Maalaisromantiikkaa varmalla tyylillä

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Hanna-Riikan kolmelapsisen perheen koti on romantiikan rakastajien unelma. Kauniita esineitä, tekstiilejä ja yksityiskohtia on yhdistelty hyvällä maulla, vaikka Hanna-Riikka itse sanoo olevansa hektinen sisustaja.

Tänään tätä, huomenna tuota

Asumme omakotitalossa Porissa aivan Yyterin hiekkarannan kupeessa. Takapihaltamme avautuu ihanat maalaismaisemat, mutta kaupungin keskustaan on vain 10 minuutin ajomatka. Talomme on kohta satavuotias laajennettu hirsitalo, jossa on jokaiselle riittävästi tilaa.

Image title

Sisustajana olen hektinen. Tänään tätä ja huomenna tuota. Viime aikoina sisustusmakuni on selkeytynyt ja kaipaan entistä simppelimpää tyyliä. Kovin vaikea silti olisi uskoa, että jossain vaiheessa kotimme kaikki pitsit ja röyhelöt olisivat piilossa. Tykkään sisustaa tekstiileillä ja sisustustavaroilla. Erilaisten asetelmien teko on todella kivaa puuhaa.

Image title

Manipuloimalla omat ideat läpi...

Lastenhuoneita lukuun ottamatta kotimme sisustaminen taitaa olla täysin minun puuhaani. Minulla on pääasiassa aina ihan selkeä visio, mutta muodon vuoksi toki kysyn mieheltä ajoittain mielipiteitä, varsinkin jos kyse on uusista huonekaluista. Lapsille olen hiljalleen yrittänyt antaa tilaa tehdä huoneissaan omia ratkaisuitaan. Toki edelleen yritän parhaani mukaan manipuloida omat ideani läpi. Nuorimpien kanssa homma vielä jotenkin toimii, mutta kyllä esikoinen jo pitää aika hyvin päänsä.

Paras paikka kotona on olohuone. Sekä minun, että mieheni mielestä. Tykkään olohuoneen tämän hetkisestä sisustuksesta ja kauhean usein siellä ei itseasiassa muutoksia tapahdukaan. Toki tähän vaikuttaa tilan pohjaratkaisu yhdessä huonekalujen kanssa. Montaa mahdollisuutta kun ei olekaan. Myös makuuhuone kuuluu lemppareihin.

Image title

On joitain sisustustrendejä, joita en ymmärrä. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö ne olisi kauniita paikassaan. Meille en voisi kuvitella moderneja desing-huonekaluja, kuten esimerkiksi Eero Aarnion tuolit. Rakastan vanhoja talonpoikaishuonekaluja liikaa suostuakseni niistä luopumaan tai niihin yhdistämään jotakin muovista. Olen kuitenkin vuosien varrella oppinut, että never say never. Kysykääpäs tätä uudelleen 10-vuoden päästä ;)

Image title

Paras hetki kotona

Paras hetki meidän kodissa on kesäiltana saunan jälkeen. Tätä ennen on tietysti siivottu koko koti ja petivaatteet vaihdettu. On vaikea keksiä yhtä upeaa tunnetta kotiin liittyen, kuin saunan raikkaana puhtaisiin petivaatteisiin sukeltaminen. Jos vielä ilma sallii ikkunan auki pitämisen, ja sieltä voi kuulla lehtipuiden havinan, on hetki kyllä ihan täydellinen.

Paljasta kodistanne jotain mitä kuvissa ei näy?

Kodinhoitohuoneen kaaos. Taso täynnä puhtaita vaatteita, joita kukaan ei saa laitettua kaappeihin saakka. Häpeäpilkkuni.


Katso lisää kuvia Hanna-Riikan kauniista kodista täältä.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia