Onnistuneen juhlatunnelman salaisuus

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Heidienjoylife ja Tayttaelamaa organisoivat ihania juhlia, mutta ovat järjestäjinä erilaisia.  Toinen stressaa etukäteen ja saattaa polttaa kakkupohjan, mutta luottaa siihen, että ihmiset tekevät tunnelman. Toinen taas suunnittelee kaiken hyvissä ajoin ja viimeisen päälle, jotta mikään ei mene mönkään.

Mistä ideat?

Heidienjoylife: Ideat juhliin tulee siitä mitkä juhlat on kyseessä, kenelle järjestän ja mihen vuodenaikaan juhlat ovat. Sitten keksin juhlien teeman, mikä helpottaa juhlien ideoimista ja saan jonkin vision miltä kaiken tulisi näyttää. Haastan itseäni aina keksimään uusia teemoja ja ideoita.

Image title

Esimerkiksi valmistujaisjuhliin (kuvat yllä), jotka järjestin miesystäväni kokiksi valmistuneelle pojalle, sain idean mustavalkoisesta, ruudullisesta paperiservetistä, joka muistutti minua kokin ruudullisista housuista. Ruoat juhliin keksin siitä kun tämä nuori mies tykkää burgereista ja ylensäkin jenkkiruoista, joten siitä lähdin suunnittelemaan juhlien tarjoilut.

Mietin myös kustannuksia. Valitsen koristeet, rekvisiitat ja ruoat pienellä budjetilla. Käytän usein jo olemassa olevia tuotteita ja askartelen itse mahdollisimman paljon. Minulle onkin vuosien varrella kertynyt monen moista astiaa, mutta joskus tulee ostettua jotain lisää, joka sopii teemaan, jonka olen saanut päähäni.

Tayttaelamaa: Ideoita tarttuu mukaan lehtiä, nettiä ja kirjoja selaamalla. Ne tulevat sitten mieleen sopivassa tilanteessa ja muuntuvat omaan tarpeeseen ja makuun sopivaksi. Suurempia juhlia meillä ei ole kuin noin kerran vuodessa mutta tykkään laittaa lasten kaverisynttäreitä sekä erityisesti ihan vain omalle perheelle pieniä juhlahetkiä pitkin vuotta.

Image title

Yksi suosikeistani on pieni juhlahetki viime juhannukselta (kuvat yllä). Katoin lapsuuskotini pihalle, kukkivan omenapuun alle juhannuskahvit. Kattaus ja koristelu syntyivät hyvin yksinkertaisesti mutta tunnelma oli mieleenpainuva. Kannoin omenapuun alle vanhan pöydän ja eripariset tuolit. Pitsiliinan päälle katoin Arabian vanhat kesäkukka-astiat ja omenankukilla koristellun kakun. Juuri näin yksinkertaisesti juhlatunnelma usein syntyy.

Parasta on suunnittelu

Tayttaelamaa: Parasta on kun saa luoda kaunista ja toteuttaa kivoja ideoita. Siitä tulee hyvä mieli itselle. Ja saa ihmiset ympärilleen nauttimaan tunnelmasta sekä pöydän antimista.

Heidienjoylife: Juhlien järjestäminen on minulle niin kivaa, että teen kaiken aina innolla, siksi en pahemmin stressaa. Parasta on se että voin olla ylpeä siitä, kun saan kaiken näyttämään hyvältä ja se että olen tehnyt kaiken itse. Kaikkein parasta on se kun vieraat ovat tyytyväisiä ja vielä vuosienkin jälkeen muistaa ne juhlat.

Onnistuminen ja stressikäyrä

Heidienjoylife: Juhlien järjestelyt onnistuu minulla ylensä aina, koska suunnittelen jo viikkoja ennen ja teen valmisteluja hyvissä ajoin. Haluankin järjestää juhlia ajan kanssa. Ruoat valmistan mielellään itse. Kirjoitan aina kaikki tarjottavat ruoat ja juomat paperille ja mietin missä järjestyksessä teen kaiken. 

Vähän ennen kuin vieraat saapuvat on aina pieni jännitys siitä, että onko kaikki niinkuin pitääkin. Mönkään ei ole oikeastaan mikään mennyt ja aina olen ollut valmiina kaiken kanssa jo hyvissä ajoin.
Ihme kyllä, jos on ollut tarkoitus järjestää pihalle juhlat, niin keli on melkein aina suosinut. Kyllä olen miettinyt valmiiksi senkin, että jos sataa. Hyvin suunniteltu on kaiken A ja O.

Image title

Tayttaelamaa: Stressaan kyllä etukäteen, ja tietysti aina tulee kiire eikä ihan kaikkia mielessä olleita ideoita ehdi toteuttaa. Mutta juhlatunnelma tulee aina ihmisten mukana, vaikka jotain jäisikin tekemättä! Ilman suurempia katastrofeja ollaan selvitty tähän asti onneksi. Aina tietysti jotain pientä tapahtuu, kakkupohja palaa tai muuta, mutta ne eivät jää mieleen :)

Muistathan osallistua juhlatunnelmahaasteeseemme!


Image title


(Kuvat Heidienjoylife ja Tayttaelamaa - linkkien takaa löydät kaksikon albumit ja lisää juhlakuvia.)

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia