"Tekisi mieli laittaa koko sisustus uusiksi."

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Kukkis, nainen romanttisen kodin ja upean pihatalon takaa, hurahti maalaisromanttiseen tyyliin mutta kaipaa nyt jo jotain uutta.

Miten ja missä asut?

Asun perheeni kanssa Pohjois-Karjalassa (Liperin kunta, Ylämylly) puolitoistakerroksisessa omakotitalossa lähellä Pyhäselän rantaa. Asuinpinta-alaa meillä on noin 160 neliötä. Pihaa ja puutarhaa löytyy lähes 2000 neliötä.

Image title

Mikä tekee kodistasi sinulle ainutlaatuisen?

Kodissani näkyy oma kädenjälki. Olen jo vuosia entisöinytkodin huonekaluja ja ompelen myös tekstiilejä ja painan kankaita. Lisäksi pientä pintaremonttia on tullut tehtyä huone kerrallaan. Vuosi sitten investoitiin myös ulkotiloihin, jolloin tehtiin terassin laajennus. Terassin jatkeeksi tuli Olotar-pihakeittiö, joka toimii meillä enemmänkin kesäolkkarina.

Miten nykyinen sisustustyylisi on muodostunut?

Oikeastaan ajatus maalaisromanttisesta tyylistä kolahti joskus viitisen vuotta sitten, kun ostin lähikaupasta olikohan Toivekoti ja puutarha -lehden. Siinä oli mielenkiintoinen artikkeli, joka pisti pyörät liikkeelle. Aloin haalia kaikkea mitä vain maalaisromanttiseen sisustukseen voi liittyä. Entisöin, maalasin huonekaluja valkoisiksi, ompelin vanhoista lakanoista verhoja ja samalla hävitin entistä sisustustyyliä pois.

Viime kesänä, kun Olotar rakennettiin, halusin siihen enemmänkin Beach House -tyyliä.

Image title

Kerro kotisi paras ominaisuus ja yksi muutosta vaativa asia?

Minusta parasta on talo/pihamökki -yhdistelmä. Vain muutaman askeleen päässä oleva kesäolkkari on vähän niin kuin kesämökin korvike. Sinne on mukava mennä ja istuskella ja rentoutua vaikkapa työpäivän päätteeksi.

Tällä hetkellä eniten ärsyttää alakerran paneelikatot, jotka haluaisin maalata valkoisiksi. Yläkerrassa kattoja on jo maalailtu, mutta ehkäpä pikkuhiljaa myös alakertaankin maalataan katot valkoisiksi.

Mistä kotiin liittyvästä haaveilet?

Oikeastaan tekisi mieli pistää vaikka koko sisustus uusiksi. Tällä hetkellä tuntuu, että kun on jokaisen kohdan saanut ahdettua täyteen tavaraa, niin nyt voisi kaiken hävittää ja samalla vaihtaa tyyliä. Eli aika iso haave, mutta jos sitä alkaisi pikkuhiljaa toteuttaa, niin muutaman vuoden päästä voisi olla valmistakin.

Ja vielä isompi haave olisi vielä kerran eläissäni rakentaa oikea unelmien talo.

Image title

Mitä väriä, materiaalia tai esinettä et tahtoisi kotiisi?

Pidän neutraaleista väreistä eli en ainakaan mitään kirkkaita räiskyviä värejä suosi sisustuksessa. Materiaalina pyrin välttämään melamiinihuonekaluja. Ja en haluaisi ainakaan mitään täytettyjä eläimiä sisustukseen.

Kerro joku kotiin liittyvä kommellus tai muisto.

Tähän voisin kertoa miten päädyimme nykyiseen taloomme. Rakensimme vuonna 2000 omakotitalon Joensuuhun ja entisöin meille talonpoikaisen sohvapöydän. Pöytä oli niin iso, ettei se mahtunut olohuoneeseen kunnolla. Mies sanoi, että pöytä saa lähteä, on liian iso. Niinpä minä sitten sanoin, että ei hätää, olen löytänyt pöydälle talon. Ja niin tulimme tätä nykyistä taloa katsomaan ja kului ehkä kaksi kuukautta, kun kannoimme sohvapöydän ja muut huonekalut uuteen kotiin.

Tutustu Kukkiksen albumeihin ja hänen Pihakeittiö-blogiinsa.


- Laura / StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia