Täällä asuu "ehkä aikuistunut Peppi" eli Piudis

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

"En seuraa trendejä. Toteutan näkemystäni, jonka perustelen miehelle."

Piudis hurmaa StyleRoomissa värikkäällä kodillaan ja rennon letkeillä, informatiivisillä kuvateksteillään.

Image title

Miten ja missä asuT?

Asun Oulussa vuonna -56 rakennetussa rintamamiestalossa mieheni kanssa. Kun etsimme nykyistä kotiamme, olimme piirtäneet kartalle Rotuaarin pallosta ympyrän, jonka halkaisija oli neljä kilometriä. Löysimme vuoden sisällä talomme ja tänä vuonna tulee täyteen 14 vuotta asumista tässä talossa ja pihassa.

Rintamamiestalot ovat siitä hauskoja, että niitä voi kukin muokata mieleisekseen. Tästä muokattavuudesta olen pitänyt myös talossamme, pääni kuhisee tasaisesti jostain kivasta pikku projektista... Yleensä innostun käyttämään jotkut jämät loppuun ja samalla saan tyhjennettyä varastoja.

Image title

Mikä tekee kodistasi sinulle ainutlaatuisen?

Kodissamme on yhdistelty molempien makua. Itselleni merkittävää on, että minulla on käytössä aiempien sukupolvien tekemiä tai käyttämiä huonekaluja ja esineitä. Pidän myös siitä, että voin tuunailla ja tehdä juuri tähän taloon sopivia ratkaisuja. Kaunein kohteliaisuus kodistamme on tullut isäni sanomana: "Teille kun tulee, tuntuu heti niin kodikkaalta".

Image title

Miten nykyinen sisustustyylisi on muodostunut?

Olen aina pitänyt väreistä ja niitä on piisannut kodissamme. Punaisen eri sävyt ovat lempisävyjäni. Niiden lisäksi käytän paljon mustaa tai harmaata sitomaan kokonaisuutta, jossa saattaa olla vielä hippasen turkoosia antamassa lisäväriä.

Yhdistelen modernia ja vanhaa, käytän paljon puisia huonekaluja, koska tarvittaessa niiden väriä voi helposti maalaamalla muuttaa sopivaksi johonkin uuteen paikkaan tai niiden kankaan voi vaihtaa. En ole kauheasti trendien perään, enemmän toteutan omaa näkemystäni, jonka perustelen miehelle...

Image title

Mikä on kotisi paras ominaisuus tai muutosta vaativa asia

Nyt kun pihakin on aikalailla valmis, niin pidän kokonaisuudesta. Olen saanut tilat toiminnallisiksi niin sisällä ja ulkoa näiden viimeisten 14 vuoden aikana. Mikään ei sinänsä ärsytä, mutta jossakin vaiheessa haluaisin vaihtaa kotimme lattiat, jotka ovat tällä hetkellä muovimattoa. Siinä olisi sitten ehkä hieman enemmän remppaa eli mietitään ensin huolella, miten ja mitä tehtäisiin.

Image title

Kerro kotiin liittyvä kommellus tai hauska muisto

Kun teimme piharemonttia ja olimme jo päässeet pihapöksän sisäseinien maalaamiseen, värejä mietittiin tietysti huolella. Löysin ihanan violettiin taittavan lasyyrimaalin, joka näytti todella upealta näytepuupalasessa. Tyytyväisenä ostin ison sankollisen maalia ja läksin takaisin kotia aloittamaan maalausta. Vetelin ensimmäiset vedot reilusti seinään ja sitten loksahti suuauki - väri ei ollut nähnytkään violettia vaan oli lähinnä taivaansinistä! Vetelin väriä vielä muutamaan paneeliin, oliko tosiaan näin vai muuttuuko maali violetiksi hetken kuluttua - no ei muuttunut! Hieman harmisteltuani, totesin maalin ostetun ja sitä laitetun jo seinäänkin. Eipä siinä sitten muuta kuinantaa mennä, ei se lisäväri maailmaa kaada! Pienen nikottelun jälkeen myös mies on väriin nyt tyytyväinen. Meillä on taivaansininen katto ja seinä pöksässä, melkein kuin olisi ulkona sisälläkin!

Kiitos Piudis! 

Täältä löydät kaikki Piudiksen albumit. Ja täältä aikaisemmat jäsenesittelyt.

- Laura / StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia