"Ei HOME-tekstejä meille!"

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

RiittaR opiskelee sisustussuunnittelijaksi ja uudistaa vanhan talonsa sisustusta rohkeasti. Kun hän löytää kotiin jotain uutta, vanhaa tavaraa lähtee samalla kiertoon. On vain yksi asia, jolle hän sanoo ehdottomasti ei.

Muutosprojektien pariskunta

Asumme mieheni ja monirotuisen koirulin kanssa Vaasassa rauhallisella omakotitaloalueella, vuonna 1930 rakennetussa pikkuisessa talossa.

Image title

Muutimme taloon vuonna 1998 aluksi vuokralle ja seuraavana vuonna saimme ostaa talon omaksi. Mieheni on remonttialan yrittäjä ja itse olen parhaillani opiskelemassa sisustussuunnittelijaksi, joten arvata saattaa, että jos jonkinlaista remotti-/muutosprojektia on vuosien varrella toteutettu.

"Myyn vanhat pois, kun ostan uutta tilalle"

Sisustustyylini on vuosien varrella selkeytynyt ja väri- sekä kuviomaailma rauhoittunut. Pidän kuitenkin mielummin runsaammasta sisustuksesta kuin liian minimalistisesta, vaikka aina tasaisin väliajoin (varsinkin keväisin) iskee hirveä karsimisvimma. Silloin tavaraa lähtee kiertoon fb-kirpparin kautta, mutta aika pian jo taas hankin jotain uutta tilalle.

Image title

 Suurin osa sisustuksestamme on kirpparilta ja huutokaupoista hankittu. En tykkää "hillota"tavaroita. Esimerkiksi pari vuotta sitten päätin, etten enää käytä verhoja, ja  kaikki verhot ja verhotangotkin päätyivät kirpparin kautta uuteen kotiin. Jos jostain syystä joskus haluaisin verhot takaisin, niin joudun ostamaan tankoja myöden kaikki uudestaan. Sama periaate pätee myös mattoihin, tyynyihin ja päiväpeitteisiin: myyn aina vanhat pois kun ostan uudet tilalle :)

Image title

Vanhan talon tunnelma - ja kompromissit

Parasta kotonamme on se, että molemmat tykkäämme vanhan talon tunnelmasta ja hengestä. Emme voisi kuvitella asuvamme ihan uudessa talossa, vaikka vanhan talon huonoihin puoliin kuuluu, ettei kaikkia ratkaisuja aina pysty toteuttamaan niinkuin alunperin haluaisi. Esimerkiksi tässä talossa en koskaan saa isoa kodinhoitohuonetta tai keittiösaareketta.

Vieraat yleensä kysyvät ensimmäisenä, että "mitäs täällä nyt on taas tehty"? Tauluseinä ja musta keittiö kiinnittävät eniten vieraiden huomion ja useimmin lausuttu kohteliaisuus on, että meidän koti on kodikas.

Image title

Yksi asia mitä en kotiini mistään hinnasta halua, on HOME kyltti. Vaikka sillä kotia tarkoitetaankin, en vaan voi välttyä siltä koomiselta mielikuvalta, että tälläisessa vanhassa talossa asuessani mainitsisin kyltin kera, että hometalossa asutaan:)


Katso täältä lisää RiittaR:n kotikuvia.

Image title

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia