Karsimalla kaunis koti

Styleroom.fi

Bloggasi FI

Julkaistu sitten

Jenna sisustaa bloginsa nimen mukaisesti ensimmäistä taloaan. Nuorenparin ja kahden koiran koti on valoisa ja raikas - kaikki ylimääräinen on karsittu.

Valoa lattiasta kattoon

Asun viime kesänä valmistuneessa reilu 100-neliöisessä modernissa omakotitalossa aviomieheni sekä kahden kääpiösnautserimme kanssa.

Image title

Kotimme tyyli taitaa mennä luokkaan skandinaavinen. Lähes lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tuovat ihanasti valoa aamusta iltaan koko taloon, ja tämän takia halusin vielä lisätä valoisuuden tunnetta mahdollisimman vaaleilla seinäpinnoilla. Kontrastia valkoisen kanssa tuovat harmaa sekä musta, jonka käyttöön olen hurahtanut toden teolla uudessa kodissa! Luonto on myös todella lähellä sydäntä ja näkyy myös sisustuksessa niin vaalean puun hillityllä käytöllä kuin esimerkiksi muutamissa tapeteissa sekä pienesineissäkin.

Karsimalla kauniimpaa

Tyylini on vaihtunut huomattavasti hillitymmäksi ajan saatossa. Edellisessä kodissamme meillä oli muun muassa muutama raikkaan vihreä seinä, nyt väriä kaipaa astetta vähemmän ja tuon sitä mielelläni sisustukseen niin viherkasveilla kuin satunnaisesti vaihtuvilla tekstiileilläkin. Lisäksi olen kovasti yrittänyt karsia turhia tavaroita pöydiltä ja hyllyiltä rauhallisemman vaikutelman saavuttamiseksi.

Image title

Parasta kotonamme on ehdottomasti toimiva huonejako sekä valoisuus. Lisäksi kesäksi valmistuva iso terassi tulee varmasti olemaan ihan huippujuttu! Uskon, että se muodostuu vielä todella suosituksi kesäolohuoneeksi.

Ärsyttäviä asioita ei juurikaan ole ehtinyt vielä näin uudessa talossa tulla vastaan. Tietysti tilaa saisi olla vieläkin enemmän, koska rakastan väljyyden tunnetta, mutta on tässä talossa aivan riittävästi tilaa kyllä kahdelle hengelle. Toinen on se, että hiljalleen olisi mukava saada viimeisetkin listat paikoilleen ja muuttolaatikot purettua loppuun, jotta pääsisi enemmän vain nauttimaan asumisesta sekä sisustamisesta!

Image title

Vieraat kommentoivat kotiamme rauhalliseksi, raikkaaksi, harmoniseksi sekä selkeäksi. Värit ovat sopusoinnussa ja yhtenäiset – keltainen matto terassin oven edessä on piristävä väriläikkä ja kontrasti. Isot ikkunat luovat tilan tuntua, varsinkin, kun niissä ei ole muita verhoja kuin kätevät valkoiset zebra-kaihtimet. Materiaalit sekä kalustevalinnat kotonamme ovat harkittuja, ja jotkin sisustusratkaisut, kuten portaiden itse tehdyt matot, jopa innovatiivisia.

Mitä jää kuvien ulkopuolelle...

Vielä ei kuvissa ole näkynyt ihan koko taloamme muun muassa muutamien keskeneräisten nurkkien takia. Kuvien ulkopuolelle on toistaiseksi jäänyt myös yläkerran aula, jossa toimii kotikuntosalimme. Olemme molemmat mieheni kanssa täysin hurahtaneet kuntosalitreenaamiseen, joten kotisalin hankinta oli yksi päällimmäisistä asioista uuden kodin huoneita suunniteltaessa. Eihän tuo sali nyt aivan täysin sovi sisustukseen, mutta ajaa asiansa harrastustilana enemmän kuin hyvin!

Image title

Olen mielestäni melko avoin uusille sisustuskokeiluille, mutta mielelläni en kokeile häiritsevän rajuja värien sekamelskoja, enkä esimerkiksi voisi ikinä kuvitella, että kotoamme löytyisi vaikkapa jokin täytetty eläin tai eläimen kallo!


Katso lisää kuvia Jennan albumeista ja kurkkaa hänen Ensimmäinen talo -blogiinsa.

Kommentit

Lue myös

Näytä lisää blogikirjoituksia