Täällä asuu: "vinksin vonksin -tyylin" leenakarhunen

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Sitä mikä ei "Liepun pajassa" syntyisi, ei tarvita. Leenakarhunen on StyleRoomin aktiivijäsen, luova diy-ihminen ja persoonallisen kodin asukas.


"Kaikkea voi käyttää toisin kuin mihin se on alunperin suunniteltu. Vanhaa ja kierrätettyä enemmän kuin uutta, mausteena paljon itsetehtyä ja tuunattua"
, lastenhoitajana työskentelevä Leena toteaa tyylistään.


1. Miten ja missä asut?

Asun Pohjois-Savon pienessä kylässä. Keltainen, hirsirunkoinen 1946 rakennettu puutalo nököttää kylänraitin varrella. Talossa on alakerrassa 110 asuinneliöta ja yläkerrassa n. 60. Alakerrassa on tupakeittiö ja kaksi kammaria sekä eteis- ja pesutilat. Yläkerrassa on pieni aula, tyttären huone ja Liepun paja eli askarteluhuone. Lähes joka huoneessa on tulisija - pari hellaa, leivinuuni ja pystyuuneja. Koivuhalkoja kuluu talven mittaan melkoinen kasa.

Muutimme taloon n. 13 vuotta sitten. Talo oli ollut muutaman vuoden tyhjillään, ja näky oli surkea. Silti heti ensimmäisen kerran tupaan astuttuani tunsin tulleeni Kotiin. Ihanat ruutuikkunat ja iso leivinuuni suorastaan kutsuivat pelastamaan talon. Viimeinen lähtijä oli unohtanut vintin ikkunan auki, ja linnut olivat vallanneet yläkerran. Vanha räsynukke lojui uunin edessä, muutama halko oli jäänyt puulaatikkoon. Siitä se alkoi, rakkaus tähän ihanaan Taloon.

Image title


2. Mistä olet kodissasi eniten onnellinen?

Joka kerta kotiin tullessani olen tyytyväinen ja onnellinen näkemästäni. Talossa on ihana tunnelma, se on kodikas ja toimiva pikkuvikoineen. Sisustus on toteutettu ajan kanssa, siinä on kerrostumia ja muistoja, uutta ja vanhaa, paljon itsetehtyä. Massatuotanto ja sisustustrendit eivät varsinaisesti ole "mun juttu". Koti on minulle tärkeä ja toivon, että se näkyy.

3. Entä mikä ärsyttää ja miksi?

Varsinaista ärsytyksenaihetta en kodistani löydä, parannettavaa kyllä. Sauna, kylpyhuone, wc ja kodinhoitotilat on puristettu laivan vessaa muistuttavaan tilaihmeeseen. Onhan tuossa kuitenkin sopinut puljaamaan kaikki nämä vuodet. Noh, pakko myöntää että tavaranpaljous välillä ärsyttää, mutta siitä en voi syyttää kuin itseäni. Rakastan kauniita tawaroita! Onneksi on kolme vinttikomeroa.

Image title


4. Teet ja tuunaat paljon itse, miten ideat ja toteutukset syntyvät?

Ideat tulevat ja menevät, niitä pyörii päässäni jatkuvasti. Osan toteutan, osa jää mietintämyssyyn odottelemaan parempia aikoja. Kaikista hauskinta minusta on suunnitella esineille uusia käyttötarkoituksia ja tuunailla niitä. Pienten kylien hyväntekeväisyyskirpparit ovat yleensä oikeita aarrearkkuja, hinnat kohdillaan ja tavarat persoonallisia.

5. Minkä kodin esineen haluaisit jos saisit valita mitä vain?

Tämä ei ole varsinainen esine, mutta puulattiat haluaisin! Entiset on valitettavasti poistettu 70-luvun remontissa ja samalla lisätty eristeitä. Onneksi edes yläkerran lattiat oli säästetty. Jos sen olisi oltava varsinainen esine, niin se olisi ferrarinpunainen yleiskone keittiön sivupöydälle sämpylätaikinaa pyörittämään.

Image title


6. Jos sinun pitäisi tyhjentää koti ja aloittaa ihan alusta aivan eri tyylillä, millainen kodistasi silloin tulisi?

Tyhjentää talo! Kamala ajatus, mutta... Retrotyyli syntyisi varmasti aika luonnostaan. Pidän selkeistä kuvioista ja voimakkaista väreistä sekä retromuotoilusta. Kyllä niistä viihtyisän kodin sisustaisi. Itseasiassa minulla onkin vinttikomerossa jo aikamoinen nippu retrotekstiilejä jemmassa...

7. Kenestä Styleroom jäsenestä haluaisit lukea esittelyjutun, miksi?

KUKKANEN vaikuttaa mielenkiintoiselta, hänellä on huikeita idiksiä ja rohkeita toteutuksia. Samoin Vihreätalo kiinnostaa. Sisustus on kodikasta ja rintamamiestaloon sopivaa.


Leenakarhusella on StyleRoomissa 9 albumia täynnä mahtavia ideoita ja kauniita toteutuksia. Klikkaa ja tutustu! Eikö olekin mainio esimerkiksi tuo räsymatoksi maalattu mökkilaituri!


- Laura/StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia