Täällä asuu HoO, jonka koti on kuin satukirjasta

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Kolmilapsinen perheen tunnelmallisessa kodissa mikään ei tunnu olevan sattumalta paikoillaan. HoOn ja perheen talovanhusta remontoidaan unelmien asuinpaikaksi. Projekti jatkuu.


Miten ja missä asut?

Asun perheeni kanssa itse nimeämällämme Lumimäellä vuonna 1899 rakennetussa hirsitalossa Tornion maaseudulla Tornionjoen varressa. Ostimme talon syksyllä 2012, jonka remontoimme täysin 60-luvun henkisestä mummolasta nykypäivän lapsiperheen kodiksi. Tällä hetkellä asumme hiukan ahtaasti viisihenkisen perheemme kanssa talon sataa asuinneliötä. Suurissa suunnitelmissa on kuitenkin piakkoin vinttikerroksen rakentaminen ja siten tilan lisääminen.

Image title

Kerro kolme asiaa, joista eniten pidät kotonanne?

Ensinnäkin pidän tämän talon tunnelmasta. Muun muassa talon hieno vanha porstua/kylmäkuisti vei sydämeni taloesittelyssä aikanaan. Myös ränsistynyt, vuosikymmeniä käyttämättömänä ollut pihasauna huusi meitä pelastajikseen.

Suuri pirtti on kotimme sydän. Pirtissä yhdistyvät keittiö ja olohuone, jossa vietämme suurimman osan ajastamme. Pirtti on valoisa, koska siellä on neljä ikkunaa kolmeen eri pääilmansuuntaan. Pirtin ikkunasta voi ihailla myös lähellä virtaavaa Tornionjokea sekä Ruotsin vastarantoja.

Kolmantena haluan mainita valkoiseksi maalatut lattiamme, sillä niitä jaksan ihailla päivittäin - vaikka ne vaativatkin aikalailla viitseliäisyyttä puhtaana pitämiseen...

Entä mikä on suosikkiesineesi tai -huonekalusi ja miksi?

Pirtissä sijaitseva keittiösaareke on ehkä tämän hetken suosikkini, sillä se tuo mukavasti kätevää säilytystilaa astioille sekä lisää lasku- ja puuhatilaa. Saarekkeen päätyyn hankitut korkeat jakkarat tuovat pirttiimme lisäistumatilaa, ja siten saarekkeen ääressä istuessa hoituu myös näppärästi niin aamu- ja välipalahetket kuin esimerkiksi blogin kirjoittaminenkin.

Image title

Mietitkö suunnitelmallisesti sisustuksen päivitystä vai tulevatko uudet ideat sattumalta eteen?

En varsinaisesti mieti sisustuksen päivitystä vaan kaikki tulevat ikään kuin luonnostaan, ja esim. nimenomaan vuodenajat inspiroivat päivittämään sisustusta. Ammennan intoani myös seuraamieni blogien sekä lukemieni lehtien avulla. Suunnitelmallinen sisustuksen päivitys toiminnastani puuttuu, sisustan aina tunteella, enkä siis tee mitään, jos ei ole tarpeeksi kiinnostusta tai innostusta asiaan.

Image title

Mistä sisustusasiasta tai -muutoksesta haaveilet?

Valmiista vinttikerroksesta unelmoin päivittäin. Se tulee vaikuttamaan lähes kaikkiin tällä hetkellä olemassa oleviin huoneisiimme. Saamme vintin myötä tarvitsemamme lisätilan, ja kaikki - niin asukkaat kuin huonekalut ja tavaratkin – saadaan sijoitettua vihdoin omiin varsinaisiin huoneisiinsa.

Haaveilen kunnollisesta makuukamarista. Tällä hetkellä makuuhuoneemme on yhdistettynä työhuoneen kanssa ja sijoitettuna keskelle kulkuväylää, joten rauhallinen lepopaikka on vielä toistaiseksi vain unelmaa.

Myös löhösohva on haaveissa; sellainen nautinnollinen mm. elokuvien katselupaikka meiltä puuttuu täysin. Haaveilen myös Ikean huonekalujen vaihtamisesta aikanaan oikeisiin vanhoihin huonekaluihin.

Image title
Mitä väriä/materiaalia/tuotetta et haluaisi kotiinne?

Kaikki kirkkaat värit. Neutraalit ja hillityt värit ovat juttuni. Värittömyydessä silmäni lepää parhaiten. Kevät-kesäisin nautin kuitenkin myös pastelliväreistä – ja tietysti myös lastenhuoneista niitä löytyy.

Materiaaleista karsastan eniten muovia - ei liene yllätys. Luonnonmateriaalit ovat lähellä sydäntäni. Modernit trendijutut eivät myöskään ole juttuni. Yritän aina löytää kotiini aikaa kestäviä ja ajattomia oman maun mukaisia asioita.

Onko muilla perheenjäsenillä sanomista kodin sisustukseen?

Tällä hetkellä saan sisustaa aikalailla omassa rauhassa. Ulkonäköjutuista vastaan täysin, mutta yleensä asioiden käytännöllisestä puolesta keskustelen puolisoni kanssa - ja kompromisseilta en minäkään ole välttynyt. Pääsääntöisesti kuitenkin saan valita värit, materiaalit, esineet, huonekalut yms. aina.

Lastenhuoneet ovat vielä olleet sisustamisen osalta myös minun ”valtakuntaani”, vaikka niidenkin hankinnoista toki aina jonkin verran keskustellaan lasten kanssa. 7-vuotias esikoisneitimme on pikkuhiljaa alkanut kertomaan väliin vahvojakin mielipiteitä, joten mielenkiinnolla jään seuraamaan miten sisustusjutut alkavat hänen kanssaan kehittymään.

Image title

Löydät lisää HoO:n kuvia täältä. Hänellä on myös kaunis blogi Lumimäellä.

- StyleRoom-tiimi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia