Tyylin täyskäännös alkoi pöytäliinasta

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Terhiniva ei halua määritellä sisustustyyliään, mutta muistaa kyllä missä ja miten se alkoi muuttua. Romanttiset jutut jäivät, ja graafinen selkeämpi linja tuli tilalle.

Kotona pitää olla tilaa hulluille päähänpistoille

Asumme Oulussa 50-luvulla rakennetussa, täysin peruskorjatussa 4 h + keittiö -kerrostalokodissa. Olemme asuneet kodissamme noin vuoden muutettuamme miesystäväni kanssa ensimmäistä kertaa yhteiseen kotiin. Ennen muuttoa isäni teki pintaremontin, jolloin myös lattia vaihdettiin ja keittiö uusittiin täysin.

Image title

Kotoamme löytyvät sulassa sovussa niin kirpputorilöydöt vuosien takaa, kuin klassikotkin. Yhtenäistä tyylisuuntaa en osaa edes määritellä ja haluan säilyttää kotimme avoimena hulluille päähänpistoille ja oivalluksille. Erilaiset Marimekon kuosit kokoavat yhteen rakkaat kirppislöydöt ja ajattomat, joskus pitkäänkin haaveissa olleet tavarat ja huonekalut.

Barcelonan reissu avasi silmät uudelle tyylille

Ennen nykyistä kotiamme tyylini oli todella maalaisromanttinen ja pastellin sävyinen, ja kodissani oli paljon rosoisia talonpoikaishuonekaluja, joissa elämän kerrokset saivat näkyä.

Käytyäni siskoni kanssa Barcelonassa yhtenä keväänä, löysin kirkkaan keltaisen pellavaliinan ja siitä se sitten lähti. Vähitellen maalaisromantiikka sai väistyä graafisemman tyylin tieltä ja mustavalkoinen sisustus lisääntyi. Mausteena tietysti se kirkkaan keltainen väri, joka on edelleen yksi lempiväreistäni.

Image title

Kotonamme parasta on ehdottomasti 50-luvun tyylille uskolliset suuret ja avarat huoneet ja keittiö, joka pääsee avonaisessa tilassa upeasti oikeuksiinsa. Lisäksi parasta ovat alkuperäiset 50-luvun pariovet, jotka johtavat eteisestä olohuoneeseen.

On mukavaa, kun voi samalla hääräillä keittiössä ja seurustella vieraiden kanssa ja kaikki mahtuvat olemaan samassa tilassa. Ärsyttävää on se, että vaikka kotimme on kylppäreitä myöten peruskorjattu 2000-luvun puolella, on kaakeleiksi valittu juuri se kamalin mintunvihreä-roosa kukkakuvioboordi yhdistelmä. Kylpyhuone/wc-remontista siis haaveillessa...

Image title

Apua myös ystävien sisustuspulmiin

Yleensä vieraat ihastelevat meidän kodin avaruutta, hauskoja yksityiskohtia sekä vanhoista että uusista tavaroista koostuvia asetelmia. Esimerkiksi Pariisin katukirpparilta löytynyt parkkeeraukseen viittaava vanha kyltti, joka on sijoitettu pariovien päälle, herättää usein keskustelua. Yleinen reaktio on myös tsekkaus, mitä on viime kerrasta muuttunut ja aika usein kuulen ystävieni pyynnön auttaa heidän sisustuspulmissaan.

Image title

Kuvien ulkopuolelle jää tällä hetkellä meidän makuuhuone ja pian myös ruokailutila, sillä kun idea jostakin uudesta syntyy, saattaa meiltä lähteä yhtäkkiä sänky tai pöytä taipaleelle, ennen kuin uusista on edes tietoakaan.

Tilasimme uudet patjat ja koska minulle ei tietenkään kelvannut yksikään valmis sängynrunkot, piti sellainen ruveta teettämään. Nyt meille on tulossa uusi, toiveiden mukainen, yksinkertainen vanerilaatikkorunkoinen sänky kalustepyörillä. Tällä hetkellä olemme siis maastoutuneet lattiatasolle nukkumaan.

Katso lisää koti- ja yksityiskohtakuvia Terhinivan albumeista!


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia