"Sisustaminen on yhteinen harrastuksemme"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

JLevomaki on valokuvaaja, joka arvostaa kauneutta ja selkeyttä, ja vierastaa kaikkea pikkusievää. Johannaa ja hänen puolisoaan yhdistää halu elää esteettisessä ympäristössä.

Alkuperäisen designin metsästys

Asun Helsingin Lehtisaaressa, 60-luvun lopulla rakennetussa kerrostalokolmiossa avomiehen ja 5-vuotiaan poikani kanssa. Muutimme asuntoon viime kesänä remontoituamme ensin kaikki pinnat katosta lattiaan putkiremontin yhteydessä.

Image title

Sisustustyylini yhdistelee useita suuntauksia, mm. skandinaavista ja boheemia tyyliä. Pyrin harmoniaan ja siihen, että kotona on tilaa hengittää. Haluan että koti on kaunis, mutta myös toimiva.

Meillä on paljon valkoista pintaa, mutta tykkään käyttää myös väriä, kunhan se ei hyppää silmille vaan sulautuu muuhun sisustukseen. Tällä hetkellä kotoamme löytyy jonkin verran vihreää.

Image titleOlen kiinnostunut designista, ja erityisesti 50-luvun muotoilu viehättää. Hankkiessani huonekaluja pyrin yleensä löytämään ennemmin alkuperäisen kuin uusiotuotetun kalusteen. Kuriositeettitavaran haaliminen on enemmän puolison heiniä, mutta olemme kyllä kummatkin kiinnostuneita kahlaamaan antiikkiliikkeitä ja toreja. Sitä tulee tehtyä etenkin ulkomailla matkatessa. Reissuilta on hauska tuoda pieniä, erikoisia sisustusesineitä matkamuistoina kotiin.

Haluaisin myös kakkoskodin, maatalon, jonka voisi sisustaa aivan toiseen tyyliin, ehkä tummasävyisemmin.

Valo on ehdoton tekijä

Pidän kerrostaloasuntomme hieman erikoisemmasta arkkitehtuurista. Ikkunoita on paljon, ja yleisilme asunnossa on valoisa ja ilmava, vaikka kattokorkeus onkin 1960-luvun tyyliin matala. Toinen makuuhuone sekä olohuone ovat läpitalon huoneita ja kylpyhuoneessakin on iso ikkuna. Valokuvaajana valon läsnäolo on minulle tärkeää ja asunnon valoisuus olikin yksi ehdottomista kriteereistä asuntoa etsiessämme.

Image title

Seuraamme avopuolison kanssa molemmat aktiivisesti design-tarjontaa. Teemme hankinnat usein nettihuutokaupoista, kirppiksiltä ja kierrätysryhmistä. Ostamme myös modernia designia uutena nettikaupoista.

Inspiraatiota keräämme mm. sisustuslehtiä lukemalla. Avopuolisoni on minua ahkerampi sisustuslehtien ostaja. Teemme myös yhdessä kotijuttuja lehtiin, ja vieraileminen kauniissa kodeissa juttukeikkojen yhteydessä tuo paljon inspiraatiota.

Sisustaminen ja halu elää esteettisessä ympäristössä onkin monella tasolla yhteinen harrastuksemme, ja sisustusmakumme meneekin hyvin yhteen. Mies tosin viehättyy 70-luvun estetiikasta äärimmilleen vietynäkin, mutta itse karsastan sitä tyyliä ainakin vielä.

Mitään liian pikkusievää en osaa kuvitella kotiini. Prinsessamaisuus ja tekstein höystetyt esineet eivät sovi mielenmaisemaani. Mielestäni tasapainoinen sisustus lähtee suurista linjoista, ja selkeälinjaisuus rauhoittaa.


Katso kuvia JLevomaen eli Johannan kauniista kodista täällä. Albumeita on kuulemma luvassa lisää... Hänellä on myös tutustumisen arvoinen blogi täynnä ihania kuvia.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia