Remppavinkkejä StyleRoomilaisilta

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten
StyleRoomissa on meneillään remonttihaaste. Haasteessa jäsenet jakavat ennen & jälkeen -totetutuksia remontoiduista huoneistaan ja inspiroivin remontti voittaa 1000€ lahjakortin. Tällä viikolla StyleRoomin jäsenet paljastivat meille parhaat remonttivinkkinsä.


Suunnittelu on kaiken a ja o
Ennen remonttiin ryhtymistä kannattaa käydä läpi mitä kaikkea remontti pitää sisällään, valmisteluista loppusilauksiin. Kaikki remonttivinkkaajamme olivat huolellisen suunnittelun kannalla. Erityisesti suunnittelu on paikallaan ennen kuin aloittaa purkutöitä. Joskus tilan tyhjänä näkeminen voi synnyttää täysin uusia ideoita ja näkökulmia. Netin erilaisia suunnitteluohjelmia kannattaa käyttää apuna.

Kärsivällisyys palkitaan
Leppoisa asenne remontoinnissa säästää turhalta kiirehtimiseltä ja stressiltä. Näin Leenakarhunen kuvaili remontointiaan: "Tartun remonttiin rennolla otteella ja hurjalla innolla. Minulle se ei ole haudanvakavaa vaan leikkisää kokeilua. Tällä periaatteella pahoja mokia ei voi syntyä, ja vaikka syntyisikin, sen voi korjata uudella remontilla." Alla kuva jäsenen Tsinnia keittiöremontista.


Hyvät välineet takaavat onnistumisen
Lacation ja Timanttia jakoivat vinkkinsä pintojen uusimiseen. Lacationin kotona kerrostalon betoniseinä hakattiin esiin. "Betonipinnasta tuli todella persoonallinen ja remonttimies laittoi lakan pinnanpäälle." Myös keittiön välitila sai kyytiä, kun vanhat laatat poistettiin ja betonin päälle asennutettiin lasilevyt (katso kuva alta). Remonttimiehen käyttäminen on silloin suositeltavaa, kun oma osaaminen ei riitä.

Timanttia:n muuttaessa uuteen asuntoon, ensityönä oli poistaa edellisen asukkaan tapetit ja maalata seinät valkoisiksi. "Tapetin poistoon kannattaa suosiolla ostaa siihen tarkoitettu höyrytin, joka nopeuttaa työtä huomattavasti".


Älä pelkää rohkeita värivalintoja
Valkoisia seiniä kuukauden päivät tuijottaneena, Timanttian kotona syntyi ajatus turkoosista seinästä (katso alta kuva). "Suosittelen kokeilemaan rohkeasti värejä - aina voi maalata päälle, jos väri ei miellytäkään", Timanttia vinkkaa. Tsinnia kehottaa myös aloittamaan pienemmästä: "Jo pelkällä seinien maalaamisella saa uutta ilmettä, eikä kaikkea tarvitse remontoida heti." Maalisävyä valitessa kannattaa olla tarkka, sillä eri valaistuksissa ja huoneissa sävy voi olla hyvin erilainen: "Minä kuljin harmaan lattialaminaattipalasen kanssa viikon huoneesta toiseen varmistuakseni ettei se ole yhtään sinertävä", Tsinnia kertoo.


Katso kokonaisuutta
Mippa ja m.k.s vinkkasivat pohtimaan värien soveltuvuutta asunnon henkeen. Mippa vinkkasi, että tärkeää on sovittaa värit ja suurimmat huonekaluhankinnat muun sisustuksen ja mieltymysten kanssa yhteen. "Ellei tarkoituksena ole luoda peppipitkätossumaista Huvikumpua huolehdi siitä, että sama värimaailma ja tyyli toistuu huoneesta toiseen - tällöin yleisvaikutelma on harmoninen ja selkeä. Toki omia haaveita tulee toteuttaa ja välillä voi irrotella persoonallisen ilmeen saamiseksi, mutta tietyissä raameissa", m.k.s vinkkaa.


Pelivaraa budjettiin
Tuulentupa vinkkasi, että säästäminen ja odottaminen kannattaa silloin, kun hinta on este. Kompromissi saattaa harmittaa jälkeenpäin. Budjetit kaipaavat pelivaraa, mutta hankintoja ei aina kannata ajatella budjetin kautta. "Ajattele ensin mikä olisi paras vaihtoehto", Tsinnia mainitsi. M.k.s huomauttaa myös, että kaiken ei tarvitse olla kallista. Mielikuvitusta ja omia taitoja hyödyntämällä saa aikaan vaikka minkälaisia lopputuloksia. Väärässä paikassa pihistäminen voi tulla kalliiksi, esimerkiksi sähkö- ja putkitöissä, Mippa muistuittaa.

- Salla/StyleRoom

P.S. kurkkaa myös remonttivinkkejä antaneen Mipan blogi.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia