kuuluvat ajattomuus, antiikki- ja design-huonekalut, hillityt värit ja taide. Klassisen tyylin edustajalla on hyvä tyylisilmä, ja varmuus valinnoissa - koska niiden pitää kestää aikaa. Tarinoitatalossa -kodissa on paljon klassisen tyylin tunnusmerkkejä.

Image title


New england

Englantilainen tyyli on runsas ja kodikas. Tyynyjä, tekstiilejä ja yksityiskohtia on paljon. Kuoseissa yhdistellään ruutua, raitaa ja klassisia värejä kuten tummansinistä, punaista ja beigeä. Pikkutalossa -kodin tyyli on melko hyvä malliesimerkki new englandista.

Image title


Mikä näistä tyylisuunnista on sinun suosikkisi? Mitä taas et osaisi kuvitella kotiisi?

- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia