"Sisustuslehdestä mummonmökkiin"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Kaksinkaksiossa-Lauran uusi koti on vanhassa puutalossa. Sisustustyyli on muuttunut järjestelmällisestä rennommaksi, nyt nuoripari nauttii Huvikumpu-oleskelusta. Kaksinkaksiossa on ollut syyskuusta alkaen yksi StyleRoom-bloggaajista.

Lemmikeilläkin on nyt oma huone

Asumme mieheni kanssa vuokralla, vanhassa puutalossa Hämeenlinnassa, noin 90-neliöisessä neljän huoneen ja keittiön asunnossa. Muutimme tähän taloon vappuna ja olemme vuokranantajan suostumuksella remontoineet asuntoa pikkuhiljaa huone kerrallaan.

Keittiön, olohuoneen ja makuuhuoneen lisäksi meillä on työhuone sekä lemmikkien huone. Kyseinen huone on talon entinen eteinen, käyttötarkoitukseltaan se on meille vain läpikulkutila huoneesta toiseen, joten huone sopi hyvin kanin sekä hamsterin häkille. Kani voi olla huoneessa vapaasti, sillä tilassa ei ole sähköjohtoja.

Image title

"En välitä kavereiden kommenteista"

Aloitin blogin kirjoittamisen edellisestä kodistani ja tuolloin ihmiset kommentoivat, että kotimme on kuin sisustuslehden aukeamalta. Enää he eivät tee samoin, asumme kuulemma mummonmökissä. Toiset kaverit ovat varoitelleet ensi kertaa meillä vierailevia, ettei kannata odottaa liikoja verraten edelliseen asuntoomme. Mutta en oikeastaan välitä noista kommenteista, nykyinen kotimme on edellistä kodikkaampi ja me viihdymme täällä paremmin - mummonmökki tai ei.

Image title


Tarkasta järjestyksestä Huvikumpu-meininkiin

Olemme molemmat opiskelijoita, joten sisustamme kotiamme opiskelijabudjetilla. Laskin viikonloppuna, että kotoamme löytyy vain neljä huonekalua, jotka olemme ostaneet täysin uutena. Teen löytöjä nettikirppiksiltä, torista, kierrätyskeskuksista ja kirppareilta.

Joskus pidin kovin linjakkaista muodoista ja kulmikkaat huonekalut olivat vahvasti mukana sisustamisessani - sohva taisi olla ainoa, mistä löytyi pyöreää muotoa. Samaan aikaan, olin todella tarkka järjestyksestä ja halusin, että lähes kaikki tavarat ovat piilossa kaapeissa tai erilaisissa säilytyskoreissa. Tuohon aikaan minulla oli ruskea-beige-valkoinen värikausi.

Tämän jälkeen muutimme yhteen ja värit vaihtuivat mustavalkoiseen. Kierrättäminen nosti vahvemmin päätään sisustusmieltymyksissäni ja tuunasin paljon vanhoja kalusteita.

Tänne muutettuamme olen alkanut kiintymään väreihin - etenkin ihastumiseni siniseen on kasvanut. Nykyään pyrin myös sisustamaan kotiamme mahdollisimman toimivaksi meille, vaikka se ei olisi jonkun ulkopuolisen mielestä järkevää. Esimerkiksi siirsimme ruokapöydän olkkariin ja teimme ruokahuoneesta työhuoneen. Työpiste makuuhuoneessa tuntui häiritsevältä ja lähes poikkeuksetta söimme olohuoneessa.

Monet ottavat sisustamisen hirveän vakavasti. Nykyään, kun meiltä kysytään, miten me asumme tai miten minä sisustan, niin vastaan, että meillä on vähän sellainen Huvikumpu-meininki. Ehkä se kuvaa sisustustyyliäni nykyään: hieman leikkisä, yhdistelevä ja hillitysti väritetty.

Image title


Uudessa kodissa riittää vielä esiteltävää

Blogissani saa kodistamme aidon kuvan ja uskon sen muuttuvan vielä aidommaksi. Tähän asti olen joutunut valitsemaan kuvakulmat tarkemmin, sillä remppakamoja on vielä joka puolella. Vielä niin moni juttu on esittelemättä blogissani tämän uuden kodin osalta!

Tosin blogini nimi on monin osin "vanhentunutta tietoa”. Emme ole enää kaksin, meillä on kaksi lemmikkiä: Mauno-kani ja Onni-hamsteri, joten olemme nelistään. Kaksiomme on vaihtunut neliöön. Blogini nimeen pitäisi ehkä lisätä ”x2” jolloin kaksi kertoutuisi neljäksi ja kaksio neliöksi.

Image title


Kerro joku kotiin liittyvä kommellus

Aloitimme vessaremontin viime viikolla. Vessan seinät vaativat tasoittamista monelta osin ja yhtenä aamuna tasoitimme kaikki vessan seinät. Jätimme tasoitteen kuivumaan. Mauno, meidän kani, oli vapaana ollessaan tökkinyt vessan oven auki ja käynyt raapimassa tasoitetta. Seinässä oli komeat vauhtiraidat ja Maunolla tassuissaan kovettunutta tasoitetta. Onneksi tasoite lähti tassuista irti ja seinäänkään ei jäänyt raitoja! Tämän jälkeen olemme varmistaneet, että tasoite on kokonaan kuivaa ja vessan ovi on tiukasti kiinni, ennen kuin olemme päästäneet Maunon häkistä pois.


Tutustu tarkemmin Lauran kotiin ja ajatuksiin: Albumit: www.styleroom.fi/users/kaksinkaksiossa Blogi: www.kaksinkaksiossa.fi

Muiden StyleRoom-bloggaajien esittelyjutut voit lukea täältä.Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia