"Peseydymme talvellakin pihasaunassa"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

166 vuotta vanhassa torpassa eläminen on tunnelmallista, mutta vaatii oikeaa asennetta. Torpantunnelmaa esittelee kuvissaan elämää upeassa, romanttisesti sisustetussa torpassa.

Image title

Romanttista pienestä pitäen

Asun 1850-luvulla rakennetussa Torpassa Tuusulassa. Pihapiirissämme on myös saunarakennus, jossa on saunan ja pesuhuoneen lisäksi takkatupa, yksi huone, sekä kodinhoitohuone. Pihalla on myös vanha varasto/kesähuone sekä isäni tekemä leikkimökki. Perheeseeni kuuluvat mieheni ja 3- ja 5-vuotiaat tyttäremme. Mieheni 18-vuotias poika ja 13-vuotias tytär käyvät meillä myös säännöllisesti. Torppa on ollut ennen meitä saman suvun omistuksessa ja siinä on aina asuttu.

Rakastan vanhan kotimme tunnelmaa. Torppa tuntui heti kodilta, kun tänne tulimme. Meillä on paljon vanhoja tavaroita ja huonekaluja, mutta myös uutta. Tykkään yhdistellä molempia. En halua kodistamme mitään museota. Muut ovat sanoneet heti, että kotimme on ihan minun näköinen ja että täällä on hyvä henki.

Image title

Olen pitänyt romanttisesta tyylistä jo ihan nuorena tyttönä. Oma huoneeni lapsuuden kodissani oli sisustettu romanttisesti. Rakastin jo silloin sisustamista, vähän väliä vaihdoin huonekalujen paikkaa. Myös vanhat esineet ja tavarat ovat olleet lähellä sydäntäni jo nuorena.

Tunnelma voittaa vinot seinät

Vanhassa talossa asuminen vaatii oikeanlaista asennetta ja rakkautta vanhaan taloon. Sitä meillä on. Tällaistä tunnelmaa, mitä tämän 166-vuotiaan torpan sisällä on, ei löydy uudesta talosta. Ei pidä välittää siitä että seinät eivät ole ihan suorat ja lattiat narisevat. Meillä on seitsemän toimivaa tulisijaa mitä vuoroin lämmittelemme. Uuneissa ritisevän tulen luomaa tunnelmaa ei voita mikään.

Image title

Meillä ei ole suihkua sisällä vaan peseydymme pihasaunassa, ja myös pyykinpesu tapahtuu saunarakennuksessa. Siellä toki on kaikki mukavuudet. Emme halunneet altistaa vanhaa taloa minkäänlaiselle kosteudelle. Ja niinhän sitä ennen vanhaankin peseydyttiin pihasaunassa. Talvipakkasella kiedomme tytöt viltteihin ja pyrähdämme saunatupaan. Saunatupa on ihan torpan vieressä.

Image title

Yhden romu on toisen aarre

Pääasiassa minä sisustelen kotiamme, mutta myös mieheni pitää hurjan paljon vanhoista tavaroista. Hän on tehnyt kotiimme löytöjä kirppareilta ja huutokaupoista. Mieheni maku ei ole ihan yhtä romanttinen kuin minulla ja hän kyllä sanoo, jos ei jostain pidä.

Tunnelman lisäksi pidän todella paljon kotimme tuvasta, koska siellä on hirsiseinät esillä. Lasiveranta on kesällä yksi lempipaikoistani. Myös isäni tekemä leikkimökki on minulle todella tärkeä. Tilaa kaipaisin välillä lisää, koska torppa rupeaa täyttymään kaikista ihanista löydöistä mitä teemme kirppiksiltä yms. Haluaisin myös ihan hirmuisesti rakentaa ullakolle huoneita, mutta raha hieman rajoittaa.

Image title

Kun muutimme torppaan, edellinen omistaja sanoi, että siivoaa ensin vanhan varaston ja torpan kaikesta romusta pois. Me sanoimme, että ei tarvitse siivota, vaan me mielellämme käymme läpi kaikki tavarat. 

Teimme ihania löytöjä mm. ihana vanha rautasänky, puusohva, Singerin vanha ompelukone, Riihimäen ja Karhulan lasipurkkeja, pirunpäänaulakoita, vanha puinen kaljakori, johon löysimme pulloja ullakolta, varastosta ja ulkoa. Vanhoja silitysrautoja, vanha renginkaappi ym. ihanuuksia. Yhden romu voi olla toisen aarre.


Katso lisää ihania kuvia Torpantunnelmaa-Minnan albumeista.


Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia