DIY-ekspertti lapsesta lähtien

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Suska suunnittelee diy-projekteja tarpeen, teeman tai käytettävissä olevan materiaalin mukaan, ja opiskelee jatkuvasti uusia tekniikoita.

Sisustus asunnon ja talon hengen mukaan

Asun perheeni kanssa vapaa-ajankodiksi ostetussa vanhassa puutalossa Mäntyharjulla. Koivula on tyypillinen 1940-luvun lopulla rakennettu puutalo, jossa pienet huoneet kiertävät tulisijojen muurin ympärillä.

Image title

Mietin kodin tyyliä ja sisustusta aina asunnon mukaan. Täällä huoneiden koko on määritellyt myös huonekalujen kokoa ja vaikuttanut pintojen värivalintoihin. Suurin osa kalusteista on kirppislöytöjä kunnostettuna tai itse tehtyjä. Meillä mikään tietty sisustustyyli ei ole puhtaasti edustettuna, vaan mennään luovasti sillä, mikä silmää milloinkin miellyttää. Nyt ovat alkaneet miellyttää 60-luvun kalusteet.

Joskus remonttikohteessa asuminen rasittaa

Aika lailla itsenäisesti olen saanut sisustaa kotia. Jos aion maalata seinän, kerron siitä toki ensin miehelleni. Jos projektiin tarvitaan kirvesmiestä, onkin oltava jo perustelut, että mieheni ryhtyy hommaan.

Image title

Koivulassa parasta on puutarha, joka on raivattu hylätyn pihan nokkospellosta. Myös jokaisen huoneen uunit ovat mahtavia lämmön ja tunnelman tuojia. Joskus tuntuu hieman rasittavalta asua remonttikohteessa, jossa on vielä todella paljon kunnostettavaa. Työhuoneelle olisi kyllä käyttöä.

Tämänhetkisistä sisustustrendeistä luulisi jokaiselle löytyvän jotakin. Itse vierastan hieman erilaisten suurien kuvioiden ja värien miksausta. Vaatii toki vain totuttelua, mutta hempeät kukkakuosit yhdistettynä voimakkaasti väritettyihin graafisiin kuvioihin näyttävät levottomilta. Meillä erilaiset kuosit ovat kuitenkin päässeet sohvalle mustavalkoisissa tyynyissä ja peitoissa.

Image title

Tee-itse-innostus alkoi jo lapsena

Diy-projekteja olen harrastanut 7-vuotiaasta lähtien, kun opin ompelemaan. Vuosien mittaan tekniikat ovat vaihdelleet ja opiskelen jatkuvasti myös lisää. Monia projekteja määrittää tarve.

Teen malleja eri lehdille ja kirjoihin, joten niissä on aina tietty teema. Kotona projekti saattaa lähteä liikkeelle vaikka kierrätysmateriaalista, joka innostaa kokeilemaan luovuutta.

Yhtenä diy-suosikkina mieleeni nousee suuri puinen puutarhapöytä, jonka nikkaroin käsityökaluilla miehen ollessa muutaman päivän työmatkalla. Ja sitten tietenkin ihana 15 neliön kokoinen kasvihuoneemme, jonka tekemisessä sain olla mieheni apuna. Sen kattona on vanhan kouluni jumppasalin ikkunoita, joten rakennuksella on myös tunnearvoa. 

Image title

Pieniä hutilyöntejäkin...

Koivulan hankittuani ajattelin, että nyt sisustan valkoisella tanskalaishenkisesti. Suostuin jopa miehen valitsemaan vaaleanharmaaseen ruusutapettiin olohuoneessa. No eihän se minua ollut, joten nyt vain keittiössä on valkoiset seinät ja ruusutapetti on peittynyt turkoosinvihreällä maalilla, jonka sekoittelin kerran maalausvimmassa.


Katso lisää kuvia Suskan albumeista.
Hänen blogistaan  www.koivuladesign.blogspot.fi löytyy lisää taitavia diy-projekteja.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia