Syksy teki kodin parvekkeelle ja terassille

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
YHTEISTYÖSSÄ VIHERPIHA / Syksyn värit alkavat näkyä ympäristössä ja parvekkeen kesäkukat hiipuvat hiljalleen. Vaihda ruukkujen ilme pirteäksi syksyisillä istutuksilla ja koristeilla.


Image title


1. Koristekaalit, asterit ja pienet havukasvit kestävät säiden viilenemistä mainiosti. Istuta ruukut huoletta täyteen, sillä kasvit eivät syksyn edetessä kasva.


2. Syklaameissa on hehkuvat värit! Istuta ne ruukkuihin nyt, niin ne tottuvat syyssäähän ja kestävät kylmää paremmin. Helppohoitoisimpia ovat pienikukkaiset, eli minisyklaamit.


Image title


3. Näyttävät ruukut pääsevät oikeuksiinsa syksyn parvekkeella. Valitse väri tyyliisi sopivaksi. Pronssinhohtoisessa ruukussa kirjavalehtinen syklaami, pieni pallotuija ja valkoinen calluna. Pienemmässä ruukussa kasvaa muun muassa hopeanhohtoinen italianolkikukka, eli kurry-yrtti.


Image title


4. Värikkäät koristekurpitsat ovat veikeän näköisiä ja kestävät viileää. Risukranssi on helppo sitaista itse.


Image title


5. Pitkiin korilaatikoihin voi loihtia pirteän mutta tunnelmallisen syysilmeen
istuttmalla erikorkuisia kasveja limittäin ja lomittain. 


Image title


6. Voit tehdä parvekkeen koristeeksi värejä hehkuvan asetelman: Laita kostea oasis-sieni ruukkuun ja pistele siihen maksaruohon ja hortensian kukintoja. Muhkea, vaaleanlila artisokankukinto kruunaa koristeen. Mukaan mahtuu myös pieni koristekurpitsa. Tuikkukippojen sini ja turkoosit kynttilät täydentävät.


7. Jalohortensian taimia on myynnissä aina lokakuulle saakka. Niiden kukinta ilahduttaa myöhään syksyyn saakka. Kun pakkaset tulevat ja hortensiat nuutuvat, onkin aika somistaa parveke talviasuun.


Kiitos Viherpihalle ihanan syksyisistä vinkeistä. Saattaakin olla, että osa näistä vinkeistä pääsee toteutukseen, vaikkei olisikaan parveketta tai terassia. :)

– Hannele/StyleRoom

ps. Etsi ja löydä lisää kiinnostavia piha-, parveke- ja puutarhavinkkejä Viherpihan insiroivista kuva-albumeista täällä StyleRoomissa.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia