Kukkakimpusta buustia viikkosiivoukseen

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Sarinyy sanoo olevansa "keski-ikäinen rouvashenkilö, joka käyttää sisustamista suruttomasti stressin purkamiseen". Tämän kodin tyylistä - ja emännästä - ovat vakavuus ja tärkeily kaukana.

70-luvun ihanuutta korostaen

Olemme nelihenkinen perhe. Vanhempi poikamme on aikuinen ja tällä hetkellä armeijassa. Toinen pojistamme on 17-vuotias. Perheeseen kuuluu myös ihanat koiramme Hero ja Happo. Pitkäkarvaiset colliemme ovat kohta 10-vuotiaita.

Image title

Olemme asuneet tässä kodissa lähes 10 vuotta. Ihastuimme 70-luvun lopulla rakennetun talon avaruuteen. Ovia on oikeastaan vain sellaisten tilojen suuaukossa, joissa ovi pitää ollakin: makuuhuoneet, märkätilat ja wc.

Olemme remontoineet taloa pikkuhiljaa kunnioittaen talon tyyliä.

Image title

Pöljä siivoushommissa

Sisustustyylini on indrusrial-rustiikkinen, moderni kantri :) Elikkä en oikeastaan noudata mitään tyylisuuntausta, vaan poimin kaikista tyyleistä ihanuuksia, joista pidän. Pidän kovasti mustasta. Mustan värin rinnalle tuon pehmentäviä elementtejä, luonnonmateriaaleilla, valkoista ja mielenliikkeiden mukaan jopa kirkkaita väripilkkuja. Kesällä piristin kotiani keltaisella. Se oli pitkästä aikaa sellainen hauska lisäväri kodissamme.

Image title

Pidän myös tuoreista kukista ja viherkasveista. Viikonlopuksi on aina ostettava kukkakimppu ruokaostosten yhteydessä. Se jotenkin buustaa minut viikonloppusiivoukseen.

Olen muuten ihan pöljä siivoushommissa. Siivoan kyllä, mutta jumitun välillä johonkin ”kohteeseen”, eikä homma tunnu ollenkaan etenevän. Joskus asettelen tai järjestelen jotakin huushollin nurkkaa tai laatikkoa siten, että hups. Eipä ole taas siivous juuri edennyt. Mutta jatkuu sitten seuraavana päivänä.

Image title

Katto, josta tykkää - tai sitten ei

Pihaan liittyen on minulla jo suuria haaveita, jotka odottavat toteutuakseen vain ”rahoitusta”… niinhän ne aina. Kun olemme saaneet nollattua edelliset remonttikustannukset, haaveenamme olisi suoraan keittiöstä avautuva lasitettu terassi. Se olisi niin ihana. Siellä olisi kiva sitten syksylläkin grillailla, istuskella ja poltella kynttilöitä.

Kodissamme kiinnittää huomiota yleensä juuri tilan tuntuun, kun ei ole turhia ovia. Talon rakennusaikakauteen kuului myös isot ikkunat. Yläkerran oleskelutilan katto herättää myös mielipiteitä sekä puolesta, että vastaan. Katto on todella tumma ja se on rakennettu aikoinaan raakalaudasta ja poikkipalkeista. Minullakin on siihen hieman sekalainen suhde. Välillä katto on mielestäni tosi hieno ja välillä jo mielessäni olen maalannut sen valkoiseksi. Nyt on taas se kanta, että se on juuri noin komea.

Image title

Kerro jotain kotiin liittyvää, mitä kuvissa ei näy

Aloitinpas tässä pari viikkoa sitten maalaamaan noita rautaisia porraskaiteita mustaksi. Kaikkea sitä alkaakin tehdä. Nyt olen pensseleistä ja pikku vaahtomuoviteloista siirtynyt jopa pieniin taiteilijasiveltimiinkin. On sellaisia rakoja maalattavana, että pitää olla kieli keskellä suuta ja vakaa käsi. Mutta nyt on aikaa sisällä maalailla, kun tuo ulkoilma alkaa olla aika syksyinen. Hieno tulee!

Katso paljon lisää kuvia Sarinyyn kodista täältä.


Onko mielessäsi joku StyleRoom-jäsen, josta haluaisit lukea lisää. Vinkkaa alla kommentissa, niin teemme esittelyjutun! Aikaisemmat kymmenet tarinat löydät hakusanalla "Jäsenesittely".

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia