"Olen kuvisopettaja mutta kotona anti-askartelija."

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Mentoribloggaajat esittäytyvät 3/4: Vihreän talon Annika.

Vaikka koristeiden askartelu ei Annikaa kiinnosta, rempppa-, nikkarointi- ja entisöintihommat sujuvat häneltä rohkealla otteella ja hurmaavan varmalla tyylisilmällä. Jos et vielä ole tutustunut tähän blogiin, klikkaa Vihreään taloon nyt.


Oletko aina ollut visuaalisuudesta ja sisustuksesta kiinnostunut?

Visuaalisuus on kiinnostanut aina. Se näkyy ammatinvalinnassanikin, olen kuvisopettaja. Värit, materiaalit, muotoilun historia ja tarinat esineiden takana kiinnostavat. Niihin on tietty voinut uppoutua enemmän siitä asti kun on muuttanut kotoa omilleen.

Image title

Onko kodin sisustaminen päivittäin ajatuksissasi vai syntyvätkö muutokset spontaanisti?

Uudet jutut syntyvät hetken inspiraationa, usein sattumanvaraisesti kun törmään johonkin kivaan esineeseen tai kuosiin tai väriin. Tietty sitten on toisinaan pidempään mielessä joku isompi hanke: nyt se on asunnon vaihto kaupungissa.

Paljasta joku sisustusmokasi tai entinen tyyli, jota et enää ymmärrä.

Ekassa omassa kodissa äidin helmoista muuttamisen jälkeen kaikki oli koboltinsinistä, astioita ja tekstiilejä myöten. Enää en ehkä harrastaisi teemasisustamista siihen malliin.

Image title

Mitä sisustuksellisia esineitä, trendejä tai asioita et ymmärrä?

Olen anti-askartelija ja värkkään tai tuunaan itse kotiin aniharvoin mitään esineitä. Varsinkaan askartelu pelkästään koristelutarkoitukseen ei ole yhtään mun juttu. Mutta ymmärrän silti kyllä hyvin DIY-hommista innostuneita – käsillä tekeminen on ihanaa. Minulla se rajottuu pitkälti remontointiin ja vanhojen kalusteiden entisöintiin. Ja tietty työnkin puolesta kuvien tekemiseen, maalamiseen, piirtämiseen ja sen sellaiseen.

Image title

Remontoitko itse? miten olet oppinut kaikki hommat?

Remontoin ja kunnostan paljon ja usein. Kesämökillä alkaa olla kokonainen rintamamiestalo pintoineen ja kalusteineen kunnostettuna. Tekemisen asenteen olen oppinut faijalta, joka värkkäsi koko ajan jotain pientä projektia kun olin lapsi. En ole koskaan pelännyt tarttua työkaluihin ja koneisiin. Sieltä tarttui myös ajatus että tekemällä oppii ja virheet jalostavat.

Mainitse pari suosikkikotiasi StyleRoomista.

Annariikkanuutisen vanhasta koulusta remontoidussa kodissa ja puutarhassa riittää kaunista katsottavaa. Elinavhjylkk sisustaa vasta valmistunutta taloa vanhoja tavaroita ja reiluja kontrasteja taitavasti käyttäen.

Kierros Vihreässsä talossa


Kiitos Annikalle! Oletteko jo lukeneet Tarjasta ja Mariasta?

- Laura / StyleRoom


Ps. Vielä sunnuntaihin 21.6. aikaa hakea mukaan StyleRoom-blogeihin:

www.styleroom.fi/blogihaku


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia