Sisustussuunnittelija tekee itse ja ostaa harkiten

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Formfollowsfunction nimimerkin takana on funkkistalossa asuva sisustussuunnittelija Tuija. StyleRoomissa hän on tullut tutuksi muun muassa upeista diy-toteutuksistaan (esim. kodinhoitohuoneen lattia, beni quorain -matto). Viime kesän Suuressa remppahaasteessa Formfollowsfunctionin rohkea vinttiuudistus nousi finaaliin.

Miten ja missä asut?

Asun mieheni ja nuoremman poikamme kanssa -34 rakennetussa ja myöhemmin 50-luvulla laajennetussa funkkistalossa Uudessakaupungissa. Ostimme talon Uudenkaupungin kaupungilta vuonna 2011, jolloin talo oli toiminut kesätaidemuseona viimeiset kymmenen vuotta. Aikaisemmin talo on palvellut niin kellosepän kotina/myymälänä, kaupungin eläinlääkärin asuntona, kuin sähkölaitoksen konttorinakin.

Image title

Olet sisustussuunnittelija. Miten oman kotisi tyyli on syntynyt tai miten se elää?

Tyylini on melko yksinkertainen ja moderni, mutta myös klassinen. Satsaan ajattomiin kalusteisiin, jotka kestävät aikaa ja joita on helppo yhdistellä keskenään. Inhoan kertakäyttökulttuuria ja ostan vain kalusteita, joista todella pidän. Olen valmis odottamaan sitä oikeaa vaikka vuosia. Kotimme on rakentunut tällaiseksi pikkuhiljaa ja ajatuksella, joten harvoin kyllästyn mihinkään ostamaani. Rakastan vintagedesign-klassikoita, mutta en suostu maksamaan niistä maltaita. Löytö on löytö vasta, kun hintakin on oikea.

Suurin osa kotimme kalusteista on ostettu jo edellisiin koteihin, mutta päivityksiä ja uusia hankintoja tehdään jos oikea esine osuu kohdalle. Trendit näkyvät kodissamme ennemmin ajankohtaisesti maalattuina seinän väreinä tai päivittyneillä tekstiileillä, ei niinkään turhina tavaroina. Itse tekeminen on myös minun juttuni ja uniikit diy-ratkaisut viimeistelevätkin kotimme tunnelman.

Image title

Kolme asiaa tai kohtaa, joista eniten pidät kotonanne?

Kotimme funkkis-arkkitehtuuri viehättää joka päivä. Talon muoto mahdollistaa katseen kulkea pitkiä matkoja luoden kauniita, avaria näkymiä. Samoin rakastan säilyneitä alkuperäisiä ikkunoita, jotka vetävät ja vanha lasi vääristää maisemaa, mutta ne ovat vain niin kauniit. Kaarevan lasiseinäisen aamiaisnurkkauksen tunnelma on näiden ikkunoiden ansiosta vieläkin tunnelmallisempi.

Remontissa satsasimme lattiaan ja myös se jaksaa ilahduttaa. Valitsimme lattiaan tammisen kalanruotoon ladotun massiivisauvaparketin, joka liimattiin alustaansa pala kerrallaan. Ladottu, valmis pinta kitattiin, hiottiin ja vahattiin moneen kertaan. Lopputuloksena lattia, joka näyttää kuuluneen taloon aina. Monet meillä ensi kertaa vierailevat luulevatkin lattian olevan talon alkuperäinen.

Mistä sisustusasiasta tai -muutoksesta haaveilet?

Jacobsenin vintage Myran-tuolit tiikkisenä ovat olleet haavelistalla jo vuosikausia. Äskettäin luulin niiden hankinnassa jo onnistuneenikin, mutta lopulta kaupasta jäi luu käteen ja tuolit Englantiin. Etsintä jatkukoon.
Suurimpana haaveena olisi aukaista yksi kirjastohuoneen seinistä ja asentaa siihen lasiset liukuovet. Ovista olisi suoraan käynti laajennusosan mittaiselle terassille. Terassille, jota ei siis myöskään vielä ole.

Image title

Mitä väriä/materialia/tuotetta et haluaisi kotiinne?

En pidä kauppojen uusvanhoista tuotteista. Kaluste tai esine saa olla rehellisesti uusi tai vanha, mutta jos uusi tuote on tehty massatuotteena vain vanhan näköiseksi, tuntuu se minusta sieluttomalta.

Inhokkiväriä ei minulla ole, koska kaikista väreistä löytyy kauniita sävyjä ja jokaiselle värille löytyy myös oikea paikka.

Onko muilla perheenjäsenillä sanomista kodin sisustukseen?

On ehdottomasti! Jokaisen täytyy viihtyä kotonaan ja vaikka pyrinkin pitämään kodin punaisen langan ehjänä ja yhtenäisenä, on meillä kunnioitettu myös yksilön toiveita. Onneksi oma ja mieheni maku osuu melko hyvin yksiin, vaikka välillä täytyykin vain niellä asioita puolin ja toisin.

Image title

Minkälaisiin asioihin kiinnität sisustussuunnittelijana huomion muiden kodeissa?

Tärkeintä on tunnelma ja hyvä fiilis, mutta myös uskallus ja persoonallisuus viehättävät. Täydelliset, yhden tyylin varaan sisustetut kodit saattavat viehättää ensi katsomalla, mutta kyllästyn niihin nopeasti. Kaipaan särmää, persoonaa ja välillä ristiriitojakin, jolloin mielenkiintoni säilyy. Tyylillä ei ole niin väliä, pidän hyvin erityylisistä kodeista. Jos minulla olisi useita koteja, sisustaisin ne kaikki eri tavalla vain saadakseni nauttia erilaisista tunnelmista.


Kiitos Tuija eli Formfollowsfuction!

Täältä löydät kaikki sisustussuunnittelijan kuva-albumit.

- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia