Tv-ohjaajan kodissa sommitelmat ovat kuin tarinoita

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Varpuli on mummu, tv-ohjaaja ja sisustussuunnittelija. Hänen sinisessä talossaan tärkeintä ovat juuri oikeat värisävyt ja tarinoita kertovat, vaihtuvat sommitelmat.


Image title

Miten ja missä asut?

Asun Espoossa, meren rannalla. Talo on 30-luvulla rakennettu, hirsi- ja tiilirunkoinen, vaaleansiniseksi laudoitettu, valkoisin nurkkalaudoin ja ikkunakehyksin kehystetty.

Image title

Mikä tekee kodistasi sinulle ainutlaatuisen?

Olen sisustanut ja hoitanut taloa ja pihaa omien värimieltymysteni sekä muotokieleni mukaan. Se on tyylillisesti ehjä. On kuulemma näköiseni.

Teen erilaisten tavaroitten sommitelmia. Jotta sisustus elää, olen valinnut sekä uutta että vanhaa; lapsuuden tavaroiden kavereiksi uusia esineitä. Muuttelen sommitelmia aika ajoin kuin olisin saanut näkemästäni tarpeeksi. En ripottele tavaroita sinne tänne. Nämä sommitelmat ovat ikään kuin omia tarinoita. Niiden luominen tuntuu luontevalta minulle monivuotisena tv-ohjelmien tekijänä. Tv-tuotannoissakin luodaan osioita, jotka kuljettavat katsojaa eteenpäin. Näitä ryhmittämisiä teen myös huonekalujen osalta. Esimerkiksi sohva+nojatuoli -ryhmän muodostamista auttaa matto.

Image title

Miten nykyinen sisustustyylisi on muodostunut. Mistä se rakentuu?

Talo on pinta-alaltaan vain 66 neliötä, joten tarkkana olen ollut käytettävien neliöiden suhteen. Rakastan osaavien muotoilijoiden luomia tuotteita. Ilahdun kauniista muodoista, laadusta ja värien harmoniasta. Värien yhteen sointumisesta olen tarkka. Koska ikkunat ovat melko pienet, vaaleat värit ovat etusijalla; valkoista, sinisen sävyjä, piristykseksi oranssin murrettuja sävyjä. Ns. ankanmunan sininen ja veden värit ovat parasta.

Olen valmistunut aikoinaan Taideteollisesta oppilaitoksesta (vanhasta Ateneumista) kamerataiteen osastolta, sieltä sain selkeiden muotojen tajun. Pidän geometrisista perusmuodoista, koska niihin ei kyllästy. Esteettisten asioiden lisäksi tärkeänä pidän myös kodin tilojen sekä esineitten käytännöllisyyttä. Valaistusasiat ovat mielestäni a ja o.

Image title

Kerro kotisi paras kohta ja yksi ärsyttävä tai muutosta vaativa asia.

Suuri, kukkiva piha pergoloineen ilahduttaa minua joka hetki. Itse taloa pidän ehjänä kokonaisuutena, ja joka huoneessa on monia lempikohtiani.

Tilaa voisi mielellään olla enemmän, varsinkin säilytystiloja. Pidän siitä, että asiat ja tavaratovat järjestyksessä. Haaveilen myös verannasta, johon mahtuisi kunnon ruokapöytä.

Image title

Kerro joku kotiin tai sisustamiseen liittyvä kommellus tai hauska muisto.

Sain vuosia sitten olla mukana MTV3:n sisustussarja t.i.l.a:n luomisessa ja ohjaamistyössä. Päätimme kertoa fengshuista sisustussuuntana. Kuvasimme meillä kotona. Tyttäreni Helka Kähkönen toimi sarjan meikkaajana, mutta hän ei tiennyt kuvausaihettamme. Olin jättänyt sänkymme petaamatta, kuten jakson asiantuntija oli toivonut. Nähtyään epäjärjestyksen Helka ilmoitti ihmeissään: "Olisit edes sängyt pedannut!” 


Tutustu Varpulin kuva-albumeihin.

Olemme tehneet esittelyjuttuja jo kymmenistä StyleRoom-jäsenistä. Täältä löydät heidät kaikki!

- Laura /StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia