Täällä asuu sisustustoimittaja jonka oma koti ei ole muodissa

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

"Olen Ilona, sellainen taivaanrannan maalari, fiilistelijä, täysin romantikko ja aivan hetkessä eläjä. Minulle koti on seikkailu, sellainen loppumaton satu. Yleensä minut löytää pihalta multaan uponneena tai maalipensseli kädestä - ainakin itseni töhrineenä. Työtäni on vierailla kauniissa kodeissa ja kirjoittaa niiden taika lauseiksi."

Näin kertoo itsestään Ilona, yksi Suomen StyleRoomin ensimmäisistä jäsenistä. Halusimme kuulla lisää tästä sisustuslehtiin kirjoittavasta perheenäidistä.


Miten ja missä asut? 

Meidän perhe asuu rintamamiestalossa. Talo on sama, jossa olen juoksennellut ilman etuhampaita 6-vuotiaana. Hoitopaikkani oli silloin juuri täällä, taisipa kielenikin jäätyä pihan rautakaiteeseen pakkasilla, auts. Kotikaupunki on Äänekoski - pieni kaupunki, jossa minä ja mieheni olemme syntyneet.

Image title

Mistä asioista pidät eniten kotonasi?

Juuri nyt viihdyn parhaiten olohuoneessa - ruma kuntopyöräni on treenausjakson aikana tullut osaksi minua. Pakon edessä se nököttää sohvien vieressä. Oleskelutila on muutenkin stressivapaavyöhyke, jossa voin vääntää musiikit kaakkoon ja kellahtaa sohvalle Neilikka-koiran viereen. Sauna lämpenee meillä ihan jokaisena iltana - se on ehkä se juttu, jota ilman en tulisi toimeen. Keittiössä teen usein töitä katsellen samalla meidän ikkunoiden ohi kulkevaa elämää. Keittiön on minun arkielämän keskiö - täällä tehdään ruokaa, läksyjä ja käydään läpi päivän kommelluksia.

Entä mikä on suosikkiesineesi tai -huonekalusi ja miksi?

Apua, niitä on varmasti monta. Rakastan antiikkia, minun sydän pamppailee 1800-luvun huonekalujen perään. Sopivan rosoinen aarre on aivan paras. Juuri nyt olen rakastunut huutokaupasta huutamaani 1900-luvun alun nahkaiseen sohvakalustoon - tunnustan, ettei mieheni ollut siihen aivan yhtä ihastunut.

Mietitkö suunnitelmallisesti sisustuksen päivitystä vai tulevatko uudet jutut ja ideat sattumalta eteen?

En oikeastaan mieti - olen ihan tuuliviiri. Se mikä on juuri nyt muodissa ei ole yleensä meillä. Joskus tulee toki fiilis, että on pakko kokeilla jotain maalia tai tapettia silloin voin hyvin laittaa kaikki hyrskyn myrskyn - tämä siis silloin jos saan mieheni suostuteltua mukaan. Meillä on myös koira- ja lapsiperhe, joten tekstiileissä ja matoissa mietin melko tarkkaan kestävätkö ne ihan todella meidän hurjapääparia Neilikkaa ja Pietua.

Image title

Mistä sisustusasiasta tai -muutoksesta haaveilet?

Minulla odottaa julistemainen kauristapetti Seinäruusulta asentamista. Meidän minieteinen on huippu epäkäytännöllinen, joten sen muutoksen yhteydessä myös tuo tapetti saa paikkansa eteisestä. Etsin myös villamattoa makuuhuoneeseen - siitä on tullut jo lähes päähänpinttymä. Ripaus itämaisuutta sopisi juuri nyt makkariin.

Mitä väriä/materiaalia/tuotetta et haluaisi kotiinne?

Tänään sanoisin, etten halua kiiltävää terästä, männynvärisiä huonekaluja tai lastulevyhuonekaluja. Naisella on kuitenkin aina lupa muuttaa mielensä, joten en sano, että ei koskaan. Väreistä sininen ei tule meille ihan heti - tämä lienee johtuu joskus valloillaan olleesta sinisestä kaudestani.

Onko muilla perheenjäsenillä sanomista sisustukseen?

Kyllä minut jyrätään meidän perheen miesten taholta melko usein. Jos olohuoneessa ei ole kunnon nojatuolia tai sohvaa saan olla varma, että ne hankitaan. Voin siis unohtaa ihan täysin kauniit, sirot kalusteet. Edelleenkään mieheni ei voi käsittää, miksi hänen nahkasohvansa vuonna kuokka ja jussieivät kelvanneet, mutta nyt meillä kyllä saa olla ruskeat nahkasohvat - hyvä kysymys ;).

Image title

Teet sisustuslehtiin juttuja muiden kodeista. Minkälaisista "kotilöydöistä" ilahdut?

Olen ilahtunut ihan jokaisesta - meistä on ihanaa vierailla heidän kodeissaan. Aito, rakkaudella rakennettu koti tai mökki on aina ainutlaatuinen. Jännitän jokaista paikkaa jossa vierailemme, niiden persoonallisuus on aina yllätys. Toivon siis löytäväni juuri sellaisia paikkoja ja tämän jännityksen jatkuvan ihanasta paikasta toiseen - se on tämän työn ehdoton rikkaus.


Katso lisää Ilonan kuvia täältä, etenkin puutarhasta löytyy paljon otoksia. Hän kirjoittaa myös blogia: www.valkoinenpuutalokoti.blogspot.fi


- Laura /StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia