"Tylsää" sanoo Hannahuuhaa designille ja valkosille kodeille

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Hannahuuhaan koti on hurmaava sekametelisoppa satavuotiaassa torpassa. Tyylikokeiluja ovat niin Elvis-huussi, Marilyn-vessa kuin olohuoneen alati vaihtuva sohva.

100-vuotiaan torpan emäntä pisti "hyrskyn myrskyn"

Asun 100-vuotisjuhlavuottaan viettävässä torpassa maaseudun rauhassa, peltojen ja metsän keskellä Varsinais-Suomessa. Talo on mieheni synnyinkoti. Löysimme toisemme vuonna 2010 ja heti uusi emäntä pisti hyrskyn myrskyn. Ei arvannut mieskään, millaisen sisustushullun itselleen otti!

Torppa rempattiin miehen alkuperäissuunnitelmia huomattavasti mittavammin. Mieskin on innokas ja häärää ja komppaa mukana.

Olen sisustamisen lisäksi innokas puutarhaharrastaja, ja pihalla riittää lääniä itsensä toteuttamiseen. Koko ajan täytyy olla monta rautaa tulessa, muuten ahdistun. Sellainen touhottaja olen.

Image title

Kotina persoonallinen, omannäköinen sekametelisoppa

Talo ja sen ympäristö on ainutlaatuinen. Sen lisäksi, että löysin aivan mahtavan miehen, sain kylkiäisenä paikan, jossa olen saanut toteuttaa omia sisustusälynväläyksiäni ja puutarhaunelmiani. Kotini on kai persoonallinen, itseni näköinen sekametelisoppa. Pieneenkin torppaan voi saada mahtumaan erilaisia juttuja.

Image title

"Voi tuota meidän Hannaa, aina se saa tilan hetkessä täyteen"

Sisustustyylini on yhdellä sanalla kuvailtuna runsas. Kodissa pitää olla katseltavaa ja ihmeteltävää pientä huumoria unohtamatta.

Asuin entisessä elämässäni isossa talossa ja isäni kommentoi silloin: "Voi tuota meidän Hannaa! On sillä sitten miten paljon neliöitä tahansa, niin aina se saa tilan hetkessä täyteen."

Erilaisten tunnelmien ja tyylien kehittely on hauskaa. Kodissani eri huoneet ovat tyyliltään vaihtelevia, vain eteinen ja olohuone noudattavat melko lailla samaa linjaa. Sisustus muodostuu vanhoista huonekaluista ja esineistä, kirpputorilöydöistä, itse tuunatuista romppeista ja alelaarikamoista. Design-tuotteita ei kodistani löydy yhtä palovaroitinta lukuun ottamatta.

Image title

Mistä kotiin liittyvästä haaveilet?

Olen onnellinen ja tyytyväinen ihminen. Minulla on kaikki, mistä haaveilla saattaa! Nautin siitä, mitä on jo saatu valmiiksi. Toki tekemättömiä projekteja on runsaasti, jos nyt vaikka niitä sitten haaveiksi kutsuttaisiin.

Pihasauna pitäisi laittaa, liiterin ylisille rakentuva ”museo” on kesken, navetan yläkertaan pitäisi remontoida minulle nikkarointi- ja tuunausverstas, terassin alareuna pitäisi viimeistellä, vajamaja saada valmiiksi…

Mitä väriä, materiaalia tai esinettä et tahtoisi kotiisi?

Skandinaavinen ja minimalistinen tyyli ei ole minun juttuni. Valkoisuus, jossa ”väreinä” harmaan ja beigen sävyjä… tylsää. Vaikka onhan sekin kaunista, en lähde arvostelemaan sillä tavalla.

Marimekot, Pentikit, Aallot, Arabiat, Iittalat ym. designit eivät myöskään ole kovin tervetulleita meille. Miksi maksaa maltaita ja sitten täytyy katsella samoja vuosikymmenet? Sisustus saa ja sen pitää muuttua, jottei kyllästy. Meillä on esimerkiksi olohuoneessa jo neljäs sohva neljän vuoden sisällä.

Image title

Sukella Hannahuuhaan hurmaaviin sisustusalbumeihin ja tutustu aiempiin jäsenesittelyjuttuihin.  

-Anna/ StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia