Saa kurkistaa - lapsiperheen ihanaan kotiin

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Saa kurkistaa -Minttu on 28-vuotias porvoolainen, joka haaveilee sisustusalan töistä kotiäitiyden jälkeen. Haave on helppo uskoa, kun katselee kuvia Mintun ja perheen kauniista, modernista kodista.

Ei ihan tavallinen kerrostalo

Asun pienkerrostalossa Porvoossa mieheni, kahden tyttäreni ja koiran kanssa. Kerrostalomme on puurakenteinen ja sijaitsee hehtaarin tontilla kaukana naapurirakennuksista. Asunnosta avautuu kaunis ja rauhaisa pelto-, metsä- ja lampinäkymä. Talossa asuu neljä perhettä ja kerroksia on kolme. Asumme itse kahdessa ylimmässä kerroksessa, eli asuntomme on kaksikerroksinen. Neliöitä asunnossa on 98. Ostimme asunnon elokuussa 2011.

Olemme saaneet asunnosta remontoitua ja sisustettua juuri meidän näköisemme. Tämä on ensimmäinen remonttikohteemme.

Image title

Uutta ja vanhaa, hillityin värein

Sisustustyylini on rakentunut pikkuhiljaa. Pidän erityisesti uusien ja vanhojen esineiden yhteen sovittamisesta. Vanhat esineet ja huonekalut tuovat kodikkuutta ja vastapainoa remontoitujen pintojen, uusien esineiden ja huonekalujen rinnalle. Tykkään myös nikkaroida ja tehdä erilaisia DIY-juttuja. Esimerkiksi vanhoista lattialankuista rakennettu ruokapöytämme on itse tehty ja suunniteltu.

En taas pidä kovinkaan paljon muovisista läpinäkyvistä ja/tai värikkäistä huonekaluista.

Image title

Lasten syntymä vaikutti myös sisustuspäätöksiin

Parasta kodissamme on valoisuus, avaruus ja kiva pohjaratkaisu. Ikkunoista avautuva rauhallinen maalaismaisema on myös kovasti mieleeni.

Lasten syntymisen jälkeen olen alkanut arvostamaan entistä enemmän sitä, että pinnat ovat helposti puhdistettavia ja huonekalut ja tavarat ovat kestäviä ja laadukkaita.

Jos jotain saisi muuttaa, niin haluaisin isomman kylpyhuoneen ja kodinhoitohuone olisi mukava lisä.

Image title

Älä tapetoi väsyneenä...

Sisustukseen liittyvistä kommelluksista ensimmäisenä tulee mieleen se, kun huomasin että mies oli tapetoinut viimeisen vuodan eteisen tapetista (Cole & Sonin Woods) väärinpäin ja puut olivat ylösalaisin. Tapettivuota oli piilossa eteisen välioven takana ja meni muutama päivä, että huomasin että puut olivat väärinpäin. Lähetin miehelle kuvaviestin töihin ja asialle on naurettu useamman kerran. Tästä opimme, ettei kannata kauhean väsyneenä alkaa tapetoida.


Kaikki Mintun albumit löydät täältä. Hänellä on myös suloinen Saa kurkistaa -blogi, josta löytyy kotiuvien lisäksi tarinoita perheen elämästä.

Kiitos Minttu!

- StyleRoom-tiimi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia