Syksy parvekkeella

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

YHTEISTYÖSSÄ LUMON / Syksy ei välttämättä tarkoita parveke- tai terassikauden loppua. Parvekelasitus mahdollistaa pimenevistä illoista nauttimisen parvekkeella vielä lokakuussakin, kunhan huomioi muutamat käytännönasiat, ihanan syystunnelman lisäksi. StyleRoom kysyi  – Lumon vastasi.

1. Mitkä käytännön asiat ovat tärkeitä parvekkeen sisustuksessa?

Parhaimmillaan lasitettu parveke tai terassi toimii eräänlaisena kodin lisäolohuoneena, jonka voi sisustaa oman maun mukaan. Sisustaessa tulee toki muistaa, että parvekkeen ja terassin kalusteilta vaaditaan enemmän kuin tavallisilta olohuoneen kalusteilta. Parhaiten parvekkeella kestäviä kalusteita ovat teak- ja muovipudoskalusteet, joiden metalliosat ovat ruostumatonta terästä ja ruostesujattuja.

2. Miten parvekkeella oleskelua voi jatkaa vielä viileinä syysiltoinakin?

Suunnattavan infrapunalämmittimen avulla voi kohdistaa lämpöä juuri niihin kohtiin, joissa parvekkeella tai terassilla kulloinkin oleskellaan. Lämmittimiä on sekä kattoon, seinään ja katonrajaan kiinnitettäviä että omilla jaloillaan seisovia malleja. Infrapunalämmittimet on tarkoitettu parvekkeen ja terassin tilapäiseen, ei jatkuvaan lämmitykseen.

Image title

3. Mitkä asiat toimivat erityisen hyvin parvekkeen sisustuksessa?

Erilaisilla tekstiileillä, kuten matoilla, istuinpehmusteilla, riippukeinuilla, pöytäliinoilla ja huovilla, luodaan parvekkeen värimaailma ja kodikas tunnelma. Tekstiilejä vaihtamalla parvekkeen ilme saadaan helposti uudistettua eri vuodenaikojen mukaan. Pehmeissä materiaaleissa on usein homehtumisen uhka, vaikka parveke olisikin lasitettu. Joten ellei kalusteissa ole jo valmiina homesuojausta, kalusteiden pehmeät materiaalit tulee suojata kosteutta hylkivällä käsittelyllä.

Mikään ei kuitenkaan estä kauniina, kuivina kesäviikkoina viemästä parvekkeelle tai terassille mielinojatuolia ja mukavia tyynyjä. Kunhan muistaa kantaa ne sisään, kun sää muuttuu tai vuodenaika vaihtuu. Lasitettu parveke suojaa sateelta, mutta ei kosteudelta.

Image title

4. Miten parvekkeen valaistus muutetaan syksyyn sopivaksi?

Tunnelmavalaistus on perinteisesti rakennettu parvekkeelle lyhdyillä ja kynttilöillä, mutta sinne voi myös tuoda erilaisia valaisimia. Kannattaa vain muistaa, että parveke ja terassi ovat aina jonkin verran kosteita ulkotiloja, vaikka olisikin lasitettu, eli ainoastaan ulkokäyttöön sopivat valaisimet ovat se ainoa oikea valinta. Valaistuksessa voidaan käyttää myös ilman sähköä toimivia ratkaisuja. Kynttilät, aurinkokennovalaisimet, pattereilla toimivat led-valaisimet tuovat sekä valoa että tunnelmaa.

5. Kuinka usein parvekelaseja olisi hyvä pestä?

Parvekelasituksen pesuun pätee sama pesuväli kuin ikkunoihinkin. Lasit olisi hyvä pestä aina, kun ne näyttävät likaisilta, mutta kuitenkin vähintään kerran vuodessa.


Kiitos Lumonille vinkeistä!


–StyleRoom-tiimi


Kuvat: Lumon

Voit tutustua Lumonin parveke- ja terassilasituksiin täällä StyleRoomissa.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia