Sitten tuli mies, makunsa kanssa...

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Idahhh:lle sisustaminen on tapa toteuttaa "luovuutta ja maailman parhaita ideoita" vastapainona kaavamaiselle arkielämälle. Hänen miehensä yrittää parhaansa mukaan pysyä perässä, ja palauttaa Idan aika ajoin maan pinnalle...
Image title

Oikean sisustustyylin metsästys

Asun avomieheni ja nelivuotiaan whippet-koira Hemmon kanssa 2008 valmistuneessa omakotitalossa, aivan Loviisan kaupungin tuntumassa. Olemme asuneet täällä vuodesta 2012 lähtien.

Tyylini on muovautunut todella paljon vuosien varrella ja siihen on vaikuttanut monta asiaa, muun muassa avomies, sisustusblogien löytäminen ja oman talon hankinta. Ennen minulla oli todella selkeä tyyli. Pidin selkeistä linjoista ja vaaleista väreistä. Vanhoihin kerrostaloasuntoihin tällainen tyyli sopi oikein mainiosti, mutta en ikinä kokenut sisustustani onnistuneeksi. Rakastin kuitenkin laittaa kauniita esineitä esille.

Image title

Sitten tuli mies ja hänen makunsa tuli ottaa huomioon, joten mukaan astuivat tummat värit. Sitten ostettiinkin jo oma talo, jonka henkeen ei sopinut ollenkaan sellainen selkeä skandinaavinen tyyli, vaan piti keksiä jotain muuta.

Ruotsalaisista sisustusblogeista löysin sen mitä olin etsinut. Kaikkien kokeilujen jälkeen tuntuu, että nyt ollaan löydetty se punainen lanka. Ollaan saatu aikaiseksi sellainen sopiva sekoitus uutta ja vanhaa, joka sopii talomme henkeen.

Vieraamme kommentoivat kotiamme usein sanoilla tunnelmallinen, kodikas ja "luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa".

Image title

Miksi tv pitäisi piilottaa?

Kutsun itse sisustustyyliämme skandinaavisen boheemiksi, joka minulle tarkoittaa utuisen harmaita ja luonnollisia sävyjä kauttaaltaan koko asunnossa, perintökalusteita, etnisiä kuvioita ja huonekaluja. Paljon kasveja ja tekstiilejä, yhdistettynä moderneihin tummiin sekä vaaleisiin selkeälinjaisiin kalusteisiin, design-tuotteisiin sekä elektroniikkaan.

Oma tyyli tarkoittaa minulle myös rentoutta ja rohkeutta yhdistellä kontrasteja sekä rikkoa sellaisia näkymättömiä sisustusnormeja. Sanoiko joku ettei Marimekon verhot sopisi osaksi boheemimpaa sisustusta? Tai miksei telkkari voi olla olohuoneen katseenvangitsijana - miksi sitä mennä piilottamaan ja tehdä sen katselusta hankalaa, kun se on kuitenkin suuri osa arkea?

Image title

Parasta ja ärsyttävintä kotona

Mies on antanut minulle vapaat kädet ja hän luottaa makuuni, joten olen meidän kodin pääsisustaja ja suurimman osan hankinnoista olen tehnyt itsenäisesti. Tärkeimmät hankinnat tehdään kuitenkin yhdessä ja mies vastaa omalta osaltaan muun muassa elektroniikasta.

Rakastan meidän kalkkimaaliseiniä, ne tekevät niin kauniin ja utuisen tunnelman kotiin! Eniten taas ärsyttää meidän vessa terrakottalaattoineen, se tarvitsee kiperimmin remonttia ja saattoa 2010-luvulle.


Katso lisää kuvia Idahhh:n kauniista kodista. Idan blogissa pääset tutustumaan tämän kodin tyyppeihin paremmin.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia