Täällä asuu Sartza, jonka poika kutsuu kotia museoksi

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Sartza on aktiivinen StyleRoom-jäsen, joka osallistuu mielellään haasteisiimme. Sisustaessaan hän innostuu esimerkiksi uudesta kangaslöydöstä, jonka myötä muuttuu koko olohuoneen väritys sekä ilme.

Miten ja missä asut?

Asun Pirkanmaalla vanhassa vuonna 1959 rakennetussa talossa, tyttäreni ja poikani kanssa. Kotini kalusteista suurin osa on tullut mummuloista perintönä. Onneksi pidän vanhoista huonekaluista. Kodissani värimaailma on aika vaalea vastapainoksi tummille huonekaluille. Väriä vaihdellaan verhoilla, tyynyillä, matoilla ja muilla pikkuesineillä. Tyylini on osittain ehkä maalaisromanttinen tai poikani sanoin mummola tai museo, johtuen juuri vanhoista huonekaluista.

Image title

Kolme asiaa, joista eniten pidät kotonanne?

Olohuoneessa on isot ikkunat ja pidän siitä valoisuudesta mikä niiden kautta tulee. Olohuoneeseen alkaa aamupäivällä aurinko paistamaan ja paistaa iltaan saakka. Keittiön puuhella on todellinen aarre. Talvella siinä on tuli joka päivä, kun lämmitämme taloa ja valmistan ruuan myös siinä samalla. Sauna on myös ehdoton suosikki. Lämmitämme saunan joka päivä, sinne on kiva mennä lenkin jälkeen.

Entä mikä onko jotain mikä kotona ärsyttää?

Vanha talo, niin ei ole suunniteltu huonejärjestystä mitenkään järkevästi. Hukkatilaa eteisissä ja paremmalla suunnittelulla olisi saatu järkevämpiä tilaratkaisuja.

Image title

Mietitkö suunnitelmallisesti sisustuksen päivitystä vai tulevatko uudet  ideat sattumalta eteen?

Välillä suunnitellaan ja jos on joku vähän isompi remontti kyseessä, voidaan tavaroita siihen kerätä vaikka muutama vuosikin. Toisinaan löytää kivan kankaan ja sitten vaihdetaankin yhtäkkiä verhot, tyynyt ja muut tekstiilit. Nyt oli lankoja tarjouksessa ja niitä tuli ostettua iso kasa, ja pian tulee taas uutta väriä. Välillä löytyy kirpputorilta jotain kivaa, ja joskus on väri joka inspiroi muutokseen.

Image title

Mistä sisustusasiasta tai -muutoksesta haaveilet?

Olohuoneessa on vaatehuone, haluaisin purkaa sen ja laittaa siihen ulko-oven ja tehdä ulos lasitetun terassin. Talon yhteydessä on autotalli ja haluaisin siitä itselleni työtilan, ja käynnin sinne sisäkautta ja ovien tilalle ikkunat. Autotalli rakennettaisiin tien viereen.

Minkälaisia ajatuksia sinulle herää kun katselet StyleRoomissa muiden kotikuvia?

Ihania koteja on esittelyssä. Löytyy monenlaista tyyliä, värikästä, harmonista ja ihania sisustuksia. Kekseliäitä ratkaisuja ja ihanasti tuunattuja tavaroita.

Kiitos Sartza!

Tutustu täällä Sartzan kuva-albumeihin. 


- Laura / StyleRoom-tiimi

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia