Yksinkertaisesti kaunista

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
Yksinkertainen on kaunista - sen huomaa, kun katsoo kuvia muotoseikka-blogia kirjoittavan Viljan kodista. Pelkistetty ja valoisa sisustus luo levollisen tunnelman: tässä kodissa arjen hektisyys on epäilemättä helppo unohtaa. Välillä katse kiinnittyy harkittuihin yksityiskohtiin, jotka antavat minimalistiseen kotiin persoonallisen leiman. Lue, mistä muotoseikka unelmoi ja inspiroituu!


1. Miten ja missä asut?
Asun Helsingin Herttoniemenrannassa meren rannalla uudehkossa asunnossa, johon kuuluu myös pieni piha. Kotimme on kompakti kokonaisuus, jossa on sopivasti tilaa kahdelle aikuiselle sekä kahdelle vilkkaalle koiralle. Kotimme on vaalea, pelkistetty ja kylpee valossa.

2. Kerro kolme asiaa, joista olet kodissasi erityisen ylpeä.
• Persoonallisuus tekee sisustuksen, oli kyse mistä tyylistä tahansa. Olen ylpeä kotimme uniikeista yksityiskohdista, kuten kotimaista laatudesignia edustavista, itse kunnostamistani perintöhuonekaluista. Ne tuovat kotiimme persoonallisuutta ja luonnetta.

• Olen ylpeä myös siitä, että olen onnistunut luomaan laadukkaan ja tyylikkään vaikutelman panostamatta sisustukseen valtavia summia rahaa. Olen kova tekemään itse, tuunaamaan ja ideoimaan, ja se näkyy sisustuksessamme. Ekologisuus on myös lähellä sydäntäni ja arvostan vanhojen esineiden historiaa, vaikka tyylini onkin hyvin moderni.

• Olen hyvin tyytyväinen kotimme sijaintiin: oma vehreä piha on harvinaista kaupunkiasumisessa ja pihaportilta mereen on vain parikymmentä metriä. Vieraat usein ihastelevatkin sitä, miten näin lähellä keskustaa voi asua nauttien sekä meren kimmellyksestä että vehreistä maisemista. Asuntomme suuret ikkunat tuovat luonnon ja valon sisään, ja olemme halunneet antaa sisustuksessa ikkunoille ja niistä kantautuville näkymille tilaa.


3. Mistä ammennat inspiraatiota sisustamiseen?
Olen luonnostani visualisti ja rakastan kuvia. Pinterest on minulle paitsi monenlaisen sisustusinspiraation lähde, myös eräänlainen tapa rentoutua ja irtautua arjesta.
Seuraan myös ahkerasti sisustus- ja muotoilublogeja. Vaikka elämänmakuisimmat ja hauskimmat blogit ovat kotimaisia, ulkomaisista blogeista saan eniten oivaltavia ideoita sekä tyylivaikutteita. Olen pahanlaatuisessa sisustusblogikoukussa ja vietän blogien parissa paljon aikaa päivittäin. Luen nykyään verrattain vähän sisustuslehtiä, sillä parhaat ideat ponnahtavat aina ensin esiin blogeissa.
Ammennan inspiraatiota myös menneiden vuosikymmenten muotoilusta ja arkkitehtuurista. Rakastan funkista sekä 50- ja 60-lukujen modernismia. Pidän vanhoista, muotokieleltään selkeistä esineistä sekä menneiden vuosikymmenten arkkitehtuurista ja saan niistä inspiraatiota sisustamiseen.

4. Kuvaile itseäsi sisustajana muutamalla sanalla.
Pelkistävä, eteerinen ja ajatteleva, valoa rakastava, skandinaavi, funktionalisti.

5. Mitä esinettä, väriä tai materiaalia et missään nimessä ottaisi kotiisi?
Olen ”allerginen” kirkkaille väreille, sillä ne saavat oloni rauhattomaksi ja ajatuksen tahmeaksi. Hyväksyisin kotiini yhden tai kaksi väriä hallittuina kokonaisuuksina, mutta kovin monivärisiä tai räikeitä esineitä en voisi ottaa kotiini. Räsymatto kaikessa kirjavuudessaan ja rönsyilevyydessään olisi minulle valtava haaste. Myös erityisesti oranssit ja keltaiset esineet tuottaisivat valtavia hankaluuksia. Romanttista maalaistyyliä edustavat esineetkin jäisivät ovelle pääsemättä sisään. Muhkea nahkasohva ei myöskään kotiutuisi meille, saati pirttikalusto tai runsaat kukkakuosit.


6. Kerro jokin sisustusmokasi.
90-luvun lopulla asuin vielä lapsuudenkodissani. Pidin valtavasti tummansinisestä sävystä, joten sisustin huoneeni kiireestä kantapäähän tummansinisellä. Lopputulos oli säkkipimeä ja kammottava loukko.

7. Onko kodin laittamisessa jotain mistä haaveilet, mutta mitä et ole vielä uskaltanut tehdä tai saanut aikaiseksi?
Unelmoin modernista metallisesta pergolasta pihaan. Siihen toivoisin kiipeilemään rönsyilevää villiviiniä.
Sisätiloissa kylpyhuonetta ja saunaa olisi kiva hieman uudistaa, mutta toistaiseksi en ole tehnyt niille mitään. Ne ovat varsin persoonattomat ja materiaalit kaipaisivat päivitystä.

8. Mikä on suurin kotiin ja asumiseen liittyvä unelmasi?
Haluaisin modernin ja valoisan omakotitalon, jossa olisi valtavat ikkunat, paljon pelkistettyjä pintoja ja kekseliäitä tilaratkaisuja sekä koruttoman tyylikäs, metsänpohjaa ja luonnonkivipintoja sisältävä piha. Myös atriumpiha kuuluu unelmiini. Haluan joskus kotiini suuria lasipintoja seinien ja liukuovien muodossa, sekä ultraminimalistisen keittiön, joka kestää ajan hammasta. Haluan tilaa juuri sen verran, että ajatus liikkuu vapaasti tiloissa, mutta koti ei tunnu autiolta. Haluaisin myös oppia yhdistelemään saumattomasti eri tyylejä vanhasta uuteen ja luoda sisustuksella kiinnostavia kokonaisuuksia. Jonain päivänä toivoisin oppivani myös luontevalta tuntuvaa värien käyttöä.


9. Oletko jo löytänyt StyleRoomista jäseniä, joiden tyylistä ja kodeista pidät? Paljasta muutama.
StyleRoomissa on paljon blogimaailmasta tuttuja koteja, mutta muutama uusikin tuttavuus on StyleRoomin kautta tullut.
Lemppareihini kuuluvat Piret, jonka kodissa on hurmaavia persoonallisia esineitä ja yksityiskohtia, elinavhjylkk, joka saa eri tyylit ja erilaiset esineet sovitettua upeasti yhteen ehjäksi kokonaisuudeksi. Kestosuosikki blogienkin puolelta on Mysecondhandlife, jolla on hauska, omintakeinen tyyli ja paljon itse tehtyä, sekä CarolinaV , jonka koti sopii täydellisesti minun makuuni designhuonekaluineen ja minimalistisine elementteineen.

10. Kenet haluaisit seuraavaksi nähdä jäsenesittelyssä ja miksi?
CarolinaV:n ajatuksia kuulisin mieluusti enemmän. Hänen kotinsa vilahtelee Instagramissa ja blogeissa, mutta Carolinan omia ajatuksia sisustamisesta en ole vielä päässyt lukemaan.

Käy katsomassa lisää kuvia muotoseikka-albumista ja tutustu myös viehättävään muotoseikka\-blogiin.

Anna-Sofia/ StyleRoom

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia