Onko tässä StyleRoomin suloisin yksiö?

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

KaisaKaroliinan pikkukodin kuvat keräsivät Facebookissa paljon tykkäyksiä ja ihailua. Oli otettava yhteyttä yksiön asukkaaseen ja kysyttävä miten tuon kauniin ja viihtyisän kodin tyyli on syntynyt.

"Myönnän olevani tavaraonnellinen!"

Asun Salossa, pienessä, mutta viihtyisässä vuokrayksiössä. Neliöitä on vain 32, mutta järkevän pohjanratkaisun ja suuren parvekkeen ansiosta asunto tuntuu tilavammalta.

Image title

Asuntoni tyyli on raikas sekoitus uutta ja vanhaa, tuunattua ja kirpparilöytöjä. Vaikka tavaraa on sieltä täältä, olen onnistunut pitämään yleisilmeen hallittuna, rentona ja yhteensopivana.

Pienessä kodissa valo on tärkeää

Vaikka asun vuokralla, eikä minulla ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa asunnon pintamateriaaleihin tai tyyliin, kompensoin sitä kauniilla tavaroilla ja aarteilla. Asunto on hyvin valoisa ja yritän pitää yleisilmeen raikkaana. Suurin osa huonekaluistani on valkoisia ja väriä tuon asuntoon pienemmillä jutuilla, kuten tekstiileillä.

Image title

Myös vanhan ja uuden yhdistäminen tuo kivaa kontrastia ja tykkään, että esineillä on jotain historiaa takanaan. Suuret valokirjaimet asunnossani ovat esimerkiksi Turun Puutorin vanhan osuuspankin kirjaimia ja arkkupöytä ja joitain pienempiä juttuja sukumme vanhasta autiotalosta.

Koen myös suuren parvekkeeni tuovan lisää viihtyisyyttä asuntooni. Kesällä se on kuin lisähuone, missä saa kasvattaa kesäkukkia ja talvellakin saan sinne pienen kuusen ja valoja tuomaan tunnelmaa.

Image title

Sisustuspäätökset syntyvät usein halusta, eivät tarpeesta

Suurin osa huonekaluistani ja parhaimmat aarteeni ovat kirpputoreilta. Sisustuspäätökset syntyvätkin usein halusta, kun löytää jotakin upeaa, eikä niinkään tarpeesta. Olen kova tuunailemaan löytöjäni ja näenkin heti jos pystyn jostakin esim. maalaamalla tekemään jotain parempaa tai asuntooni sopivaa. Mukavin osuus onkin löytämisen ilo ja uuden löydön tuunaaminen omannäköiseksi.
Seuraan myös paljon sisustuslehtiä ja pinterestiä, mistä saa paljon ideoita omaankin kotiin.

Parasta kotonani on tunnelma mikä sieltä välittyy ja se, että olen tehnyt itselleni kodin missä oikesti viihdyn. Myönnän olevani tavaraonnellinen ja usein vain ihailen kivoja juttuja, joita olen onnistunut haalimaan.

Image title

Ärsyttävintä kotonani on se, ettei sinne mahdu ruokapöytää. Minulla on niin kauniita astioita, mutta en saa koskaan kattaa pöytää kauniisti. Astioille tuunattu vitriini keittiössä onkin ostettu vähän lieventämään tätä ”ongelmaa”.

Haaveilen pienestä 50-luvun liinavaatekaapista, mutta tiedän ettei sellainen sinne valitettavasti mahdu. Viime kesänä löysin jo täydellisen, mutta pitkän järkeilyn jälkeen jätin sen vielä odottamaan.

Image title

Suurin sisustusmuutoshaave olisikin suurempi asunto, jopa oma sellainen. Mahdollisuus tehdä itse juuri sellainen asunto, jossa saa toteuttaa parhaimmatkin ideat, olisi ihan mahtavaa. Itseäni varten en ainakaan vielä tarvitse lisää tilaa, mutta kauniit tavarani kyllä :)

Tätä ei näy kuvissa...

Usein vieraani kommentoivat että onpa kaunista, tälläistä tyyliä he itsekin haluaisivat kotiinsa. Suurinta huomiota saavat ehkä valokirjaimet ja asunnon yleinen raikkaus. Usein myös ihmetellään miten saan kaikki sinne mahtumaan, mutta he eivät olekkaan nähneet kellarivarastoani.

Kuvistani ei näy, että asuntooni kuuluu myös sauna. Se toimii kuitenkin varastona suurille lasipulloille ja muille tavaroille, jotka eivät tällä hetkellä mahdu esille.

Katso lisää KaisaKaroliinan kuvia.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia