TytDiy on perheen ainoa remppahullu

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Yksi StyleRoomin pidetyistä jäsenistä on TytDiy, nuori helsinkiläisäiti, joka tekee itse kaiken minkä voi ja ehtii.

Äitiyslomalla uusiksi melkein kaikki

Meidän kolmihenkinen perhe asuu 75 neliön kerrostalokolmiossa Helsingissä. Suurin osa rauhallisen asuinalueen taloista on rakennettu 10 vuoden sisällä, joten asunnot ovat suhteellisen uusia. Tässä ollaan asuttu reilut viisi vuotta.
Image title

Kotimme nykyinen sisustus on syntynyt oikeastaan vasta hiljattain, sillä viimeisen vuoden aikana äitiyslomalla ollessani olen uusinut asunnosta lähes kaiken, kun kodin laittamiseen ja suunnitteluun on ollut kerrankin kunnolla aikaa. Tykkään sekoitella eri tyylejä, enkä halua lokeroida sisustusta liikaa mihinkään tiettyyn muottiin, mutta lähimpänä varmaan ollaan skandinaavista linjaa.

Suurin osa kotimme kalusteista ja huonekaluista on tuunattuja tai secondhandiä. Pidän kontrasteista, joten meillä on paljon mustaa ja valkoista, joiden sekaan ripottelen väripilkkuja ja puuta. Vanhoissa tavaroissa kiehtovat etenkin niiden tarinat, ja ehkä ne ovat tietynlaista kapinointia nykyisin vallitsevaa kertakäyttökulttuuria vastaan.

"Pääsisin helpommalla ostamalla uutena"

Diy-juttujen ideat kumpuavat mieleeni usein yhtäkkiä. Sisustuslehdistä ja netistä saan myös kivoja ideoita, joihin koitan aina keksiä jotain omaa. Jos tarvitaan jotain, alan ensimmäisenä miettimään kuinka asian voisi toteuttaa itse tekemällä, vaikka usein pääsisin helpommalla ostamalla tavaran uutena.

Keskeneräisiä projekteja mulla onkin aina monta päällekkäin, mistä muut meidän perheessä eivät aina ole aivan yhtä innostuneita.
Image title

Ylpein tekeleeni on keittiön ruokapöytä, joka tehtiin paksuista liimapuulevyistä ja tuunatusta teräsrungosta. Olin haaveillut samanlaisesta lankkumaisesta pöydästä pitkän aikaa ja etsinyt oikeanlaista tuloksetta. Onneksi kokeiltiin tehdä pöytä itse, sillä siitä tuli täydellinen, ja vieläpä ärsyttävän helposti! Myös 50-vuotiaat tuolivanhukset saivat uuden elämän kun hioin ja maalasin ne.

Haaveena askarteluhuone

Ainahan tilaa voisi olla lisää ja etenkin lapsiperheessä tavaraa riittää. Nykyisellä asunnolla mennään vielä ainakin pari vuotta, ja sitten katsotaan uudestaan. Mun unelmien kämppä olisi joku korkea vanha tehdasrakennus, jonka voisi remontoida asuinkelpoiseksi (taitaa tosin jäädä vain haaveeksi, sillä oon tosiaan meidän perheen ainoa remppahullu)…

Haaveilen myös omasta "askarteluhuoneesta", ja nyt ollaan muuttamassa vaatehuonetta sellaiseksi.
Image title

Siirtolapuutarhamökki MunVilla

Överi kliininen tai liian pelkistetty sisustus ei ole mieleeni. Kyllä kodin täytyy näyttää siltä, että siellä asutaan. Omaan asuntooni en (ainakaan tällä hetkellä) huolisi myöskään kirsikanvärisiä kalusteita.


Tutki kaikki tytDiyn kuva-albumit. Tytillä on myös saman niminen blogi, jossa pääset tutustumaan paremmin tämän perheen elämään.

Image title


Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia