"Takka saapui 15-vuotishääpäivälahjaksi"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

StyleRoomin ja Conturan takkakisan voittanut Saritapasma oli haaveillut takasta jo viisi vuotta. Palkintotakka toimitettiin kotiin sopivasti hääpäiväksi.   

Omakotitalo Pikkutaivaantiellä

Asumme mieheni kanssa Pellossa, Lapissa. Muutimme mieheni kotiseudulle vajaat seitsemän vuotta sitten, kun kaipasimme rauhaa eteläsuomen oravanpyörästä. Reilu 100 neliöinen, vuonna 1978 rakennettu omakotitalo Pikkutaivaantiellä, lähellä jokea, oli ollut kiikarissa jo ennen muuttoa. 
Olin aina ihastellut tuota söpöä tien nimeä. Siitä sitten keksin myös blogini ja yritykseni nimen: Pikkutaivaanrannanmaalari. Pikkutaivaantien taiteilija joen rannalla.

Image title

Turha tavara saa minut hulluksi

Rakastan värejä ja yhdistän omassa tyylissäni modernia uutta ja vanhaa retroa. Pidän siitä, että tavaroilla on tarina tai että voin uusiokäyttää vanhaa uudella tavalla. Kontrastia pitää olla. En pelkää että kyllästyisin. Jos kyllästyn, niin sitten vaihdetaan. 
Turha ja liika tavara saa minut hulluksi. Samoin se, että tavaroilla ei ole omia paikkoja. Kotimme on koelaboratorio, jossa voin kokeilla niitä hulluimpiakin ideoitani. Yritän kuitenkin pitää kokonaisuuden koossa ja linjan yhtenäisenä. Yksityiskohdista olen tarkka. Omille asiakkailleni pääsen harvoin suunnittelemaan mitään näin värikästä. 

Isäntäkin osallistuu sisustuspäätöksiin 

Yleisesti ottaen minulla on vapaat kädet kodin sisustamiseen, eli saan päättää ja suunnitella. Tähän kotiin on yllättäen isäntäkin halunnut sanoa mielipiteensä, ja paljon on tehty kompromisseja. Olemme hyvä tiimi suunnitellessa, ideamme täydentävät toisiaan ja paranevat yhteistyöllä. 

Ikkunaremontti pitäisi vielä tehdä, kylpyhuoneen lattia korjata ja pinnoittaa mikrosementillä. Vierashuone odottaa myös valmistumistaan. Koko talossa on pientä viimeistelyä, jota pitäisi pikkuhiljaa tehdä. Takapihalle haaveillaan isosta terassista.

Image title

Takaksi valikoitui Contura C21

Olen haaveillut takan hankinnasta siitä asti kun talo purettiin kokonaan sisältä ja rakennettiin uudestaan, eli jo 5 vuotta! Luulin että takka on vain kaukainen unelma, johon ei pitkään aikaan ole varaa, kun talossa on vielä niin paljon muutakin tekemistä. 

Voittamani takka tuli tupakeittiöömme vanhan puretun avotakan tilalle. Meillä oli kaksi suosikkia mutta valitsimme Contura 21 -mallin, koska se oli parhaimman mallinen ja kokoinen tilaan. Pidimme myös molemmat sen selkeästä ulkonäöstä ja erityisesti isosta luukusta, josta tuli näkyy ihanasti koko tilaan. 

Kaiken kruunasi se, että takka saapui meidän 15-vuotishääpäiväksi kotiin. 

Image title

Minkälaisiin asioihin kiinnität huomion muiden kodeissa? 

Tunnelmaan, kokonaisuuteen ja persoonallisuuteen. Tärkeintä on että koti on rohkeasti asujansa näköinen.

Onnea vielä Saritapasmalle Contura-takkakisan voitosta! Kannattaa tutustua myös Saritan Pikkutaivaanrannanmaalari-blogiin

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia